Kulcsszó keresés /


Az önismeret illúzióvesztéssel jár

Gyerekként - bármilyen bántalmazó, elhanyagoló közegben nőttünk is fel -, az volt számunkra a természetes. Nem ismerünk mást. Amit kaptunk, azt azonosítottuk szeretetként, törődésként. Gyerekként idealizáljuk a szüleinket. Erre szükségünk is van, hiszen tőlük függ a túlélésünk.

olvass tovább

Filmek, melyek megváltoztatják az életről alkotott véleményedet

  • 2022. július 08.

Vannak olyan filmek, melyek fontos tanulságot hordoznak az életről, a szeretetről és a boldogságról. És vannak azok a filmek, amelyek valóban velünk maradnak örökké, megváltoztatják a valóság érzékelését, és tényleg arra késztetnek bennünket, hogy gondolkodjunk el arról, hogy milyen a világról alkotott képünk. Az alábbi lista pontosan ez alapján készült.

olvass tovább

A férfi, aki rossz nőt nem szeretett

Amikor ránéztél arra a képre, még a gyomrod is összeszorult. Volt benne valami olyan nyilvánvaló hazugság, amelyet még a nem értő szemek is észrevesznek. A nő elfojtott dühvel állt a férfi mellett, közben mosolygott, de jobb lett volna, ha sír. Abban legalább lett volna valami érzelem. A ruhájáról sütött, hogy, bár ad magára, annyi benne a reménytelenség, hogy a divat ellenére sem divatos. Eleganciának nem nevezhető rajta semmi, mert, aki a lelkét nem tudja viselni, az a ruháját sem tudja.

olvass tovább

Hogyan fogadjuk el a szeretetet?

Fogalmam sincs hogy kéne engednem, hogy szeressenek, mert ez egy olyan képesség, amit gyerekkorban kéne elsajátítani, hogy természetes legyen felnőttként a magabiztosság. Olyan, mint a beszéd, ha nem akkor tanulod meg, amikor fejlődésben vagy, kemény munka, hogy felcseperedvén magadévá tedd.

olvass tovább

Amit nem szabadna érezni egy kapcsolatban

  • 2022. június 30.

Egy párkapcsolat varázslatos dolog és amikor két ember kölcsönösen érez bizalmat, szeretetet, szenvedélyt, összetartozást, annál jobbat senki el sem tud képzelni. Azonban előfordulnak olyan helyzetek amikor fel kell mérnünk, hogy mekkora károkkal járhat egy kapcsolat fenntartása és össze kell vetni a kapcsolat elvesztésének káraival.

olvass tovább