Kulcsszó keresés /


Vannak pillanatok, amikor egyszerűen csak cselekedni kell

Vannak az életben döntések, amelyeket mindenképpen meg kell hoznunk, mégis nehezen vesszük rá magunkat. Nem azért, mert nem akarjuk eléggé, és nem azért, mert gyengék vagyunk, egyszerűen csak nem tudjuk biztosan, hogy készen állunk, és semmi esetre sem szeretnénk hibázni vagy csalódást okozni. Pedig azzal, ha túl sokáig várunk, és nem cselekszünk akkor, amikor kellene, könnyedén elveszíthetünk másokat!

olvass tovább

Megállapodni, vagy megalkudni?

Mit jelent elköteleződni? Megállapodás, vagy megalkuvás? Kínzó szerelmi maximalizmus, elvárásoknak való végső megfelelés, fárasztó menetelés utáni pihenő? Révbe érés, vagy limitált idejű lehorgonyzás, ahonnan úgyis vesszük a sátorfánkat, és egyszer továbbállunk?

olvass tovább

Így helyettesítsük a tejet és a tejtermékeket az étrendünkben – 4+1 tipp

  • 2023. február 28.

Napjainkban egyre többen döntenek amellett, hogy az étrendjükben mellőzik a tej és a tejtermékek fogyasztását, helyettük pedig a növényi alapú alternatívákat választják. Bármi is álljon egy ilyen döntés hátterében, mindenképp oda kell figyelni arra, hogy a növényi helyettesítő termékekből hiányzó fontos tápanyagokat más forrásból pótoljuk. Az alábbiakban ezekre mutatunk hasznos tippeket.

olvass tovább

Amikor muszáj változtatni az életeden - ezek a burnout jelei

  • 2023. február 18.

Lavírozni a magánélet, a munka és a felelőségteljes életmód között, kimerítő feladat. Sokunkat érint ez a fajta lelki teher, aminek számos testi tünete is jelentkezik előbb-utóbb. A kiégést komolyan kell venni, ugyanis ez egy vízválasztó, ahol bizony komoly döntéseket kell hoznunk azzal kapcsolatban, hogy hogyan tovább...

olvass tovább

Dolgok, melyeket a válás során megtanul az ember

  • 2023. február 08.

A házasságkötés egy komoly döntés, melyben mindkét fél úgy érzi, hogy egy életre szóló kötelék jön létre. Azonban ennek ellenére is a házasságok több, mint fele válással végződik, sajnos. Most azokat a dolgokat néztük meg, melyekre a felek válás során döbbennek rá.

olvass tovább

Gyógyítsd meg magad a múltból!

Sokan cipelünk olyan terheket, melyeket már rég le kellett volna raknunk. Melyek nem is a mi csomagjaink, vagy épp nem is mi pakoltuk bele azokat a nehéz téglákat. Ennek ellenére mégis olyannyira tudja nyomni a vállunkat, hogy akár éveken keresztül befolyásolhatja a döntéseinket. Hatással lehet a jelen, de még a jövővel kapcsolatos élethelyzetünkre is.

olvass tovább

Kedves 2023! Remélem, hogy ..

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem személy szerint a 2022 – es év nem volt a legfelemelőbb, és biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Nem szoktam panaszkodni, sőt, igazából a negatívumokat is úgy élem meg, hogy ha máskor nem, a távoli jövőben biztos, hogy célja volt az éppeni nehéz döntéseknek, pillanatoknak. Nem vagyok híve az Új évi fogadalmaknak sem, inkább a „szűrjük le az előző év tanulságait, és azt, hogy mit akart tanítani” – tábort erősítem.

olvass tovább