Kulcsszó keresés /


Kérdések, amiket feltennél a jövendőbelidnek

  • 2015. május 12.

Néhány hónappal ezelőtt randiztam egy sráccal, aki nem néz tévét. Soha. Hajnali CSI-részek, esti híradó, és borzasztó dél-amerikai szappanoperák kilőve, mint lehetséges közös téma. Az sem elhanyagolandó, hogy én, személy szerint szeretek tévézni. Persze, nem a Családi titkok és hasonló színvonalú kabarékra gondolok, de ki ne látta volna a Grace klinika összes évadát és szurkolt volna úgy amblokk a nyálas szerelemért? Egyébként rendes srác volt, a baj nem ezzel volt.

olvass tovább

Serenity teszt: fennáll-e a mellrák vagy petefészekrák kockázata?

  • 2015. április 21.

Két évvel ezelőtt hatalmas port kavart Angelina Jolie döntése, miszerint a testében talált hibás gének miatt csökkentve a későbbi rák kialakulásának kockázatát eltávolíttatja melleit. A színésznő végül kettős emlőeltávolításon esett át, és már akkor szóba került, hogy esetleg a petefészkét is kioperáltatja. A nemrégiben megjelent hírek szerint ez már meg is történt. A színésznő egyik petefészkén daganatot találtak, és bár nem volt rosszindulatú az elváltozás, jobbnak látta, ha megelőzik a nagyobb bajt.

olvass tovább

Bruce Jenner bejelentette, hogy nővé operáltatja magát

  • 2015. február 05.

Tudjátok, van az a Jenner-Kardashian család, egy csomó újgazdag, önjelölt fashionista lánycsemetével, a valóságshow-val, meg a rengeteg megdöbbentő botránnyal. Na, a famíliából eddig is sejthető volt, hogy senkinek nincs ki a négy kereke, de a Kim Kardashian nevetségesen nagy hátsójáról készült képek, és a Kylie Jenner ajkai körül zajló botrányok után, most az egykori olimpiai bajnok apuka, Bruce Jenner sokkolta a világot. Méghozzá azzal, hogy nővé operáltatja magát. Hát, nehéz lépést tartani a lányaival, hogy a pletykalapok címlapjára kerülhessen, de most kétségkívül sikerült.

olvass tovább

Natalia Vodianova, a Vogue balerinája

  • 2014. október 22.

A 32 éves Natalia Vodianovaról senki nem mondaná meg, hogy négy gyermek édesanyja, törékeny alkata láttán. Az egyik legkeresettebb szupermodell ezúttal a Paris Opera Ballet újdonsült rendezőjével, Benjamin Millepieddal közreműködve a Párizsi Balett egyik balerinájává válhatott, méghozzá a híres fotós, Annie Leibovitz kamerája előtt.

olvass tovább

70 évig őrzött titkok

  • 2014. szeptember 25.

Hetven évig állt elhagyatottan ez az Opera melletti párizsi lakás, melynek tulajdonosa egy 91 éves hölgy, Marthe de Florian unokája volt. Az idős asszony a II. világháború idején menekült el a gyönyörű lakásból, mely egy kétmillió eurót érő Giovanni Boldini festmény is rejtett, amely Marthe-t ábrázolja. A lakásban megtalálták a festő és a múzsája között váltott szerelmes levelek tömkelegét. Nézzétek meg a helyszínen készült képeket. Lélegzetelállítóan romantikusak!

olvass tovább

Felügyeld otthonról is biztonsággal magzatod fejlődését

  • 2014. május 20.

A Baby Life Care magzati élet biztonsága program, a világon jelenleg létező egyik legkorszerűbb várandós gondozási módszer, amely a magzat egészségének és életének megóvása érdekében jött létre, magyar innovációként. Magyar tudósok (orvosok) és mérnökök – a modern kor technikai vívmányait beépítve adtak a nagyvilág számára egy olyan új készüléket, amivel otthoni körülmények között is észlelhetővé válhatnak az olyan méhen belüli állapotok, amelyek a magzat életét (egészségét) veszélyeztethetik. A „Magzat hangja” program célja a születést megelőző méhen belüli halálozás számának csökkentése! Dr. Dervalics Bernadettet, a Baby Life Care Hungary Kft. Operatív igazgatóját kérdeztük a programról és a rendszerről.

olvass tovább

Beszélgetés Balczó Péterrel

Balczó Péter operaénekessel, a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház oszlopos tagjával, a nagykörúti Szamos Cukrászdában találkoztam. Észnél kell lenni, hiszen interjúalanyaimnak általában fogalmuk sincs a kinézetemről, így nekem kell kiszúrni őket. Péter elszáguldott a teraszon mellettem, be a kávézóba, én pedig percekig azon morfondíroztam, hogy vajon ő érkezett-e meg, a napszemüvege ugyanis bizonytalanná tett a kérdést illetően. Végül aztán kiderült, hogy valóban ő az, és mire leültem az asztalához, neki már ki is hozták a süteményt és az ásványvizet. Én rendeltem egy koffeinbombát és végre belevágtunk.

olvass tovább

Ne folytasd, Jolie!

  • 2014. március 13.

Tavaly, május derekán, mikor a világhírű színésznő közhírré tette masztektómiáját a New York Times hasábjain, én itt a világ másik oldalán megírtam az üdvözítő kritikát Angelina Jolie bátorsága címen, és egész egyszerűen nem fért a fejembe akkor, hogyan gondolhatja a fél világ azt, hogy eszementség leoperáltatni egy nőnek az egészséges szerveit, ha nagy százalékos esélye van arra, hogy felbukkanhat a szervezetében a rák.

olvass tovább