Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Otthon & Design - Top10: így varázsolhatod ragyogóvá a vacsora asztalt karácsonykor

Top10: így varázsolhatod ragyogóvá a vacsora asztalt karácsonykor

Otthon & Design
Keresd a nőt! - Közös ügyünk az állatvédelem – portréinterjú  Dr. Vetter Szilviával

Közös ügyünk az állatvédelem – portréinterjú Dr. Vetter Szilviával

Keresd a nőt!
Stylelife - Nagy téli bakancslista – programok, amelyek felejthetetlenné teszik az ünnepi időszakot!

Nagy téli bakancslista – programok, amelyek felejthetetlenné teszik az ünnepi időszakot!

Stylelife
Divat & Stílus - Stílusiskola: karácsonyi outfitek fehérrel

Stílusiskola: karácsonyi outfitek fehérrel

Divat & Stílus
Stylelife - Mindent a cél érdekében -  Mindent a Bak jegyről

Mindent a cél érdekében - Mindent a Bak jegyről

Stylelife
Keresd a nőt! - Isten nem siet. Nem időkhöz kötött hanem szándékhoz

Isten nem siet. Nem időkhöz kötött hanem szándékhoz

Keresd a nőt!
Stylelife - Mi történik a héten? 2025.12.22-28.

Mi történik a héten? 2025.12.22-28.

Stylelife
Mobility - Luxus Elérhető Áron: Omoda 9 SHS Teszt

Luxus Elérhető Áron: Omoda 9 SHS Teszt

Mobility
Hírek - Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Hírek
Stylenews - 10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

Stylenews
Stylelife - A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

Stylelife
Keresd a nőt! - Minden rosszban, van valami jó

Minden rosszban, van valami jó

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

Keresd a nőt!
Gasztronómia - 10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

Gasztronómia
  1. Spanyolos olaszos fogások a Barcelona-Milano-Budapest...

Spanyolos olaszos fogások a Barcelona-Milano-Budapest tengelyen

  • 2016. április 01.
  • Komment

Budapest belvárosában az egyre felkapottabb „Hold utcai gasztro-negyed” szomszédságában, a Nagysándor József utcában nyitja meg kapuit 2016 áprilisában a TioFelipe.

  Megosztás Küldés

Az étteremkoncepciójának kialakításában elsődleges cél volt, hogy az olasz főszakács vezényletével bebizonyítsák: a spanyol és az olasz konyha nem csak hogy jól megfér egymás mellett, de remekül ki is egészítik egymást. A legfőbb titok persze Fabrizio Caldarazzo, az olasz főszakács maga, aki minden élettapasztalatát beletette az étlapba. Fabrizionak három szerelme van, a magyar felesége, a spanyol tapasok és az olasz konyha. Budapestre a szerelem hozta, a TioFelipével pedig egy régi álom válik valóra.

A csapat nagy hangsúlyt fektet a legjobb olasz és spanyol alapanyagok felkutatására, az első szállítmányt nemrég maga Fabrizio hozta Barcelonából: egy kamiont pakolt meg az észak-spanyol termelőktől vásárolt sonkákkal, sajtokkal, borokkal. Fontos a folyamatos magas minőség és a frissesség, a tengeri hozzávalók esetében is, épp ezért pár autentikus hozzávalót a nehéz beszerezhetőség miatt elvetettek, ilyen például az articsóka.

Spanyolos olaszos fogások a Barcelona-Milano-Budapest tengelyen -  -  - gasztro, tiofelipe,

A TioFelipe nem tapas bár és nem is a hagyományos értelemben vett étterem. Az adagok úgy vannak kialakítva, hogy többet lehessen kóstolni, a megrendelt ételeket az asztal közepére teszik a felszolgálók. Kifejezetten cél, hogy a vendégek kóstoljanak és megosszák egymással a fogásokat, mindenből lehet kis (tapas) adagot és főétel mennységet rendelni. Fabrizio azt mondja, a mediterrán konyha imádói számára ismerősek lesznek a fogások, de a klasszikusokban is sokszor lesz valami különleges. Csak ízelítőnek: gazpacho hab, chorizo Jerez sherryvel és párolt édesköménnyel, callos con garbanzos (pacal, csicseriborsó), bacalao (sózott tőkehal) háromféle módon kagylókkal és sáfránymártással, klasszikus croquetas de jamon mojo verde mártással, lazac tatár és pisztráng mousse

