10 inspiráló összeállítás Iris Apfeltől

Iris Apfel idén fogja ünnepelni 96. születésnapját, azonban még mind a mai napig az egyik legmeghatározóbb és legszínesebb alakja a divatiparnak. Az egyetemi tanulmányait az NYU-n folytatta, ahol művészettörténetet tanult. Már első munkahelyén felfigyeltek rá, hogy milyen fantasztikus stílusérzéke van, és milyen tökéletesen tudja még az egymástól teljesen távol álló irányzatokat is egymással ötvözni. Megjelenése mindig kifinomult, azonban figyelemfelkeltő is egyben, amelyet nem biztos, hogy teljes egészében át tudunk venni a hétköznapokon, azonban remek inspirációforrás ahhoz, hogy bátrabban próbálkozzunk, amikor összeállítunk egy-egy outfitet!

olvass tovább

„S, ha ajkam örömteli végszava zendül, hadd nyelje el azt az acéli zörej.” - Petőfi Sándor legszebb forradalmi versei

  • 2017. március 15.

Március 15-én az 1848-49-es szabadságharcra, és azokra a honfitársainkra emlékezünk, akik cselekedtek, és szembe mentek az elnyomó rendszerrel. Természetesen a tettek mellett művészettel és szavakkal is lehet tiltakozni, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Petőfi forradalmi versei, melyek közül a számunkra legszebbekkel szeretnénk emlékezni a szabadságharcra és annak résztvevőire.

olvass tovább

10 város madártávlatból, ahogy még sosem láttuk őket ezelőtt

Bele sem gondolunk, hogy amikor utazásaink során a városban sétálgatunk, gyakran nem látjuk a teljes képet. A kilátás a földről néha meggátolja, hogy észrevegyük a geometriai csodákat, vagy épp a meghökkentő összevisszaságot. Az orosz Airpano projekt fotósai új perspektívából, a magasból mutatnak be ismert városokat, eddig soha nem látott, lélegzetelállító képeket a szemünk elé tárva.

olvass tovább

Szomorú igazság a modern valóságról

  • 2016. november 16.

Egy olasz művész, Marco Melgrati mai, modern világunkat ábrázolja. Kéretlenül szembesít. Durva, kegyetlen, meghökkentő, de őszinte. Emellett prédikál is, egy jobb világért. Ti hogy látjátok a 21. századot? Tényleg annyiból áll, mint amit ezek a képek ábrázolnak?

olvass tovább

Excluzív fotokiállítás a Marriott szállóban

  • 2016. november 09.

BORSI FLÓRA kiállítása az év vége egyik legizgalmasabb művészeti eseménye Budapesten. Flóra nagy nemzetközi sikert aratott ANIMEYED sorozata mindössze két napig lesz látható a PROFI FOTO kiállításon, ahol az érdeklődők workshop keretén belül ismerhetik meg egy műalkotás születését. A kiállítás megtekintése csak regisztrációval lehetséges, kedvezményes belépők az alábbi oldalon igényelhetők.

olvass tovább

A gésák különös élete

  • 2016. november 01.

A japán kultúra egyik leghangsúlyosabb, ugyanakkor legtitokzatosabb szereplői, a mai napig a gésák. Ők azok a hölgyek, akiket a köztudatban sokszor a tévhitek alapján azonosítanak.

olvass tovább

A street art csodái: 10 lélegzetelállító utcakép az átalakulás előtt és után

Nézz körül! A világ telis-tele van alkotói vásznakkal, amik csak arra várnak, hogy valaki használja végre a képzeletét és merjen alkotni. Annyi unalmas, fehérre meszelt, hatalmas falfelület van a városban, amikből a mindennapok művészei lélegzetelállítót tudnának alkotni. Íme, néhány utcakép az átalakulás előtt és után, amely bebizonyítja, hogy világunk egy nyilvános művészeti galéria is lehetne.

olvass tovább

Hétvégi programajánló

Végre megérkezett az igazi ősz, amit a kicsit hűvösebb időjárás ellenére is már nagyon sokan vártunk. A hétvégén még bőven lesz lehetőségünk szabadtéri programokkal eltölteni az időt, ahol az őszi-téli gardróbunk kedvenc darabjait már most felvonultathatjuk, viszont a kicsit fázósabbaknak sem kell aggódniuk, beltéri programokból sem lesz hiány az október 14-16-ai hétvégén.

olvass tovább