Kulcsszó keresés /
Vacsorázz a héten a legelegánsabb éttermekben!
- 2015. október 13.
Ezen a héten kerül megrendezésre a 9. Országos Étterem Hét, melynek keretein belül vasárnapig Magyarország legjobb éttermeiben fogyaszthatsz 3 fogásos ebéd- és vacsoramenüket fix áron.
olvass továbbKönnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére
- 2015. augusztus 08.
Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.
olvass továbbMióta te tartasz…
- 2015. május 22.
Valahogy túl sok volt a smink. Túl magas volt a cipő sarka, és túlságosan erős volt az a parfüm. Az a nap a túlzások napja volt, az évszakhoz képest túl hideg volt és a taxi túl későn érkezett. Mindig ez történik, amikor valaki ismeretlenül, először hajt be oda, már az összes felmenőjét elátkozták annak, aki az utca végéről kezdte a számozást. A hátsó ülésre ült, bezárult arccal és gyanakvó szívvel, nem tudta, mit hoz idén a karácsony. A sofőr a reptérre menet beszélgetni próbált, könnyed témákról, mint például ajándékvásárlás és az ünnepi menü, de hamar békén hagyta, hiszen utasa csupán tőmondatokban válaszolt. Inkább letekerte kissé az ablakot, és a nőt most nem zavarta az arcába tóduló jeges huzat, legalább elnyomta az intenzív, már fojtó parfümillatot. A terminál előtt azonban felülkerekedett jólneveltsége, mégis boldog ünnepet kívánt neki.
olvass továbbMadonna megint villantott
- 2015. február 11.
Február 8-án, vasárnap került megrendezésre az 57. Grammy-díjátadó gála, ahol a zeneipar színe-java képviseltette magát. Kicsit nagyobb volumenű esemény, mint nálunk a Story gála, abban azonban megegyezik a két esemény, hogy a középkorú női hírességek gyakran elvetik a sulykot, és magukból bohócot csinálva jelennek meg egy-egy ruhakölteményben. Idén Madonna lőtt mellé nagyon csúnyán.
olvass továbbIndul az idei esküvőszezon!
- 2015. január 09.
Akik nem állnak a házasság küszöbén, talán nem is sejtik, hogy január-februárban dübörög igazán az esküvőszervezés szezonja. A legtöbb ara nyári menyegzőről álmodik, ehhez azonban már az év elején neki kell látni a részletek kidolgozásához, a helyszín, a ruha és a menü kiválasztásához, hogy a nagy nap küszöbén már nyugodtan, felhőtlen örömmel teljen a várakozás.
olvass továbbKarácsonyi köszöntő
- 2014. december 24.
Bármennyire szerettem volna elkerülni, a végére mégiscsak összecsaptak a fejem felett a hullámok. Úgy néz ki, nem lehet megúszni a karácsonyt enélkül. Tudomásul kell vennünk, a XXI. század velejárója, hogy szinte beájulunk a karácsonyfa alá 24-én. Amennyiben ezt képesek vagyunk elfogadni és ezzel párhuzamosan el tudjuk engedni a tökéletes karácsonyi menü, ajándékok, dekoráció eszményét, máris sokat tudunk segíteni magunkon.
olvass továbbAnyu süt: ünnepi Pavlova torta
- 2014. december 22.
A karácsonyi menü egyik legizgalmasabb része minden kétséget kizárólag a desszert. Az persze alap, hogy van bejgli, meg mézeskalács, meg készülnek aprósütik, meg ízlés szerint még ki tudja mi minden, de valami fenséges desszertköltemény azért kell a vacsora végére.
olvass továbbSzörényi Örs konyhája: Az a bizonyos karácsonyi menü
- 2014. december 19.
Ígértem nektek, hogy megosztom veletek a mi karácsonyi menünk receptjét, Előre bocsátom, hogy én a gasztronómiában „mindenevő” vagyok. Szívesen próbálok ki új eljárásokat, szokatlan ízeket, párosításokat, de a tradicionális konyhát is nagyon kedvelem. Karácsonykor azonban a hagyománytisztelő énem kerekedik felül.
olvass továbbTerítéken a legjobb légi menük
- 2014. október 27.
Egy átlagos utazónak, aki hosszú repülésre szánja el magát, az átlagos menüt látva biztosan nem az „ízletes”, „ínycsiklandozó” és „kifogástalan” szavak jutnak eszébe. Persze a luxusjáratok kínálatával teljesen más a helyzet. A Saveur gasztromagazin vállalkozott arra, hogy összegyűjtse napjaink legfinomabb légi fogásait, idén pedig másodjára osztották ki a „Culinary Travel Awardot” a legjobbak számára.
olvass továbbBazsalikomos töltött paradicsom tzatzikivel
- 2014. július 17.
