Kulcsszó keresés /


Napi Üzenet - 2014. május 4.

  • 2014. május 04.

A mai napon tekintsd át az összes üzleti ügyeidet és rangsorold őket. Ma kicsit főzögess, szervezz családi, baráti programokat. Napi megerősítés: üzleti ügyeim és emberi kapcsolataim remekül alakulnak.

olvass tovább

Tenyérnyi tortácskák

  • 2014. április 16.

Ez lehetne a cupcake kicsit sarkított magyarra fordítása. Nem összetévesztendő a muffinnal, ami egy kevert tészta, csokival, gyümölccsel megszórva. A cupcake teljesen úgy készül, mint egy torta: piskóta felvert, valami töltelék, és a végén burkolás, ettől lesz a tésztája puha és nedves. Ráadásul a szemnek is kedves a látványa. Egy elegáns vacsorán, de gyerekzsúron is megállja a helyét desszertként, attól függ, mennyire visszük túlzásba a díszítést.

olvass tovább

Húsvéti tasakok

  • 2014. április 07.

Alig 2 hét maradt hátra Húsvétig, ha még nem tetted, akkor most már itt az ideje elkezdeni feldíszíteni a lakást, ráhangolódni kicsit az ünnepre, hiszen olyan gyorsan elszalad. Múltkori cikkünkben adtunk pár ötletet arra, hogyan díszítsétek idén a tojásokat, mai cikkünkben pedig olyan húsvéti tasakokat hoztunk, melyeket akár gyerekekkel együtt is könnyedén elkészíthettek. Induljon a hangolódás!

olvass tovább

Szilvási Kata - gyermekeink öltöztetője

  • 2014. április 03.

Segít gyermekeink öltöztetésében, tanácsokat ad, mit adjunk rájuk hidegben - melegben, hogyan válasszuk meg a helyes cipőket, hogyan igazodjunk ki a különböző és sok esetben áruházanként eltérő babaruha méretek tengerében, egyszóval mindenben, ami gyermekünk külső megjelenésével kapcsolatos. Szilvási Kata már gyermekkorában is szerette babáit szebbnél szebb ruhácskákba öltöztetni és ezt a vágyát most már 2 gyermek büszke anyukájaként az életben is beteljesítheti. Tanulmányai ugyan cipőtervező szakra sodorták, melyet a mai napig szeret, így anyukaként nemcsak kis ruhákat, de cipőkollekciókat is tervez és készít gyermekei számára, az ötleteit és tapasztalatait pedig rendszerint megosztja az édesanyákkal. Beszélgettünk vele kicsit mi is.

olvass tovább

Mini Outfit by Los Angeles

  • 2014. március 28.

Kíváncsiak voltunk és kicsit körülnéztünk más országokban, mi éppen az aktuális trend a gyermek divatban. Segítségünkre volt Ildi egy Los Angelesben élő régi csapattársa és azt látjuk, hogy hasonlóan öltözködik egy ott élő iskolás, mint az itthoni gyermekek, igaz a nemzetközi divatmárkának köszönhetően tükröződik ez leginkább vissza. A mai laza sulis szett basic darabjait a H&M-ben választották, a pólóra húzott, kigombolt ing egyfajta vagányságot hozott az outfitbe, a csupa kék összeállítást pedig egy erőteljes piros nadrággal tették energikussá és ezzel még vidámabbá.

olvass tovább

Terézváros felett napsütés volt

  • 2014. március 16.

Nyugatról kelet felé fújta a rossz időt a szél, Terézváros felett éppen napsütés volt. Ünnepelt mindenki az eső után, meghallgattuk a komolyra megírt nagybeszédeket, közben tudtuk, hogy egyiknek sincs se vége, se hossza. Márciusban ki kell állni kék-fehérben a térre és szavalni kell. Kicsit olyan, mintha még mindég úttörők lennénk, ugye?

olvass tovább

A 2000-es évek 20 legborzasztóbb trendje

  • 2014. március 13.

Furcsa belegondolni, hogy immáron 4 éve magunk mögött hagytuk a millenniumi évtizedet, és hogy a 90-es évek ugyan nagy hatást is gyakorolt a 00-ás évek elejére, de onnan a 80-as évek retro vette át az irányítást. Lezártuk, de még nem teljesen dolgoztuk fel, így kicsit ambivalens visszatekinteni a legnagyobb melléfogásokra.

olvass tovább

Rácz Böbi a tavaszi hajápolásról

  • 2014. március 12.

Böbi már húsz éve dolgozik aktívan fodrászként, eredményességét pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy tavaly bekerült a világ huszonöt legjobb fodrásza közé. Volt szerencsénk kicsit kifaggatni, így megkérdeztük tőle, mit javasol a tél után megfáradt haj ápolására.

olvass tovább

Színekre hangolva

  • 2014. március 12.

Így tavasz közeledtével, nemcsak önmagunkkal, hanem a környezetünkkel szemben is kritikusabbá válunk, egyfajta mérlegre tesszük a közeget, amelyben élünk. Lágy szellő, harmatos virágillat és vidám madárcsicsergés vesz körbe bennünket, nem csoda hát, hogy vágyunk valami újra, frissre. Nézzünk körül az otthonunk táján és játszunk egy kicsit a színekkel.

olvass tovább

Kreol konyha - Jambalaya

  • 2014. március 03.

A jambalaya olyan amerikai-spanyol-francia étel, mely félig rizottó, félig paella. A spanyol bevándorlók készítették először, de mivel csak drága volt a sáfrány, így azt paradicsommal helyettesítették. New Orleansban lett aztán ebből a jambalaya, ahol francia és karibi befolyásra kerültek bele kreol fűszerek, a cayenne bors, koriander, oregano, fokhagyma, chili, stb. Hasonlóan a paellához ez sem kötött recept, hozzáadni halat, rákot, bármilyen zöldséget. Ami fontos, az a fűszerezés, illetve, a füstölt kolbász! Fűszeres, kicsit csípős és nagyon finom. Íme a recept:

olvass tovább