Kulcsszó keresés /


A jóindulatú koleszterin jótékony hatása

  • 2011. március 29.

Egyre több kutatás árnyalja a képet a koleszterin fajták hatásairól. Míg ezelőtt 15 évvel a koleszterin szót nyugodtan értelmezhettük a patás ördög szinonimájaként, vagy épp egyszerű szitokszóként, addig mára ez a két igencsak megváltozott. Szerencsére. A következő holland kutatás is ez utóbbi képet erősíti.

olvass tovább

Stroke ellen kávé

  • 2011. március 17.

Néha a brit tudósoknál is "britebb" svéd kutatók kifejezetten a stroke kérdéskörre koncentráló szaklapjukban - meglepő és fantáziadús nevén: Stroke - közölték legújabb tanulmányukat: a kávét soha nem, vagy csak ritkán fogyasztó nőknek mérhetően nagyobb az esélye arra, hogy szélütést kapjanak, mint azoknak, akik akár négy-öt csészével is megisznak az illatos italból

olvass tovább

Tudatosan az egészséges életért

  • 2011. március 12.

Egészséges életmód, tudatos táplálkozás. Már a csapból is ez folyik, minden wellness magazin ezt szajkózza. De fogadjunk, hogy most is valami egészségtelent majszolsz, és egy hamburgerről fantáziálsz. Pedig ha végre rászánnád magad és egészséges életmódot folytatnál, akár több mint tíz évet is nyerhetnél magunknak az életből. Egyes kutatások szerint az egészségesen táplálkozó emberek tizennégy évvel is tovább élhetnek. Jól hangzik nem? Miért ne akarnád akkor te is ezt? Még nem késő változtatni, vágj bele!

olvass tovább

Sigomonta Joaillier

  • 2011. február 01.

A Sigomonta Joaillier francia-magyar ékszerészek és ékszer-tervezők csoportja. Megalkuvást nem ismerő folytonos kutatásuk során születnek meg alkotásaik, melyek feltétlen esztétikai élményt nyújtanak mindenki számára.

olvass tovább

Cseh Tamás Archívumot hoz létre az OSZK

  • 2011. január 14.

A 2009-ben elhunyt Cseh Tamás dalainak keletkezés-történetéhez kapcsolódó tárgyi emlékekből, írásos, képi, film- és hangdokumentumokból álló archívum gyűjtésébe kezdett az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK). A digitalizált anyag alkalmas lesz akár akadémiai színvonalú kutatásra, bizonyos részei pedig publikálásra is.

olvass tovább

Antioxidánsok a táplálkozásban

  • 2011. január 10.

Az antioxidánsok szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Bár némi antioxidánst a szervezetünk is előállít, a legnagyobb részét táplálkozással tudjuk a szervezetünkbe juttatni. A legújabb kutatások szerint a rák elleni harcban is segítséget nyújtanak.

olvass tovább

A női szexualitás rejtélyei

  • 2010. december 10.

Egyelőre még mindig nem egyértelmű, hogy a nőknek mitől hullámzik életük során a libidójuk. A kutatások szerint a női vágy abban tér el a férfiakétól, hogy nem elég hozzá a vizuális ingerlés, a nőknek a fizikai és lelki ráhangolódásra is szüksége van.

olvass tovább