Kulcsszó keresés /


Pillanatokban ott ragadni

Egy pillanat, egy impulzus sosem ér ugyanúgy, ugyanabban a formában minket. Azt hiszem ennek tudatában ébredünk rá igazán, hogy nem bizonyos személyek, helyek, esetleg országok hiányoznak, hanem egyszeri, megmagyarázhatatlanul euforikus, és emelkedett, felejthetetlen pillanatok.

olvass tovább

Álmodtam egy világot magamnak - Kultúrember öt dologról nem beszél

Kultúrember öt dologról nem beszél, legalábbis a barátain kívül másokkal biztosan nem. Ezek: a származás, a vallás, a politikai hovatartozás, a magánélet és a pénztárca - mondta Náray Tamás a Magyar Narancsnak adott interjújában, majd hozzátette: nálunk sajnos csak ezek a témák vannak napirenden. És ahhoz, hogy megállapíthassuk, mennyire igaz is az állítása, elég csak körülnéznünk kicsit a közösségi oldalakon.

olvass tovább

Van értelme motiválni?

Voltaképpen mi is ez a szó? Valakit valami felé terelni, mert szerintünk úgy a helyes, mi így tennénk. Mindenki akkor lesz valaki, ha motiválják számára teljességgel idegen emberek a neten, az instán és a facebookon, ahol mindenki a sikerről beszél, de elérni azt, még nem érte el. Jó-jó, csinálja, cselekszik, de közben csak beszél, nem figyel befelé, nem hallgatja a csendet. Oké-oké, hiszek benne, hogy előtte látni kell, amit akarsz, magadban. De minek ez a sok felhajtás?

olvass tovább

Mert vannak olyan napok

Vannak azok a napok, amikor kicsit minden sötétebbe borul. Amikor az ember úgy érzi, hogy fejére húzná a takarót egész nap és ki sem kelne az ágyból. Ezek a napok ugyanúgy járnak nekünk és nincs mit szégyellni rajta.

olvass tovább

Mi az élet igazi értelme?

Azt sulykolják belénk, hogy legyünk különlegesek bármit is csinálunk, legyünk a legjobbak és mindig adjuk meg azt az embereknek amire vágynak. Mindig azt mutassuk, amit látni akarnak belőlünk, és mindig hagyni, hogy „kicsavarjanak”. Utána már senki se leszel a szemükbe. Mert elfáradtál, és már megváltoztál. Én csak kérdezem, megéri ez? Megéri mindenkit szolgálni? Mi annyira fontos, hogy ezt eltűrjük? A pénz? A hatalom? A dicséretek? Az, ha tudják kik vagyunk? Ha uralkodhatunk? Miért ez tesz boldoggá sokunkat? Akkor beszéljünk most erről.

olvass tovább

3 dolog, amit az elmúlt hónap megtanított Nekem

Ez a bejegyzés egy kissé személyesebb hangvételű lesz, hiszen 5 olyan dolgot szeretnék Veletek megosztani, amit az elmúlt hónap megtanított Nekem. Egytől – egyig olyan dolgokról olvashattok majd, amikből akár inspirációt, vagy motivációt is meríthettek a mindennapjaitokhoz!

olvass tovább

Csak annak van vége, amit magadban feladtál… mert már nem szolgál jól téged.

Kétélű mondat, értsd, amire jelen helyzetedben szükséged van. Kitartani, egyben tovább menni, ám kétségtelenül új nézőpontok mentén. Egy helyzet elviselhetetlensége mindig szükségszerű változtatásért kiált. Érzéseid folyamatos nyomás alatt tartanak, megállás nélkül jelezve, hogy baj van. Ha nem cselekszel, nem döntesz, végül kikényszerítődik egy olyan helyzet, amit már nem hagyhatsz figyelmen kívül. Mindegy a kiváltó ok, megteremtődik.

olvass tovább

Attól, hogy nemet mondunk a családunkra, vagy egy-egy viselkedésünkre, attól még az ott marad bennünk

Hat vagy hét évvel ezelőtt kerülhetett a kezembe először Milan Kundera könyve, ‘A lét elviselhetetlen könnyűsége.’ Úgy éreztem, hogy hozzám szól, hogy nekem szól, hogy minden egyes mondata mintha megjeleníteni az akkori képkockáimat. Most ismét a kezembe került Milan Kundera e könyve, és már majdnem a közepénél tartottam, amikor realizáltam, hogy én ezt a könyvet már olvastam. S hogy egyáltalán mikor is olvastam. A mostani olvasásnál számomra “A lét elviselhetetlen könnyűsége” egyrészről egy transzgenerációs trauma-feldolgozó történet, másrészről pedig egy igazi mérgező kapcsolat bemutatása.

olvass tovább

Az apró örömöket elfelejtjük

Azt hiszem nem maga a képesség veszett ki belőlünk, emberekből, hogy higgyünk és találjuk meg a szépséget a mindennapok során. Elvégre, az ember alapvetően igenis egy emocionális, érzelmi intelligencia szempontjából rendkívül fejlett, társas és társaságot igénylő lény. Mindannyian vágyunk a lelki közelségre és a boldogságra, ez vitathatatlan.

olvass tovább