A Gál Tibor Pincészet működését 1993-ban kezdte meg, ekkor tért vissza Gál Tibor hosszú évek tapasztalataival Olaszországból Egerbe, ahol megalapította saját borászatát, hogy hozzájáruljon a borvidék újbóli felemelkedéséhez. A cég három, a borászat világában ismert személyiség tapasztalatával és szaktudásával jött létre GIA Kft néven,
Gál Tibor, Marchese Nicolo Incisa della Rochetta – a toszkán világhírű bor, a Sassicaia termelője - és Burkard Bovensiepen, az Alpina cég tulajdonosa – a nagyhírű francia és olasz borok Bajorország egyik legfontosabb importőre részvételével. Az Alpina cég résztulajdonát az amerikai Kobrand Corporation vette át 2002-ben így, most az USA egyik legnagyobb borkereskedő cége is tulajdonostárssá vált.
A cég 2005. február 18-én vette fel a GálBor – GIA Kft nevet.

A sajnálatos 2005. február 10-i tragédia, változásokat okozott a Pincészet életében. A család, kollégák és barátok közös célja az Egerben megalkotott szőlészet, pincészet megőrzése, a szakmai és szellemi örökség ápolása, képviselete és folytatása, hiszen a Tibor által telepített magas minőségű szőlő szakmailag felkészült irányítással tovább terem, az általa kialakított technológia tovább működik. Munkatársai, saját nevelésű tanítványai biztosítják a szakmai hátteret, hogy a Gál Tibor márkanévvel fémjelzett borok, melyek a világ számára már elismertté váltak ugyanolyan feltételekkel kerüljenek a fogyasztóhoz, mint azelőtt.