Moszkvai millionaire fair

  • 2008. december 03.

Válság ide, válság oda, az orosz milliárdosokat (szándékosan nem milliomosokat mondtunk) cseppet sem izgatja a világgazdasági válság. Valójában persze a legtöbbjüknek nincs is oka rá. Ezt bizonyítja a moszkvai milliomosok vására.

olvass tovább

A hét törpe

  • 2008. április 23.

Vannak olyan államok, amelyek nyersanyagaiknak, másuk iparuknak, vagy fejlett szolgáltató szektoruknak köszönhetik gazdagságukat, míg a fejlődő országok nagy része napjainkban is mezőgazdaságából próbálja meg fenntartani magát.  És léteznek olyan országok is, amelyek egyszerűen abból élnek, -és pedig nem is rosszul - hogy léteznek. Hogy valószerűtlenül, imádnivalóan kicsik. A turisták pedig csodájukra járnak, mint valami aranyos, egzotikus mütyüröknek a térképen.

olvass tovább

Vége a piaci pániknak

  • 2008. április 01.

Úgy tűnik, a kormánykoalíció szétesése miatt elhúzódó piaci válságot, a nemzetközi nagytőke Hazánkból való kivonulását vízionáló elemzők jócskán eltúlozták a belpolitikai válság gazdasági hatásait. Kedd délutánra a tőzsde valósággal megtáltosodott,  a forint köszöni szépen, jól van.

olvass tovább

Elment az ötödik beatle

  • 2008. március 25.

New Yorkban elhunyt a Beatles ötödik tagjáként emlegetett Neil Aspinall, akinek az együttes "gazdasági mindeneseként" oroszlánrésze volt a popzene legnagyobb sikersztorijában.

olvass tovább

Tovább csökkentek a reálkeresetek

  • 2008. március 20.

A KSH jelentése szerint a januári reálkeresetek (a fogyasztóiár-index 7,1%-os növekedése mellett) 6,8%-kal csökkentek az előző év azonos időszakához viszonyítva; a nemzetgazdasági átlagos nettó kereset pedig 125 100 forint volt.

olvass tovább