Házi kókusztej recept- videóval
Egy ilyen növényi tej elkészítése egyszerűbb, mint azt gondolnátok! Ráadásul sokkal olcsóbb és nem utolsó sorban ezerszer finomabb is, mint amit a boltban lehet kapni.
olvass továbbEgy ilyen növényi tej elkészítése egyszerűbb, mint azt gondolnátok! Ráadásul sokkal olcsóbb és nem utolsó sorban ezerszer finomabb is, mint amit a boltban lehet kapni.
olvass továbbA rebarbara egy rendkívül komplex táplálék kiegészítő, ami nem csak finom, de egészséges is. Melegebb éghajlaton egész évben, hidegebb klímánál pedig kora tavasszal növekszik. Egyesek otthon, nagy cserepekben növesztik, ugyanis termesztése egyszerű és a növény akár 10-15 évig is elél. Mások fűtött üvegházakban termesztik. Általában sütikben, turmixokban, salátaként vagy levesekben fogyasztjuk.
olvass továbbA világ minden pontján meghökkentő étkezési szokásokkal találkozhatunk. Van, ahol nyersen eszik a húst vagy éppen felhasználnak minden növényi és állati eredetű részt. Azonban vannak olyan ételek és készítmények is, amelyek nem csak kulturális hagyománynak örvendenek, de fogyasztásuk más kontinensen egyenes tilos. Lássuk hát az illegális ételek listáját!
olvass továbbZöld, bio, öko, növényi alapanyagú, természetes úton lebomló, újrahasznosítható. Lépten-nyomon belefutunk ezekbe a címszavakba. Mégsem tűnik olyan könnyűnek a változtatás a mindennapokban.Tökéletes környezetbarát termék nincsen. Egy-egy terméket a saját kategóriáján belüli helyettesítő termékekkel összehasonlítva értékelhetünk, így található meg a legkrnyezetbarátabb alternatíva.
olvass továbbA hagyományos kínai gyógyászatban évezredek óta megkülönböztetett tisztelet övezi. Már az legelső kínai gyógyszerkönyvben, Shennong gyógynövény könyvében is a legmagasabb minőségű “gyógyszerek” közt szerepel. Fokozza a szervezet öngyógyító képességét.A Ganoderma képes a kiegyensúlyozatlan szervezet megváltoztatására, és egészségessé teszi azt.
olvass továbbAz adott virágok célja egyértelmű: illatukkal odavonzzák az állatokat, hogy testükre virágpor kerüljön, azok pedig magukon hordozva a pollent segítenek a növények reprodukciójában. Arról egyelőre nem tudunk, hogy a macskáknak, rókáknak vagy nyusziknak bármiféle előnyük származna az előbbi cselekvésből, egy azonban biztos, virágba szippantó állatok képeinél nem kezdhetjük kedvesebben a napot!
olvass továbbSok szó esik arról, hogy fogyasszunk minél többször - naponta legalább háromszor, de inkább ötször - zöldséget és gyümölcsöt, azok közül is a legjobbak a szezonális, az adott helyen megtermő, aktuális idényben érő fajták. Beköszöntött a tél, amikor nem olyan bőséges a kínálat, de ekkor is érdemes törekedni arra, hogy minél gyakrabban kerüljenek zöldségek és gyümölcsök a tányérunkra.
olvass továbbGumós, kicsit barázdált, színre olyasmi, mint egyik-másik fajta krumpli, de akár gyömbérnek is nézhetné az ember messzebbről. Közelebbről megtekintve látjuk, hogy hát bizony egyik sem, de hát akkor mi fán terem ez a valami? Viccesen hangzik, de ez egy napraforgóhoz hasonló virágú, bár jóval kisebb fejű virágzó növény, amelynek a gumóját hasznosítják. Ha egyszer elvetették, akkor viszonylag jól tűr minden időjárás-béli viszontagságot, és folyamatosan terem. Szinte kiirthatatlan.
olvass továbbKi ne ismerné a mondást, amely szerint a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Ráadásul bizonyos ételek vágykeltő hatása nem mítosz. Az afrodiziákum elnevezést a görög mitológia szerelemistennője, Afrodité ihlette. Az ő vonzerejével sem ember, sem isten nem vetekedhetett. A mondák szerint léptei nyomán növények és virágok sarjadtak, ezek fogyasztása vágyserkentőként, afrodiziákumként hatott az emberi szervezetre.
olvass továbbOtthonunk jobb esetben igazi menedékként szolgál számunkra. Azonban nehéz megteremtenünk azt a légkört, ahol valóban megpihenhetünk esténként. Ennek fontos része a levegő minősége is, amely egészségünkre, és hangulatunkra is egyaránt hatással van. Különböző kutatók éppen ezért ajánlanak a figyelmünkbe 5 olyan növényt, amelyek eltávolítják, vagy legalábbis csökkentik a káros vegyületeket, és javítják levegőnk minőségét.
