Férfiszempont: Úgy vagyok a barátokkal, mint a szexszel

Nos, én úgy vagyok a barátokkal, mint a szexszel, inkább a minőség, mint a mennyiség, de ezt embere válogatja. Egy barátság is lehet olyan, mint egy párkapcsolat, lehet hosszú ideig félreismerni valakit, vagy csak egy adott szituációban felismerni az ember igazi oldalát. Sokat gondolkodtam rajta, hogy vajon miért lehet, hogy egy több éves barátságnál ezerszer többet érhet egy akár egy éve sem tartó ismeretség?

olvass tovább

Könnyeim simogatnak

Sötét van, az eső szakad, nincs itt senki, az utca kihalt. Egyedül ülök a hideg kövön, haza mennék, de nincs hova. Nem akarok otthon sem lenni, nem akarok sehol sem lenni. Tartanék valamerre, de nem látom az utamat. Mitől volna jobb egy üres lakásban, ahol csak a magány vár rám, az a magány minek évek óta vagyok hű szolgája.

olvass tovább

Lélekrabló II: A gyermeklelkű férfi

Hallasz? Látsz? Érzel? Tudod, ki vagyok? Kérlek, mondd el! Mondd el, ki is vagyok én. Mesélj rólam! Mondd el, mit tegyek! Mondd el, mit csináljak! Vezess egy szebb világ kapuihoz! Add kezembe a kulcsot és fog közben a másik kezem! Engedj be, hogy lássam! Lássam magam!

olvass tovább

Apám nélkül

Sokszor elgondolkodom, mennyiben változott volna az életem, ha résztvevője lett volna valaki, akit apának szólíthatok. Egy férfi, akire felnézhetek, és nem csak elrettentő példák képzeletbeli szobrát állíthattam volna neki. Nagyon sokat köszönhetek a családomnak és édesanyámnak, akik a nehézségek ellenére embert faragtak belőlem, sokévnyi küzdelem és verejték árán, de vajon ezek a dolgok kiválthatják egy apa szerepét? Nem hiszem.

olvass tovább

Hamis érzelmek

Elképzelném magamat a csillagos egekben egy lánnyal, aki szeret. Rádöbbenek, hogy beleélem magam minden kalandomba. Kalandok, szexek érzések… majd, azt hiszem szerelembe esek. Azon az éjszakán elhiszem, mert igazán el akarom hinni. Hogy ő lesz a felségem, a gyerekeim anyja. A nő, akire vártam már rég óta.

olvass tovább

Szeress, ne csak szeressenek

A szeretet nyelvét tanulni kell. Gyermekkorodban, ha szeretve vagy, akkor a szeretet megtanít arra is, hogy hogyan kell kezelni az érzéseket. Azonban sajnos előfordul, hogy valaki egészen kicsi korától „rossz kezekben” nevelkedett, így a szeretet kultúrája, érzelmi intelligenciája nehezebben fejlődött ki.

olvass tovább