Kulcsszó keresés /


7 ok, amiért szeretjük a rebarbarát

  • 2016. június 18.

A rebarbara egy rendkívül komplex táplálék kiegészítő, ami nem csak finom, de egészséges is. Melegebb éghajlaton egész évben, hidegebb klímánál pedig kora tavasszal növekszik. Egyesek otthon, nagy cserepekben növesztik, ugyanis termesztése egyszerű és a növény akár 10-15 évig is elél. Mások fűtött üvegházakban termesztik. Általában sütikben, turmixokban, salátaként vagy levesekben fogyasztjuk.

olvass tovább

Illegális ételek: libamájtól a lárva sajtig

A világ minden pontján meghökkentő étkezési szokásokkal találkozhatunk. Van, ahol nyersen eszik a húst vagy éppen felhasználnak minden növényi és állati eredetű részt. Azonban vannak olyan ételek és készítmények is, amelyek nem csak kulturális hagyománynak örvendenek, de fogyasztásuk más kontinensen egyenes tilos. Lássuk hát az illegális ételek listáját!

olvass tovább

Bio-útvesztő: zöld vagy nem zöld?

  • 2016. március 03.

Zöld, bio, öko, növényi alapanyagú, természetes úton lebomló, újrahasznosítható. Lépten-nyomon belefutunk ezekbe a címszavakba. Mégsem tűnik olyan könnyűnek a változtatás a mindennapokban.Tökéletes környezetbarát termék nincsen. Egy-egy terméket a saját kategóriáján belüli helyettesítő termékekkel összehasonlítva értékelhetünk, így található meg a legkrnyezetbarátabb alternatíva.

olvass tovább

A csodagomba - Ganoderma

  • 2016. február 21.

A hagyományos kínai gyógyászatban évezredek óta megkülönböztetett tisztelet övezi. Már az legelső kínai gyógyszerkönyvben, Shennong gyógynövény könyvében is a legmagasabb minőségű “gyógyszerek” közt szerepel. Fokozza a szervezet öngyógyító képességét.A Ganoderma képes a kiegyensúlyozatlan szervezet megváltoztatására, és egészségessé teszi azt.

olvass tovább

Képgaléria édes virágillatba beleszippantó kisállatokról

  • 2016. február 14.

Az adott virágok célja egyértelmű: illatukkal odavonzzák az állatokat, hogy testükre virágpor kerüljön, azok pedig magukon hordozva a pollent segítenek a növények reprodukciójában. Arról egyelőre nem tudunk, hogy a macskáknak, rókáknak vagy nyusziknak bármiféle előnyük származna az előbbi cselekvésből, egy azonban biztos, virágba szippantó állatok képeinél nem kezdhetjük kedvesebben a napot!

olvass tovább

Téli idénynövényeinkről

  • 2016. január 19.

Sok szó esik arról, hogy fogyasszunk minél többször - naponta legalább háromszor, de inkább ötször - zöldséget és gyümölcsöt, azok közül is a legjobbak a szezonális, az adott helyen megtermő, aktuális idényben érő fajták. Beköszöntött a tél, amikor nem olyan bőséges a kínálat, de ekkor is érdemes törekedni arra, hogy minél gyakrabban kerüljenek zöldségek és gyümölcsök a tányérunkra.

olvass tovább

A csicsóka jótékony hatásai

  • 2015. december 28.

Gumós, kicsit barázdált, színre olyasmi, mint egyik-másik fajta krumpli, de akár gyömbérnek is nézhetné az ember messzebbről. Közelebbről megtekintve látjuk, hogy hát bizony egyik sem, de hát akkor mi fán terem ez a valami? Viccesen hangzik, de ez egy napraforgóhoz hasonló virágú, bár jóval kisebb fejű virágzó növény, amelynek a gumóját hasznosítják. Ha egyszer elvetették, akkor viszonylag jól tűr minden időjárás-béli viszontagságot, és folyamatosan terem. Szinte kiirthatatlan.

olvass tovább

Vágyfokozók a konyhaszekrényből

  • 2015. szeptember 20.

Ki ne ismerné a mondást, amely szerint a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Ráadásul bizonyos ételek vágykeltő hatása nem mítosz. Az afrodiziákum elnevezést a görög mitológia szerelemistennője, Afrodité ihlette. Az ő vonzerejével sem ember, sem isten nem vetekedhetett. A mondák szerint léptei nyomán növények és virágok sarjadtak, ezek fogyasztása vágyserkentőként, afrodiziákumként hatott az emberi szervezetre.

olvass tovább

Szobanövények, amelyek tisztítják a levegőt

  • 2015. augusztus 06.

Otthonunk jobb esetben igazi menedékként szolgál számunkra. Azonban nehéz megteremtenünk azt a légkört, ahol valóban megpihenhetünk esténként. Ennek fontos része a levegő minősége is, amely egészségünkre, és hangulatunkra is egyaránt hatással van. Különböző kutatók éppen ezért ajánlanak a figyelmünkbe 5 olyan növényt, amelyek eltávolítják, vagy legalábbis csökkentik a káros vegyületeket, és javítják levegőnk minőségét.

olvass tovább