Félelem a női szerepvállalástól

  • 2013. július 18.

Korábban már az anorexia nervosa kapcsán szó esett arról, hogy a kóros soványság milyen egészségügyi következményekkel jár, amely magába foglalja a hormonális változásokat megnehezítve a gyermekvállalást. Nem csak az anorexia, de más evészavar típusok, sőt a klinikai szintet nem elérő zavarok esetén is gyakoriak a gyermekvállalást nehezítő szövődmények. Az evészavarok egészségügyi, és jövendőbeli gyermekvállalással kapcsolatos kockázatait Varga Márta, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet pszichológusa segítségével jártuk körbe, aki saját praxisában számos ilyen betegséggel küzdő páciensnek nyújtott terápiás támogatást.

olvass tovább

Virágos út

  • 2013. június 05.

A barackvirág szín. Sokszor idegenkedünk ettől az árnyalattól, nehezen döntjük el, hogy jól áll e bőrszínünkhöz, és néhány esetben jogos is a félelem, hogy esetleg sápaszt bennünket. A bronz istennőknek kiváltképp ajánlott, de van az a nyári nap, ami hozzábarnítja a szőke hercegnőket is.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XVII. / Péntek

  • 2012. április 13.

Tudom jól, hogy a félelem csupán az ego játéka, mégis, ha nem vagyok elég tudatos rengeteg mindentől félek, mi több, elképesztő félelemben tudom tartani magam. Aztán vannak vakmerő pillanataim, ilyenkor mindig megteszek valamit, amitől addig féltem. Felemelő érzés, amit minden esetben döbbenet és értetlenség követ. Miért nem teszek meg akár minden nap valamit, amitől félek? Nem történne más, csupán kiderülne, hogy az a félelmem is teljesen alaptalan, mint ahogy tulajdon képpen mindegyik…

olvass tovább

A szabadságról

  • 2012. március 03.

A valódi szabadság a lélek szabadsága, a legnagyobb adomány amit az ember önmagától kaphat. Ez a belső szabadságharc koronája, a legnagyobb egyéni diadal amellyel ember bírhat. A félelemmentes, boldog élet az, amikor korlátok nélkül önmagunk lehetünk, amikor nem adunk hatalmat senkinek érzelmeink és gondolataink fölött, amikor megfelelési kényszer nélkül élünk, s a spontán boldogság a miénk.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - IV. / Péntek

  • 2012. január 13.

Számomra a pohár mindig félig tele van. Egyszerűen nem lehet másképp. Amikor félig üresnek láttam rögtön félni kezdtem és félelemben kizárólag rossz döntéseket hoztam, azoknak meg mindig negatív következményei voltak… Sokáig csak mondogattam magamban, hogy a pohár félig tele van, mert hinni nem hittem. Abban viszont biztos voltam, hogy ugyanarról a pohárról van szó és próbáltam azt gondolni, ha ugyan nem is tudom teljesen elhinni, már a próbálkozás és a kimondott szó is segít. Segített. Idővel tényleg elhittem, hogy félig tele van.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - III. / Csütörtök

  • 2012. január 05.

Mivel soha senki nem volt mellettem, aki bátorított volna, hitt volna bennem, gondoltam keresek magamnak egy támogatót. Valakit, aki mindig velem van, amikor szükségem van rá, valakit, aki épp annyira szeretné ha elérném a céljaim, mint én, valakit, akinek ugyanannyira fontos vagyok, mint magamnak s mivel más választásom nem volt magam mellett döntöttem. Így én vagyok az, aki mindig ott állok lélekben magam mellett (buddhista hozzáállás) és bátorítom, erősítem magam. Én vagyok az, aki előre lökdösöm magam ha reszketek a félelemtől, vagy a fülembe súgom, ha nehéznek találom a feladatot, hogy: meg tudod csinálni, vágjál bele, alakulni fognak a dolgok, ha elakadsz a Gondviselés küld segítséget, csak figyelj a jelekre! Nem bántam meg a választást. Jó hír! Ilyen fantasztikus drukkerrel mindenki rendelkezik!!!

olvass tovább

A boldog párkapcsolat 8 összetevője

  • 2011. október 13.

Minden kapcsolatunk, de különösen szerelmi kapcsolataink a tanulás, a felébredés és a gyógyítás egyedülálló lehetőségét rejtik. Több megközelítési módja is van annak, hogy meggyógyítsuk a félelem és a hiány érzésén alapuló kapcsolatokat.

olvass tovább

Miről árulkodik az arca?

  • 2008. szeptember 26.

Öröm, izgalom, félelem, az érzelmeink szinte az arcukra vannak írva. Ám gyakran a betegségek előjelei is itt bukkannak először! Vessen egy pillantást a tükörbe és fejtse meg, mit üzen Önnek a saját teste!

olvass tovább