Leírás bemutatkozás, szolgáltatások
Az említett földrajzi tényezők alapján a vidék kiválóan alkalmas szőlő termesztésére. A talajadottságok miatt jól megőrződnek az íz-zamat anyagok a szőlőben. Kiegyenlített a klíma, a hosszabb vegetáció alatt jobban beérhet a termés, emiatt jellegzetes ökológiával rendelkező térségünk kiemelkedően alkalmas a kékszőlő termesztésére.
Családi gazdaságunk Paks határában három dűlőben, összesen 6,5 hektár saját művelésű szőlőből készít bort. A területekből egy öthektáros egybefüggő tábla a várostól észak-nyugatra, míg a két kisebb terület déli irányban futóhomokos, illetve északi irányban az igen kedvező klímájú paksi löszvonulat lejtőjén fekszik.
Az öthektáros terület 2002-ben került beültetésre Merlot, Cabernet franc és Kékfrankos fajtákkal a többi területen található fajták között megtalálható a Zweigelt, Olaszrizling és Rizlingszilváni fajták.
A feldolgozás teljesen hagyományos módszerekkel történik, ezzel biztosítva azt, hogy boraink a fajtájuknak megfelelő íz- zamatanyag, gyümölcsjelleggel gazdagodjanak. Természetesen mindezen szín- és ízanyagok feltárásának fokozására és megőrzésére egyaránt különlegesen ügyelünk.
Pincénkről
Paks egyik látványossága, kedves, hangulatos városrészlete a Sárgödör téri pincesor. Maga a tér és a présházak homlokzata 19. sz. végi hangulatot idéz. A szorosan egymás mellé épült présházak barátságos hangulatot, a cserjékkel és virágokkal borított tágas tér pedig a közös mulatozás örömét, a vidámságot villantja elénk. A löszbe kézzel vájt pincék helyi sajátosságot, érdekességet jelentenek.
Présházunk 1896-ban épült, a család 1949-ben vásárolta meg, azóta folyik itt borkészítés a saját termesztésű szőlőből. A régi szőlőterületekhez az 1990-es években vásároltunk további föld- és szőlőterületeket, amely által lehetővé vált új telepítések megvalósítása. A régi présház azonban mindvégig megmaradt, állja a megpróbáltatásokat.
Térkép elhelyezkedés