olvass továbbMiért jó füstölni? Milyen az igazi, természetes füstölő és mire jó? Hiszen a minőségi füstölő több mint egyszerű „térparfüm”, mely a levegőt illatosítja. Az eredeti növényi alapanyagok elfüstölése igazi művészet, mely az istenek dicséretét zengte egykoron. A Florasense valódi növényi füstölőanyagokat kínál azoknak, akiknek számít a minőség, a nyomon követhetőség, és a biztonság.
olvass továbbEgyre többen gondolkodnak környezet- és egészségtudatosan, egyre több ember ismeri fel, hogy korántsem mindegy mit ad az asztalra, mit tölt a poharakba, mit ken a saját és gyerekei bőrére. Reneszánszukat élik a natúrkozmetikumok, a hidegen sajtolt növényi olajokból készített természetes szappanok. Hogyan lehet profin szappant önteni? Miért éri meg magas minőségű, teljes értékű alapanyagokkal dolgozni? Miért dukál a szappanba is a 100%-ig természetes hígítatlan, hamisítatlan illóolaj a silány illatolaj helyett? A Napvirág manufaktúrát –mely minőségi natúr dermokozmetikumok gyártásával foglalkozik - vezető testvérpárral, Kolonics Ildikóval és Mariannal beszélgettem.
olvass továbbA Hagyományos Kínai Orvoslás (rövidítve HKO) filozófiájának egyik alapja a yin-yang elv, mely egyben azt is jelenti, hogy minden kifejezhető jinként vagy jangként, valamint a yin és yang egymásnak ellentétpárjaiként csak együtt, egymással alkotnak egészet, és ez komoly tény a gyógyításban is. A jin és jang elve szerint a meleg nyár, a száraz időjárás jang állapot, ezért a jint (hűvös, nedves, stb.) kell erősíteni. Ennek többféle módja van, melyből Benke Rita, a Harmónia Gyógyászati Centrum természetgyógyász és életmód szakértőjének segítségével most a nyári kánikulában történő egészséges táplálkozást és a bőséges folyadékpótlást ragadtuk ki.
olvass továbbTalán nincs is olyan ember a világon, aki ne szeretné ezt a mennyei gyümölcsöt, pedig nem is gyümölcsként, hanem gyógynövényként kezdte pályafutását valamikor az ókorban. Ráadásul nemcsak finom, de több, mint háromszáz biológiailag értékes anyagot is tartalmaz. Még a növény leveleiben is gyógyító erő van. Lássuk, miért is imádjuk.
olvass továbbRégóta megálmodtam, egy könnyű a hagyományoshoz hasonló túró tortát, természetesen nem túróból hanem valamilyen növényi összetevőből és a tofura esett a választásom. Semleges íze miatt bármilyen fűszert, ízvilágot magába fogad. Legjobb barátja a citrom héja és leve, mert a citrom teszi igazán „ túró” jellegűvé. A citrom frissessége szerintem nagyon illik a tavaszhoz és a húsvéthoz. Citromos Túró torta
olvass továbbHa az aktuális időjárási viszonyokból nem is, a szezonális zöldségekből, gyümölcsökből lehet tudni, milyen évszak van. Az egyik ilyen jelző növény a márciusban népszerű medvehagyma, ami mostanra ellepi az összes valamirevaló piacot.
olvass továbbAz általunk használt sampont, szinte minden nap használjuk, így nem árt tisztában lennünk néhány dologgal a samponokkal kapcsolatban. Bármennyire is természetes és növényi eredetű terméket választunk, a kémiai összetevők mindegyikben ott vannak, melyek súlyosan károsíthatják a tincseinket túlzott használat esetén. Íme, néhány érdekesség, amelyet eddig nem tudtál.
olvass továbbBár apró részletnek tűnik a napi rutin során, de nem mindegy, hogy esténként egy kellemes, langyos zuhanyt, vagy egy hosszú, forró fürdőt veszünk. Kutatások alapján ugyanis sokkal jobban járunk, ha a zuhanyt választjuk. A zuhanyhoz pedig nem mindegy, hogy milyen tusfürdőt használunk. Kényeztető növényi olajak szinte házi wellness-élményként hathatnak ránk, és ez bármilyen évszakban, napszakban változatosan élvezhető a hétféle Weleda-tusfürdő segítségével.
olvass továbbA közönséges cickafark igen régóta használt gyógynövény: Homérosz írásából kiderül, hogy a trójai harcokban vérző katonák sebeit a segítségével gyógyították, de a növény a kínai kultúrának is szerves része. Az elmúlt évszázadokban előszeretettel alkalmazták fertőtlenítésre, teáját pedig emésztési problémákra, görcsökre, de a népi gyógyászatban még a TBC vagy a tüdőrák ellen is bevált. Manapság a női bajok szakértőjeként emlegetik. Lássuk, mit kell tudnunk róla!
olvass továbbA növényeim gallyra mentek a renoválásban. A teraszon lévők is és a szobanövények is. Kétségbe ejtő látványt nyújtottak, amikor előbukkantak a dobozhalom mögül. Némelyik menthetetlennek tűnt, amit azért sajnáltam volna, mert mindegyik növénynek története van.
olvass tovább