Kulcsszó keresés /


A narancs nemcsak finom

  • 2015. április 05.

A narancs azon túl, hogy az egyik legízletesebb gyümölcs és tele van C-vitaminnal, több más szempontból is igen értékes kiegészítője lehet a mindennapi étrendednek. Természetes immunrendszer erősítő, és segít megelőzni, adott esetben leküzdeni, a megfázást és az influenzát. További indokokat gyűjtöttünk össze, hogy miért is érdemes a lédús gyümölcsöt rendszeresen fogyasztani.

olvass tovább

5 káros szokás, ami gyengíti az immundrendszered

  • 2015. március 26.

Milyen gyakran leszel beteg? Ha ez egy évben kettő vagy három alkalomnál is többször megtörténik, akkor ideje elgondolkoznod azon, hogy valami nincs rendben az immunrendszereddel. Nem is gondolnád, de számos mindennapi szokásod károsíthatja a szervezeted védekező képességét. Az emberek rengeteg pénzt és időt ölnek abba, hogy megerősítsék az immunrendszerüket, pedig csak pár rossz szokást kéne elhagyniuk.

olvass tovább

Miért jó a reggeli szex?

  • 2015. március 13.

Bár sokan pironkodnak a téma hallatán, nincs mit tagadni azon, hogy a szex remek dolog. Számtalan előnye van, egy egészséges és intenzív párkapcsolat elengedhetetlen eleme. Egészséges, mert oldja a stresszt, szépíti a bőrt, sőt, a lelket is. Oxitocin, és mindenféle hormon szabadul fel, amik erősítik az immunrendszer. Egy átlagos aktusnál pedig csak egy jobb dolog van a világon: a reggeli szeretkezés.

olvass tovább

Hogyan erősítsd az immunrendszered?

  • 2015. március 13.

Végre itt a tavasz, de te még mindig csak arra tudsz gondolni, milyen fagyosak a reggelek, és nyolc óra alvás után is hullafáradtan esnél vissza az ágyba? Akkor éppen ideje kikecmeregni a téli melankóliából, és örülni a napsütésnek! Íme néhány immunerősítő tipp, hogy jól induljon a tavaszi szezon!

olvass tovább

Őszi méregtelenítés

  • 2014. október 07.

Itt van az ősz, a hideg, a náthás időszak. Ilyenkor érdemes már előre felkészülni és immunrendszerünket megerősíteni, hogy minél ellenállóbbak legyünk a jövő-menő vírusokra. Ennek egyik módja a méregtelenítés, amit szakemberek szerint kétszer egy évben érdemes megejteni.

olvass tovább

Kánikulában is maradj sportos!

  • 2012. július 09.

Ha egész évben rendszeresen edzettél, akkor nyugodtan folytathatod a kánikulában is, mert nagy valószínűséggel az immunrendszered, légzésed, keringésed és a lelked is képes felkészülni a nagy melegre. A legfontosabb aranyszabály az, hogy déli melegben, a tűző napon senki se sportoljon!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - IV. / Vasárnap

  • 2012. január 15.

A szaunázás nagy rajongója vagyok! Mintha az én életvitelemre találták volna ki. Mivel sokat dolgozom és előfordul, hogy keveset alszom szüksége van rá az immunrendszeremnek, jól jön a stresszoldáshoz, na meg a kevés alvás okozta “bőrfáradtságra” is jótékony hatással van. Már előre kinézem az időpontot, amikor a közeli szaunában citromos felöntés van és úgy intézem a vasárnap délutáni teendőimet, hogy részt vehessek a programon. Számomra ez a testi-lelki megújulás egyik leghatékonyabb formája és kitűnő lehetőség az erőgyűjtésre a következő hét kihívásaihoz.

olvass tovább