Kulcsszó keresés /


7 anti-aging összetevő

  • 2014. május 16.

Ha már annyi pénzt költünk ránctalanító és fiatalító krémekre, legalább legyünk tisztában vele, hogy mire fizetünk ennyit, továbbá figyeljünk arra, hogy valóban szerepeljen krémünkben legalább egy összetevő az alábbiak közül. Ismerd meg a leghatásosabb anti-aging összetevőket és harcolj tudatosan a ráncok ellen!

olvass tovább

Új fesztivál születik: Feszt!Eger

  • 2014. május 07.

Új könnyűzenei fesztivállal bővül a hazai paletta, melyet Eger mellett, a festői szépségű Losonczy völgyben tartanak május 16-18. között. A fesztiválszezon nyitórendezvényén felvonul a hazai zenei élet krémje, de családi programokkal, piknikhangulattal és kertmozival is készülnek a szervezők.

olvass tovább

Bemelegítés az eperszezonra

  • 2014. április 25.

Kevés olyan desszert van, ami nem a túlzott édességével, díszítésévél, formájával akar hivalkodni, hanem visszafogott, de harmonikus ízeket hoz. Az amerikai sajttorta, ami a mi szánk íze szerint inkább tekinthető túrótortának, pontosan ilyen szelíd sütemény. Nem túl édes, sőt, a krémsajt jellege miatt inkább van néha egy kis sós beütése. Engem egyébként is nagyon izgatnak az édes-sós ízpárok, és mivel ennek a tortának nagyon nagy skálán mozog a cukortartalma (van olyan recept, ami alig tesz bele, és van, amelyik agyon cukrozza), mi is bátran játszhatunk a tónusokkal ahogy szeretnénk.

olvass tovább

A nagybetűs citromtorta

  • 2014. március 27.

Először is szeretném leszögezni: ez a nagybetűs citromtorta. Ezt készítik az angolok, de még a franciák is, akiknek irigylésre méltó a gasztronómiai kultúrájuk (is). Ennek ellenére nálunk még sok helyen a hagyományos verzió hódít, a piskótatészta közé pakolt margarinos sárga krém, némi citromlével meglocsolva. Személyesek a tapasztalataim, nekem konkrétan a cukrász vizsgán is az utóbbit kellett elkészítenem, úgyhogy biztosan állíthatom, össze sem lehet hasonlítani a kettőt.

olvass tovább

Ki mit viselt a hazai divathéten?

  • 2013. október 24.

Szombaton került megrendezésre a budapesti Toni&Guy Fashion Week, ami nagyzoló elnevezése ellenére egy napos rendezvény. Kivételesen a magyar divat utolérte önmagát, és a divattervezőink krémje – már aki nem a korábbi Marie Claire Fashion Days hasonló koncepciója mellett tette le a voksát – bemutatta a jövő tavaszra álmodott kollekcióit.

olvass tovább

Mai mosoly: vargányakrémleves

  • 2013. október 21.

Ez egy régi recept, még abból az időből mikor hetedhét ágra sütött a nap. Volt itthon vargányám, ugyan nem friss, de frissen fagyasztott és egy szikkadt kalácsom. Akkor gondoltam én, vargányakrémlevest csinálok a barátoknak, meg báránysültet indiai módra mandulás rizzsel és raitával,, miközben összevetjük nyaralásunk fényképeit, jókat nevetünk, borozunk, miegymás. Tehát következzék a recept, ami szerintem akár egy őszi estén is nagyon jól eshet a család apraja-nagyjának.

olvass tovább

Cukkinis tökmagkrém

  • 2013. augusztus 26.

Örök dilemma, hogy mit kenjünk a kenyerünkre, ha valami egészségesebb, táplálóbb krémet, pástétomot szeretnénk fogyasztani a hagyományos margarin, felvágott, májkrém helyett.

olvass tovább

Ha a nő már elmúlt negyven

  • 2013. augusztus 26.

Ha nő vagy, és elmúltál negyven, mégsem akarod, hogy vén csoroszlyának nézzenek, keményen meg kell küzdened önmagadért. Napjaink örökfiatalság-kultusza közepette ugyanis, amikor a ránctalanító krémeket húszéves csitrikkel reklámozzák, sokak szemében alapjáraton csak e leánykák számítanak nőnek.

olvass tovább