Kulcsszó keresés /


Fogadj örökbe egy cápát!

Már tűkön ülve várjuk, hogy a főváros népszerű cápás állatkertje, a Tropicarium ismét kinyisson, és ismét meglátogathassuk egzotikus lakóit. Amellett ráadásul, hogy egy nagyot sétálhatunk az akváriumok és terráriumok között, állatokat fogadhatunk örökbe, így minimum egy évig mi lehetünk például cápák, ráják, vagy éppen aligátorok nevelőszülei.

olvass tovább

Tudtad-e? - 20 érdekesség a macskákról

  • 2020. január 04.

Alaposan át kell gondolni, mikor egy házi kedvenc, azaz egy örök gyerek örökbefogadásának gondolatával játszadozunk. Amellett, hogy hatalmas felelősség, egy kisállattal nem könnyebb vagy egyszerűbb az élet, viszont hiába minden hátrány, több mint megéri.

olvass tovább

Menedék: Macskaárvaház Alapítvány

  • 2019. június 07.

A Menedék című műsor első részében Bóday Csilla, a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány egyik vezetője mesélt arról, hogy hogyan próbálnak segíteni az otthontalanul maradt cicáknak, miért érdemes az örökbefogadás mellett dönteni, és hogyan lenne érdemes az embereknek és állatoknak kölcsönös tisztelettel egymás mellett élni a bolygón.

olvass tovább

Gondolatok az örökbefogadásról

  • 2016. február 24.

Vannak sorsok, melyek egymásra találása nem a fogantatással kezdődik. Két felnőtt kapcsolatának gyümölcse a gyermek, azonban nem mindenkinek adatik meg különböző okokból a gyermekáldás.

olvass tovább

Örökbefogadás - Beszéljünk róla!

  • 2014. december 01.

Anyának lenni csodálatos. Nem győzzük mondani, leírni. Akinek könnyen adatik meg az élmény, nem is nagyon gondol bele, hogy bizony vannak más utak is. Hosszú évek próbálkozásai, orvosi beavatkozások, lelki küzdelmek, csalódás, beletörődés, újragondolás. És a végén egy felcsillanó lehetőség: örökbefogadás. Egy másik út szülővé válni, azonos és mégis másmilyen kihívásokkal.

olvass tovább

Az örökbefogadás csapdái

  • 2014. február 06.

Az emberi természet egyik nemes tulajdonsága, hogy segít az elesetteken. Az a házaspár, aki olyan indíttatással szándékozik örökbe fogadni egy gyermeket, hogy ők jót tegyenek egy árva gyermekkel, csapdába eshetnek, ami meghatározza majd neveléssel kapcsolatos attitűdjüket. A csapda jellege abból a hitből táplálkozik, hogy hálásnak kell lennie gyermeküknek, hiszen családot, fedelet adtak neki, s az idő múlásával el is várják tőle, hogy elképzeléseiknek megfelelően viselkedjen, tanuljon, fogadjon szót.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XI. / Vasárnap

  • 2012. március 04.

Szeretek kreatív ajándékokat adni és kapni is. Ilyen ötlet volt például a páromnak ajándékozott állatkerti örökbefogadás. Egy évre örökbe fogadtam egy tigrist a nevében. A meglepetés és az öröm határtalan volt. Na meg kiváló hétvégi program az örökbefogadott látogatása! Aki szereti az állatokat és szívesen tesz értük, többszörös jócselekedetet hajthat végre egy ilyen születésnapi meglepetéssel.

olvass tovább