Kulcsszó keresés /


Sose szégyelld azt, aki vagy

Lehetnék én a tökéletesség, mindig jól néznék ki, a sminkem is mindig alkalomhoz illő lenne és a ruhám is makulátlan és egy árva plusz kiló se lenne rajtam. A bájos mosolyom ékszerként ragyogna mindenkire, a beszédem választékos lenne és kifinomult, mindig lenne egy jó szavam mindenkihez és olyan kecses lennék, akár egy gazella.

olvass tovább

Az önelfogadás a saját életed irányítását segíti

  • 2023. április 05.

Manapság nem könnyű megbarátkoznunk önmagukkal, még akkor sem, ha a csapból is az önszeretet folyik. Sajnos 2023-van a közösségi médiának köszönhetően gyakorlatilag egy perc nyugtunk sincs. Irreális elvárások elé támasztjuk saját magunkat és ez nem segíti azt a folyamatot, ami az egészséges énképhez hozzájárulna. Azért vannak dolgok, amiket mégis megtehetsz, ha szeretnél dolgozni magadon és ezzel kezedbe venni a saját sorsodat.

olvass tovább

A szeretet 4 pillére a buddhizmus szerint

Mindenki máshogy mutatja ki a szeretetét, és mindannyian máshogy értékeljük a felénk áradó szeretetet. A szeretetnyelvünk, mely alapján adjuk és fogadni tudjuk a szeretetet mindenkinél máshogy működhet. Van, akinek a szavak többet jelentenek a tetteknél, és fordítva. Ezek az utak, a szeretethez fűződő személyes kapcsolatainkról szólnak. A buddhista tanok szerint, az egyetemes szeretetnek, és annak természetes áramlásának 4 megnyilvánulási formája van. Lássuk melyek ezek!

olvass tovább

Az aki szép, az belülről szép!

  • 2023. március 29.

Nő vagy! – Akkora erő van a kezedben, ami csak nekünk, nőknek adatott meg. Ha megismered önmagad, a belső energiádat, és megtanulod helyesen használni, akkor nem túlzás, ha azt mondom: bármire képes vagy!

olvass tovább

Tartani a határaidat belső döntés, nem külső harc

Vannak emberek, akik nem tartják tiszteletben mások határait. Hízelgéssel, jó szándéknak álcázott beleszólással („én csak jót akarok neked”), kíváncsiskodással, faggatózással, puhatolózással elérik, hogy a másik megnyíljon nekik, és olyasmit is elmondjon, ami nem tartozik rájuk. A megszerzett információ birtokában aztán elkezdhetik rejtetten irányítani, manipulálni a másikat.

olvass tovább

Férfiszempont: Szeretetet koldulni

Az emberiség végre eljutott arra a pontra, hogy egyre többet foglalkozik az önszeretet témakörével. Egyesek úgy vélhetik, talán túl sokat is foglalkozunk vele. Nem gondolom, hogy az önszeretettel kapcsolatos bármilyen gondolatok valaha is klisé minősítést érdemelnének, hiszen a fontossága megkérdőjelezhetetlen. Az önszeretet a legmélyebb alapot képzi, hiszen a tiszta forrást jelenti egy ember életében, mely később folyammá duzzadva áramlik sebesen, s megállíthatatlanul hosszú éveken át.

olvass tovább

Amit magadért teszel - ezért olyan fontos az öngondoskodás

  • 2023. március 22.

Öngondoskodás nélkül kétségtelenül összeomlik a rendszerünk, kiégünk, és úgy érezhetjük, hogy csak létezünk, de nem élünk. Azt azonban már az elején le kell szögezzük, hogy az öngondoskodás nem annyiról szól csak, hogy megveszel magadnak egy új ruhát, vagy megiszol egy pohár finom bort.

olvass tovább