Kulcsszó keresés /


Gondolatok Agatha Seymour-tól - III. / Péntek

  • 2012. január 06.

A boldogság felé vezető út keresésének részét képezte, hogy Vallástudományt tanultam. S mint amolyan elvetemült hallgatónak, Hegel volt a kedvencem. Sok mindent megtanultam vallásfilozófiai előadásaiból, a legfontosabb gondolat az érzelmekről szóló tanításához kapcsolódott. Azt írta egy helyen, hogy az az ember veszik el az érzelmek viharában, akinek semmi más nincs az életében csak a boldogság keresése. Az az ember viszont, akinek célja van az életben, aki folyamatosan afelé tart (bár azt is megingatják az érzelmi válságok) megy tovább a célja felé, s könnyebben veszi az akadályt. Erről a tanításról mindig Muhammed Ali életéről szóló film jut az eszembe. Élete egyik nagy meccsére készült, mikor sokadik felesége számonkérően rátámadt: Ali! Már megint szóba hoztak egy nővel! Mit akarsz, mondd meg végre mit akarsz tőlem, vagy mit akarsz egyáltalán? Világbajnoknak lenni. – hangzott a válasz…

olvass tovább

Zuhanórepülésben a könyvpiac

  • 2011. június 10.

Nem találja a válságból való kiutat a hazai könyvpiac. A 2008-as, 67 milliárd forintos rekor óta az eladási adatok folyamatosan csökkennek, a tavalyi 61,6 milliárd forint már 4,1 százalékos visszaesést jelent. Eközben a könyves szakma nem hogy stabilizálódást, hanem további visszaesést vár.

olvass tovább

Utazás a csúcsra: Burdzs Kalifa

  • 2011. január 04.

Pontosan tavaly, 2010. január 4-én adták át a világ legmagasabb épületét, sokak szerint a világ legnagyszerűbb mérnöki csúcsteljesítményét, sokak szerint inkább a megalománia és a kompenzáció jelképét. Akár előbbi, akár utóbbi megállapítást érezzük magunkénak, egy biztos. A Burdzs Kalifa állni fog egy darabig, és ha a gazdasági válsággal még sokáig szöszmötölünk, akkor a világ legmagasabb épülete marad jó ideig.

olvass tovább

Feloszlik a Kispál és a Borz

  • 2010. április 01.

Feloszlik a hazai könnyűzenei élet egyik legmeghatározóbb zenekara, a Kispál és a borz. A zenekar válságáról, tagok közötti ellentétekről már régóta sok szó esett, úgy látszik, ez mostanra érlelődött döntéssé. Mindenesetre a zenekar méltóképpen búcsúzik, hiszen a Sziget mínusz egyedik napján fog adni egy utolsó, háromórás megakoncertet.

olvass tovább

WAMP: Abodi Dóra a Hónap Designere

  • 2010. március 22.

A WAMP, a válság ellenére növekedő magyar márkák mezőnyében a legjobb 10 közé került a Kreatív online szavazásán! A  design vásár az egyik legdinamikusabban fejlődő fiatal magyar divattervezőt, Abodi Dórát  választotta a Hónap Designerének Márciusban.

olvass tovább

Menyasszonyi ruhadivat 2010

  • 2010. március 11.

Te is készülsz életed nagy napjára? Akkor bizony gazdasági válság ide, vagy oda, az esküvődön Te leszel a legszebb a világ legszebb menyasszonyi ruhájában! Ahhoz, hogy ez valóban így is legyen, ismerd meg a legújabb menyasszonyi ruhadivatot, a legújabb esküvői trendeket! Az Esküvői Magazin írásából mindez kiderül...

olvass tovább