Nyári desszertek eperrel

  • 2018. június 07.

Végre eljött a pillanat, amire egész télen és tavasszal vártunk, megérkezett az eperszezon, így végre nem csak horrorisztikus áron juthatunk hozzá sokak kedvenc, piros gyümölcséhez. Felhasználására gyakorlatilag megszámlálhatatlan lehetőségünk van, ha előrelátóak vagyunk, és már most a majd újra beköszöntő epermentes hónapokra gondolunk, akkor készíthetünk szörpöt vagy lekvárt, de ha inkább az azonnali fogyasztást pártoljuk, akkor következzék pár ötlet, hogy milyen nyalánkságot készítsünk ebből a gyümölcsből.

olvass tovább

A sajt, ami még Salvador Dalít is megihlette

  • 2018. június 04.

A sajt napját június 4-én ünnepeljük, ez a nap 2018-ban a sajtok királynőjéről, a camembert-ről szól. Ez az a sajtfajta amely összetett ízeivel, különleges textúrájával még Salvador Dalit is megihlette, és amelyet a francia elnökök nyomán kereszteltek el, manapság pedig a szendvicsek elengedhetetlen összetevője. Ínyenc sajtológia és az eperszezon tiszteletére egy epres szendvics recept nem csak camembert rajongóknak!

olvass tovább

Epres-fehércsokis pite

A fehércsokit az emberek általában vagy imádják vagy teljesen elutasítóak vele szemben. Ha inkább az előbbi csoportba tartozol, akkor most egy csodás receptet hoztunk neked, ami tökéletes választás lesz így az eperszezonban. Sütésre fel, ennek a pitének köszönhetően biztosan rengeteg elismerést fogsz bezsebelni!

olvass tovább

Hűsítő mentás eperkrémleves recept

  • 2018. április 23.

Elérkezett az idő, amire mind vártunk, végre egy re melegebb van, így időnként jól esik egy-egy hűsítő ital vagy étel. Ráadásul az eperszezon is beköszöntött, így egyértelmű volt, hogy ebből a gyümölcsből készítünk krémlevest ezúttal, hogy eléggé frissítő legyen, egy kis mentával turbóztuk fel. Mutatjuk a receptet, kerti partykra, hétvégi családi ebédekre kötelező!

olvass tovább

A szezon kedvence: epres-vaníliás pite recept

Az eperszezon azt jelenti, hogy ezt a csodás gyümölcsöt minden mennyiségben használhatjuk sütikhez, készíthetünk belőle szörpöt, krémlevest vagy éppen lekvárt. Mi ezúttal egy isteni epres-vaníliás pite receptet hoztunk, amely tökéletes választás lehet például, ha még nincs ötleted, hogy a vasárnapi ebédnél mi legyen a desszert.

olvass tovább

Epres túrótorta recept

Végre itt a tavasz, érkezik az eperszezon, úgyhogy bátran használhatjuk bármihez, minden mennyiségben ezt az édes, csodás piros gyümölcsöt. Most egy túrótorta receptjét hoztuk el, hiszen igazán üdítő desszert lehet a melegebb tavaszi napokon. Természetesen rengeteg eperrel!

olvass tovább

Epres-csokis pite recept

  • 2018. február 12.

Ha szeretnénk felidézni a tavaszt, a nyarat, a kellemes időt és a felhőtlen mindennapokat, akkor jó ötlet lehet egy olyan receptet választani, amihez epret kell használnunk, hiszen ennek köszönhetően könnyedén a hamarosan érkező évszakokban érezhetjük magunkat. Bár az eperszezon sajnos még várat magára, nyugodtan használhatunk fagyasztott epret, vagy konzervet is az eperhab elkészítéséhez, tavasszal pedig ismét elővehetjük a receptet, melynek köszönhetően egy egészen ínycsiklandó süteményt fogunk készíteni.

olvass tovább

10 ok, amiért szeretjük az epret

  • 2017. május 29.

Az alma és a déli gyümölcsök után kiéhezve már nagyon vártuk az első friss hazai gyümölcsöket és végre, végre, végre itt az eperszezon! A mai összefoglalónkat ennek a csodás kis piros finomságnak a dícséretére szenteljük.

olvass tovább

Mentás eper krémleves recept

Egyrészt itt a nyakunkon az eperszezon, másrészt pedig egyre szebb és szebb az idő, illetve melegebb a hőmérséklet, így elérkezett a friss, hűsítő krémlevesek ideje. Elsőre talán nem is gondolnánk, de a mentával fantasztikusan fel lehet dobni ezt a már önmagában is nagyon finom levest, ami akár desszertként is megállja a helyét.

olvass tovább