Mostanában rákaptam a könnyű, nyári ételek elkészítésére, mert nemcsak a gyomromat kímélik ezek a menük, de időm is sokkal több marad másra. Ez a töltött paradicsom tipikusan vegetáriánus ételként is értelmezhető, ha nem rak az ember szalonnát a töltelékbe. Én most raktam, és bevallom, nagyon jól esett.
olvass továbbGrillezett camambert mézes mandulával
- 2014. július 03.
Ez a mostani cikk nem is igazán recept, sokkal inkább egy jó tipp egy könnyed nyári ebédhez, amikor senki sem akar órákat eltölteni a konyhában ácsorogva, de a zacskós leves ki van zárva egyértelműen. Csupa friss dolog van benne, és aki olvasta a hétfői cikket a házi meggylekvárról, érteni fogja hogyan is született meg ennek a menünek a gondolata.
olvass továbbA tökéletes vasárnapi ebéd
- 2014. június 13.
A hazai háztartások zömében vasárnap húsleves és rántott hús kerül az asztalra, és ez tényleg nem sztereotípia. Én sajnos egyikért sem rajongok túlzottan (na jó, a leves azért jól szokott esni), úgyhogy ki kellett találnom a saját hétvégi menümet. Így alakult ki a zöldborsós töltött csirkecomb, és gratin burgonya, azaz tejszínes rakott krumpli.
olvass továbbMagánóvodai menüsorokat teszteltünk
- 2014. június 11.
A közelmúltban írtunk arról, hogy az állami óvodák közül milyen sok nem felel meg a közétkeztetés számára előírt javaslatokkal. Vajon a méregdrága magánintézmények hogy állnak az egészséges étkeztetéssel? A megadott szempontok szerint elemeztünk néhány véletlenszerűen kiválasztott menüsort, melyek között van fővárosi, Pest megyei és vidéki is.
olvass továbbFúziós vega vacsi
- 2014. május 06.
Van benne egy kis orosz, egy kis ázsiai, meg egy kis indiai. És pofon egyszerű az egész, ellenben sok embert lehet vele jól lakatni. Nem szándékosan húsmentes menü, egyszerűen nem volt most szükség rá. Ha pedig valaki a vegán étrendet követi, annak is könnyen átformálható a recept, az alapanyagokat tekintve.
olvass továbbHogy legyen mit kenni a húsvéti kalácsra
- 2014. április 20.
A mi családunk húsvétkor inkább a laza, ráérős étkezéseket preferálja, és ilyenkor több a hidegkonyhai étel is. Hogy ne csak főtt tojást együnk sonkával a végtelenségig, bevezettem még egy fogást választékbővítésnek, ami passzol a kalácshoz is. Ez a nyúlmáj pástétom minden ízében belesimul a húsvéti menüsorba, ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
olvass továbbA legszaftosabb csirke
- 2014. április 09.
Ez a menü elnyerhetné az egyszerű, de nagyszerű titulust. A háztartásokban leggyakrabban előforduló csirkehúst messze nem csak diétás, száraz ételként kell elképzelni, rengeteg változatos fogás hozható ki belőle apró praktikákkal. A következő receptet anyukámtól tanultam, és a kezdeti hitetlenségem ellenére valóban szaftosabb, omlósabb lett a végeredmény, mint amikor csak simán bepácoltam és megsütöttem a csirkehúst.
olvass továbbAmy, the beautiful
- 2014. február 05.
Az “Amy, the Beauty” projektet a magyar népviselet inspirálta, illetve ennek a témának az újragondolása, modern bundába csomagolása. A rimóci népviselet jellemzője a fodros, rakott, nagy volumenű szoknyák. Az öltözéket kiegészítik a virágos, kissé túlzó fejdíszek. Ezen kívül a szembetűnő domináns színek, kifejezetten a bordó, a fehér és a kék szín.
olvass tovább5 tipp a karácsonyi plusz kilók ellen
- 2013. december 20.
Ha megfogadod ezen tanácsokat, akkor kevesebb lesz az esélye a plusz kilóknak a karácsonyi mennyei menüáradatban.
olvass továbbHamarosan házasodsz? Jön, az Esküvő Kiállítás és Vásár!
- 2012. január 08.
Az esküvő egy merő rémálom sok pár számára. Rohangálni a menyasszonyi ruháért hat szalonba, menüsorokat hasonlítgatni három étteremben, küzdeni az ültetéssel és a menükártyákkal. Nem csoda, hogy sokszor a leendő férjek máris feladják domináns szerepüket, és csak az esküvőn szembesülnek egy sor olyan döntéssel, amit nem ártott volna együtt meghozni.
olvass tovább