Kulcsszó keresés /


A csicsóka jótékony hatásai

  • 2015. december 28.

Gumós, kicsit barázdált, színre olyasmi, mint egyik-másik fajta krumpli, de akár gyömbérnek is nézhetné az ember messzebbről. Közelebbről megtekintve látjuk, hogy hát bizony egyik sem, de hát akkor mi fán terem ez a valami? Viccesen hangzik, de ez egy napraforgóhoz hasonló virágú, bár jóval kisebb fejű virágzó növény, amelynek a gumóját hasznosítják. Ha egyszer elvetették, akkor viszonylag jól tűr minden időjárás-béli viszontagságot, és folyamatosan terem. Szinte kiirthatatlan.

olvass tovább

Vágyfokozók a konyhaszekrényből

  • 2015. szeptember 20.

Ki ne ismerné a mondást, amely szerint a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Ráadásul bizonyos ételek vágykeltő hatása nem mítosz. Az afrodiziákum elnevezést a görög mitológia szerelemistennője, Afrodité ihlette. Az ő vonzerejével sem ember, sem isten nem vetekedhetett. A mondák szerint léptei nyomán növények és virágok sarjadtak, ezek fogyasztása vágyserkentőként, afrodiziákumként hatott az emberi szervezetre.

olvass tovább

Szobanövények, amelyek tisztítják a levegőt

  • 2015. augusztus 06.

Otthonunk jobb esetben igazi menedékként szolgál számunkra. Azonban nehéz megteremtenünk azt a légkört, ahol valóban megpihenhetünk esténként. Ennek fontos része a levegő minősége is, amely egészségünkre, és hangulatunkra is egyaránt hatással van. Különböző kutatók éppen ezért ajánlanak a figyelmünkbe 5 olyan növényt, amelyek eltávolítják, vagy legalábbis csökkentik a káros vegyületeket, és javítják levegőnk minőségét.

olvass tovább

Florasense, avagy a füstölők dicsérete

  • 2015. július 04.

Miért jó füstölni? Milyen az igazi, természetes füstölő és mire jó? Hiszen a minőségi füstölő több mint egyszerű „térparfüm”, mely a levegőt illatosítja. Az eredeti növényi alapanyagok elfüstölése igazi művészet, mely az istenek dicséretét zengte egykoron. A Florasense valódi növényi füstölőanyagokat kínál azoknak, akiknek számít a minőség, a nyomon követhetőség, és a biztonság.

olvass tovább

Szappan szívvel, lélekkel

  • 2015. július 02.

Egyre többen gondolkodnak környezet- és egészségtudatosan, egyre több ember ismeri fel, hogy korántsem mindegy mit ad az asztalra, mit tölt a poharakba, mit ken a saját és gyerekei bőrére. Reneszánszukat élik a natúrkozmetikumok, a hidegen sajtolt növényi olajokból készített természetes szappanok. Hogyan lehet profin szappant önteni? Miért éri meg magas minőségű, teljes értékű alapanyagokkal dolgozni? Miért dukál a szappanba is a 100%-ig természetes hígítatlan, hamisítatlan illóolaj a silány illatolaj helyett? A Napvirág manufaktúrát –mely minőségi natúr dermokozmetikumok gyártásával foglalkozik - vezető testvérpárral, Kolonics Ildikóval és Mariannal beszélgettem.

olvass tovább

Hűsítő fűszernövényeink

  • 2015. június 16.

A Hagyományos Kínai Orvoslás (rövidítve HKO) filozófiájának egyik alapja a yin-yang elv, mely egyben azt is jelenti, hogy minden kifejezhető jinként vagy jangként, valamint a yin és yang egymásnak ellentétpárjaiként csak együtt, egymással alkotnak egészet, és ez komoly tény a gyógyításban is. A jin és jang elve szerint a meleg nyár, a száraz időjárás jang állapot, ezért a jint (hűvös, nedves, stb.) kell erősíteni. Ennek többféle módja van, melyből Benke Rita, a Harmónia Gyógyászati Centrum természetgyógyász és életmód szakértőjének segítségével most a nyári kánikulában történő egészséges táplálkozást és a bőséges folyadékpótlást ragadtuk ki.

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük az epret

  • 2015. május 04.

Talán nincs is olyan ember a világon, aki ne szeretné ezt a mennyei gyümölcsöt, pedig nem is gyümölcsként, hanem gyógynövényként kezdte pályafutását valamikor az ókorban. Ráadásul nemcsak finom, de több, mint háromszáz biológiailag értékes anyagot is tartalmaz. Még a növény leveleiben is gyógyító erő van. Lássuk, miért is imádjuk.

olvass tovább

Húsvétra: Citromos Túró torta

  • 2015. április 05.

Régóta megálmodtam, egy könnyű a hagyományoshoz hasonló túró tortát, természetesen nem túróból hanem valamilyen növényi összetevőből és a tofura esett a választásom. Semleges íze miatt bármilyen fűszert, ízvilágot magába fogad. Legjobb barátja a citrom héja és leve, mert a citrom teszi igazán „ túró” jellegűvé. A citrom frissessége szerintem nagyon illik a tavaszhoz és a húsvéthoz. Citromos Túró torta

olvass tovább

Valódi tavaszhírnök: a medvehagyma

  • 2015. március 21.

Ha az aktuális időjárási viszonyokból nem is, a szezonális zöldségekből, gyümölcsökből lehet tudni, milyen évszak van. Az egyik ilyen jelző növény a márciusban népszerű medvehagyma, ami mostanra ellepi az összes valamirevaló piacot.

olvass tovább

6 dolog, amit nem tudtál a samponról

  • 2015. március 13.

Az általunk használt sampont, szinte minden nap használjuk, így nem árt tisztában lennünk néhány dologgal a samponokkal kapcsolatban. Bármennyire is természetes és növényi eredetű terméket választunk, a kémiai összetevők mindegyikben ott vannak, melyek súlyosan károsíthatják a tincseinket túlzott használat esetén. Íme, néhány érdekesség, amelyet eddig nem tudtál.

olvass tovább