Gyerekkorom óta szívtam magamba a gasztronómia szeretetét. Generációk óta ezt a mesterséget űzték a felmenőim így nem volt kérdéses, hogy erre visz majd az én utam is. Egy kis dél-olaszországi városkában nőttem fel az Amalfi partvidéken, ahol a főzésre szentelt idő éppolyan létfontosságú volt, mint egy lélegzetvétel. A legnagyobb inspirációt azonban egy olyan embernek köszönhetem, aki gyermekként megismertette velem a spanyol konyha ízeit, Tio Felipe, „Fülöp bácsi”. Aki hajthatatlanul végighúzott magával a spanyol gasztronómia kacskaringós útjain és akinek köszönhetően a spanyol konyha megszállottja és szerelmese lettem. Az elmúlt közel 20 évben sok kultúra konyháját megismertem, elmélyedtem a francia, japán, brazil és természetesen - hazámhoz hűen -  az olasz ízek világában. Álmom csupán egy maradt: létrehozni egy olyan helyet, ahol a tradícionális spanyol és olasz konyha ízei keverednek egymással modern köntösben tálalva.

Fabrizio több mint 20 éves szakmai gyakorlat után horgonyzott le Budapesten, élt Spanyolországban és Londonban, volt head chef és sous chef több Michelin csillagos étteremben, az utóbbi 3 évét a The Oak csapatában töltötte Notting Hillben.

Referenciái:

The Grand Hotel, Rimini

Le Meridien, Rimini

Romazzino (Porto Cervo, Szardínia)

San Domenico, Imola, Olaszország (2 Michelin csillag)

Dal Pescatore, Canneto sull'Oglio, Olaszország (3 Michelin csillag)

Zafferano, London

Club Gascon, London (1 Michelin csillag)

  • gasztro tiofelipe

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Kell a helyszín- HELLO HILLTOP! - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Kell a helyszín- HELLO HILLTOP!
    • Stylelife
    10 étel és ital, amit sütőtökből készíthetsz - Stylelife, divat, életmód, stílus
    10 étel és ital, amit sütőtökből készíthetsz
    • Stylelife
    Gasztrohegy upgrade – Badacsony magasabb sebességbe kapcsol
    A tökéletes ebéd : Így készíts hibátlan csirkepaprikást
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Egy igazi apának a családja az első - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Egy igazi apának a családja az első
    • Keresd a nőt!
    Ahhoz, hogy rátalálj a megfelelő emberre, először neked kell megfelelővé válnod - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Ahhoz, hogy rátalálj a megfelelő emberre, először neked kell megfelelővé válnod
    • Keresd a nőt!
    Mindent a cél érdekében -  Mindent a Bak jegyről - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Mindent a cél érdekében - Mindent a Bak jegyről
    • Stylelife
    30 romantikus vígjáték téli estékre
    A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál
    Tippek, hogyan ne agyalj
    5 nosztalgikus fekete-fehér film karácsonyra
    6 fajta meditációs gyakorlat
    Amire a nő harmincon túl valójában vágyik
    Top10: tippek a karácsonyi ajándékok stílusos becsomagolásához

    Kapcsolódó cikkek

    Kell a helyszín- HELLO HILLTOP!

    Kell a helyszín- HELLO HILLTOP!

    10 étel és ital, amit sütőtökből készíthetsz

    10 étel és ital, amit sütőtökből készíthetsz

    Gasztrohegy upgrade – Badacsony magasabb sebességbe kapcsol

    Gasztrohegy upgrade – Badacsony magasabb sebességbe kapcsol

    A tökéletes ebéd : Így készíts hibátlan csirkepaprikást

    A tökéletes ebéd : Így készíts hibátlan csirkepaprikást

    Rusty Coffee Box

    Rusty Coffee Box

    A nyár sláger-programja a grillezés

    A nyár sláger-programja a grillezés


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU