Kulcsszó keresés /


Hungarikum lett a Törley pezsgő

  • 2016. június 21.

Bekerült a hungarikumok sorába a Törley pezsgő, így most már hivatalosan is kiemelkedő nemzeti értéket képviselnek a pincészet habzó italai. Az 1882-ben Törley József által alapított „pezsgőborgyár” ma is eredeti helyén, Budafokon található. A pincészet 134 éves történetében mindig meghatározó volt a magas szakmai minőségre való törekvés és az újító szemlélet.

olvass tovább

Cafe del Mar: egy kávézó, amit soha nem felejtesz el

  • 2016. május 29.

Bár Ibizát sokan a bulizás fellegvárának tartják, mi azt valljuk, nem csak emiatt érdemes felkeresni. A spanyolok által a szerelem fehér szigetének nevezett Ibizát ugyanis a fantasztikus faunája és flórája miatt sokan Európa legszebb szigetének tartják. Ráadásul olyan feledhetetlen élményeket is tartogat, mint a San Antonioban található, a Cafe del Mar kávézó teraszáról megcsodálható méltán híres naplemente.

olvass tovább

DVNA- természeti csapás

  • 2016. április 04.

Képzeljük el, hogy egyik reggel arra ébredünk, hogy eltűnt a Duna. A helyén csak egy száraz meder található tele a múltat idéző tárgyakkal, emlékekkel. Honnan biztosítanák a város ivóvízellátását? Milyen hatása lenne a közhangulatra és az emberi kapcsolatokra? Meddig maradna élhető a város? Egyáltalán élhető maradna-e? Topolánszky Tamás Yvan 'DVNA' című filmje ezen “természeti csapás” következményein keresztül a fővárost kettészelő folyóhoz való kötődésünk kérdéskörét járja körül.

olvass tovább

Bio-útvesztő: zöld vagy nem zöld?

  • 2016. március 03.

Zöld, bio, öko, növényi alapanyagú, természetes úton lebomló, újrahasznosítható. Lépten-nyomon belefutunk ezekbe a címszavakba. Mégsem tűnik olyan könnyűnek a változtatás a mindennapokban.Tökéletes környezetbarát termék nincsen. Egy-egy terméket a saját kategóriáján belüli helyettesítő termékekkel összehasonlítva értékelhetünk, így található meg a legkrnyezetbarátabb alternatíva.

olvass tovább

Édesítés természetesen

  • 2016. február 25.

A természetes édesítőszerek a mindennapi táplálékainkban is megtalálható, a természetben is előforduló anyagok. Némelyik nagyobb energiával bír, de vannak olyanok is, melyek rendkívül alacsony glikémiás indexüknek és kis szénhidrát tartalmuknak köszönhetően a legenergiaszegényebb étrendben is jól alkalmazhatók, illetve cukorbetegség esetén is bátran fogyaszthatóak. Egyre szélesebb a kör, melyet ismerünk és biztonsággal alkalmazhatunk. Igyekeztünk őket összegyűjteni nektek.

olvass tovább

3 érv a kókusztejpor mellett

  • 2015. augusztus 06.

A kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A hazai kamrák polcain főleg kókuszreszelék található, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb.

olvass tovább

9 tipp a tökéletes nyári alapozó kiválasztásához

  • 2015. június 04.

A forró nyári napokon az arcunkat vastagon befedő alapozó az utolsó, ami eszünkbe jut, mint fontos kellék. A megfelelő termék hosszadalmas kiválasztása pedig talán még hátrébb található a sorban. A következő tippek viszont segítséget nyújtanak a minőségi és gyors választáshoz:

olvass tovább

Stílusosan a kerékpáron is!

  • 2015. június 03.

Divat? Praktikusság? Ne mondja le ezekről akkor sem, hogy ha kerékpárral jársz munkába. A Klickfix és Ortlieb táskákkal megtalálhatod a számodra ideális megoldást. Egy kis segítséget nyújtunk, miből választhatsz:

olvass tovább

L’erbolario napvédő termékek

  • 2015. május 20.

A L’erbolario olasz natúrkozmetikumok szortimentjének kiemelt tagjai a napvédő termékek. Kínálatunkban a legmagasabb védelmet biztosító krémektől a kuriózumoknak számító finomságokig minden megtalálható.

olvass tovább