Kulcsszó keresés /


Beszélgetés a menyasszonyi ruha-készítés magyar királynőjével

  • 2015. augusztus 30.

Daalarna. Ki ne ismerné ezt a márkanevet ma Magyarországon? Ezerszer elmentünk már az Alkotmány utcai kirakat előtt, néha csak azért, hogy láthassuk a legújabb kiállított csodát. Akkor még csupán álmodoztunk arról, hogy egyszer majd nekünk is lesz esküvőnk. Azóta az esküvőhöz már közelebb kerültünk és beköszöntött az a pillanat is, hogy személyesen találkozhattunk az esküvői ruhák terén legismertebb magyar divattervezővel, Benes Anitával. Egész nap türelmetlenül vártuk a délutáni beszélgetést és nem csak azért, mert a Preston tortamanufaktúra által kezdeményezett program miatt nyilván alig ebédeltünk, hogy legyen hely a fincsi sütiknek is.

olvass tovább

Drága Apám!

Képzelje, a minap én voltam az üzletünkben, mikor betévedt egy öreg bácsi. Görnyedt hátú ember volt, remegő karjait nejlonzacskók húzták le, miközben botjára támaszkodva lassan becsoszogott az üzletbe. Udvariasan köszöntöttem, de meg kell valljam, a hátam közepére nem kívántam a jelenlétét. Épp ebédhez készülődtem, tudja a kora délutáni órák mindig gyér forgalmúak.

olvass tovább

Mi köze a harcnak a szerelemhez - avagy a kumulatív gránát esete a szívvel

  • 2015. május 27.

Ebédelni hívott, az utcán sétálva vártam rá. Beültetett a hatalmas, fekete kocsijába, és már suhantunk is a város legpuccosabb étterme felé. 12 évvel volt idősebb nálam, és csak most kezdem megérteni, hogy mennyi tudatos manipuláció és hideg számítás fért bele az ő szerelmébe. Pár évvel 40 fölött, egy válással a háta mögött már igazán nem akart kockáztatni. Tisztában volt vele, hogyan hat az emberekre az, amiben ő él, tudta, mit jelenthet, amit adni tud, és pontosan tudta azt is, hogy milyen mindezt elveszíteni.

olvass tovább

Korán megtanultam, milyen az emberi zsarnokság

Az ebédhez készülődtünk, nagyanyám már behozta az ecetes salátát a rántott csirke mellé. Mindig ez volt az ebéd vasárnap: rántott hús meg fejes saláta krumplival. Mama nem úgy készítette a krumplit, mint ahogy nálatok csinálták, nem rakott bele se vajat, se tejet, hanem olajjal törte, és én ezért rettenet módon hálás voltam. Azt a ragadós pépet később se bírtam megszokni.

olvass tovább

Cukkinis lasagne tészta nélkül

  • 2015. március 11.

Mindannyian odavagyunk az olasz konyháért a barátnőimmel, azonban én magam is igyekszem leredukálni a szénhidrát fogyasztását a lehető legalacsonyabb szintre, így hetente általában csak egyszer engedélyezek magamnak tésztát vagy pizzát ebédre. Ezért szuper az alábbi cukkinis lasagne recept, ami tészta nélkül készül. Túl szép, hogy ez még finom is legyen? Pedig így van!

olvass tovább

5 tipp cukorbetegeknek karácsonyra

  • 2014. december 21.

Nem könnyű az ajánlott, megszokott napi szénhidrát mennyiséget tartani, ha egymást érik az ebéddel, vacsorával egybekötött rokonlátogatások, az asztalon pedig ínycsiklandó fogások sorakoznak. Néhány praktikus tanáccsal szeretnénk segíteni az ünnepi időszakban a cukorbetegeket, dr. Bibok György diabetológus, a Budai Endokrinközpont főorvosának segítségével.

olvass tovább

Mit igyunk ma ebédre?

  • 2014. október 02.

A kérdést helyesen tettük fel, ugyanis létezik olyan teljes tápértékű turmix, amely helyettesítheti akár a főétkezést is, mindössze 200 kalóriát tartalmaz, teljesen friss, természetes, és házhoz is jön. Ha szívesen fogyasztanál több zöldséget, de fogalmad sincs honnan kellene beszerezni, illetve miként lehet finoman elkészíteni, akkor tartsatok velünk a Liquid Lunch világába!

olvass tovább

Fügesaláta mézzel és feta sajttal

  • 2014. szeptember 23.

Imádom a salátákat, sok embertől viszont azt hallom, unalmasnak találják, ezért keveset fogyasztják. Pedig ha többet variálnánk a hozzávalókat, és persze az ízeket (ne féljünk például a sós és az édes párosításától), akkor biztosan többeknek lenne a kedvence. Volt rá példa, hogy ezt az ízes fügesalátát reggelire beletettem a bagettembe, ebédre hús mellé ettem, vacsorára pedig magában. És nem untam meg.

olvass tovább

Modern randikalauz

  • 2014. szeptember 16.

A randevúzgatás napjainkban már korántsem olyan egyszerű, mint néhány évtizeddel ezelőtt volt. Régebben egyértelműek voltak azok az etikett szabályok, amelyeket egy romantikus találkozó alatt érdemes volt betartanod: a férfi kinyitotta az ajtót a nő előtt, le- és felsegítette a kabátját, időben hazavitte. Ma, amikor a modern technológia már karnyújtásnyira van tőled, fontos, hogy a romantikus pillanatokban is tudd, mikor vedd elő a zsebedből az okostelefont, vagy éppen mikor tedd el, hogyan hívd el kedvesed a randira, és értesíts-e másokat a találkozóról.

olvass tovább

Az ezerarcú török konyha

  • 2014. szeptember 03.

Sajnos a török konyháról alkotott ismereteink általában az ebédszünetben vagy a buli végeztével, hajnalban elfogyasztott pitába csomagolt csirkehúsra korlátozódnak.

olvass tovább