Kulcsszó keresés /


Könnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére

  • 2015. augusztus 08.

Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.

olvass tovább

Mióta te tartasz…

  • 2015. május 22.

Valahogy túl sok volt a smink. Túl magas volt a cipő sarka, és túlságosan erős volt az a parfüm. Az a nap a túlzások napja volt, az évszakhoz képest túl hideg volt és a taxi túl későn érkezett. Mindig ez történik, amikor valaki ismeretlenül, először hajt be oda, már az összes felmenőjét elátkozták annak, aki az utca végéről kezdte a számozást. A hátsó ülésre ült, bezárult arccal és gyanakvó szívvel, nem tudta, mit hoz idén a karácsony. A sofőr a reptérre menet beszélgetni próbált, könnyed témákról, mint például ajándékvásárlás és az ünnepi menü, de hamar békén hagyta, hiszen utasa csupán tőmondatokban válaszolt. Inkább letekerte kissé az ablakot, és a nőt most nem zavarta az arcába tóduló jeges huzat, legalább elnyomta az intenzív, már fojtó parfümillatot. A terminál előtt azonban felülkerekedett jólneveltsége, mégis boldog ünnepet kívánt neki.

olvass tovább

Madonna megint villantott

  • 2015. február 11.

Február 8-án, vasárnap került megrendezésre az 57. Grammy-díjátadó gála, ahol a zeneipar színe-java képviseltette magát. Kicsit nagyobb volumenű esemény, mint nálunk a Story gála, abban azonban megegyezik a két esemény, hogy a középkorú női hírességek gyakran elvetik a sulykot, és magukból bohócot csinálva jelennek meg egy-egy ruhakölteményben. Idén Madonna lőtt mellé nagyon csúnyán.

olvass tovább

Indul az idei esküvőszezon!

  • 2015. január 09.

Akik nem állnak a házasság küszöbén, talán nem is sejtik, hogy január-februárban dübörög igazán az esküvőszervezés szezonja. A legtöbb ara nyári menyegzőről álmodik, ehhez azonban már az év elején neki kell látni a részletek kidolgozásához, a helyszín, a ruha és a menü kiválasztásához, hogy a nagy nap küszöbén már nyugodtan, felhőtlen örömmel teljen a várakozás.

olvass tovább

Karácsonyi köszöntő

  • 2014. december 24.

Bármennyire szerettem volna elkerülni, a végére mégiscsak összecsaptak a fejem felett a hullámok. Úgy néz ki, nem lehet megúszni a karácsonyt enélkül. Tudomásul kell vennünk, a XXI. század velejárója, hogy szinte beájulunk a karácsonyfa alá 24-én. Amennyiben ezt képesek vagyunk elfogadni és ezzel párhuzamosan el tudjuk engedni a tökéletes karácsonyi menü, ajándékok, dekoráció eszményét, máris sokat tudunk segíteni magunkon.

olvass tovább

Anyu süt: ünnepi Pavlova torta

  • 2014. december 22.

A karácsonyi menü egyik legizgalmasabb része minden kétséget kizárólag a desszert. Az persze alap, hogy van bejgli, meg mézeskalács, meg készülnek aprósütik, meg ízlés szerint még ki tudja mi minden, de valami fenséges desszertköltemény azért kell a vacsora végére.

olvass tovább

Szörényi Örs konyhája: Az a bizonyos karácsonyi menü

  • 2014. december 19.

Ígértem nektek, hogy megosztom veletek a mi karácsonyi menünk receptjét, Előre bocsátom, hogy én a gasztronómiában „mindenevő” vagyok. Szívesen próbálok ki új eljárásokat, szokatlan ízeket, párosításokat, de a tradicionális konyhát is nagyon kedvelem. Karácsonykor azonban a hagyománytisztelő énem kerekedik felül.

olvass tovább

Terítéken a legjobb légi menük

  • 2014. október 27.

Egy átlagos utazónak, aki hosszú repülésre szánja el magát, az átlagos menüt látva biztosan nem az „ízletes”, „ínycsiklandozó” és „kifogástalan” szavak jutnak eszébe. Persze a luxusjáratok kínálatával teljesen más a helyzet. A Saveur gasztromagazin vállalkozott arra, hogy összegyűjtse napjaink legfinomabb légi fogásait, idén pedig másodjára osztották ki a „Culinary Travel Awardot” a legjobbak számára.

olvass tovább