Kulcsszó keresés /


Hogyan lesz a magyar szőlőből cseh, szlovák, román vagy éppen olasz bor?

  • 2011. március 11.

A 2010-es - amúgy gyenge - szüret után külföldi felvásárlók jelentős mennyiségű szőlőt még ki is vittek az országból, vélhetően nem mindig a szabályok betartásával – tudtuk meg az MR1 Kossuth Rádión elhangzott műsorokból. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára szerint a borellenőrző, illetve a jövedéki hatóságnak kellene jobban együttműködnie, hogy végre rend legyen.

olvass tovább

DEGUSTA borok & finomságok

  • 2011. március 09.

Múlt év végén új gourmet bolttal gazdagodott Budapest, a Királyhágó tér környéke. A Degusta - Borok & Finomságok remekül illeszkedik a budai tér körüli pékségek, zöldségesek és bioboltok sorába. A kínálat gerincét hazai termelőktől beszerzett minőségi élelmiszerek adják. A tulajdonosok a Slow Food mozgalom követőiként kiemelt szerepet szánnak a magyar kistermelők termékeinek.

olvass tovább

Felfedezetlen borvidékek

  • 2011. március 06.

Ha borvidékre gondolunk, elsősorban a magyar, francia, és olasz tájegységekre asszociálunk. Ezzel szemben a világon számos olyan hely van, ahol kiváló borokat termelnek, mégis kisebb-nagyobb mértékben meglepő számunkra a létezésük. Ők következnek most.

olvass tovább

Egri borok bemutatója az MTA-ban

  • 2011. március 03.

Ahogy az már évek óta bevett szokás, idén is beköltöztek egy napra az egri borok a Magyar Tudományos Akadémia épületébe (Budapest, Roosevelt tér). 2011. február 26-án 28 egri borászatnak a borait kóstolhatták meg azok a vendégek, akik ide ellátogattak.

olvass tovább

Borjour Magnumon jártunk

  • 2011. február 23.

Az év elejei időszak legnagyobb beltéri borfesztiválját immár második éve a Késői Szüret csapata rendezi a jól csengő Borjour Magnum néven. Idén, 2011. február 19-én az ELTE Kongresszusi Központ Gömb Aulája adott helyet a rendezvénynek.

olvass tovább

Élmények a Furmint Február kóstolóról

  • 2011. február 16.

Idén második alkalommal került megrendezésre a Furmint Február programsorozat. Ennek a legfontosabb eseménye a Vinoport.hu Online Magazin által szervezett Nagy Furmint Február kóstolója volt 2011.február 10-én a Vajdahunyadvárban, Mezőgazdasági Múzeumban.

olvass tovább

6. Budai Gourmet Bor és Jazznapok

  • 2010. május 06.

Idén már a hatodik alkalommal rendezik meg a Budai Gourmet Bor és Jazz napok a Budavári Királyi Palotában. A háromnapos rendezvényen idén Soproni borvidék a díszvendég. Bemutatkozik a Budai Gourmet Bor és Jazz napok.

olvass tovább

Magyar bordesign a külföldi sajtóban

  • 2010. március 17.

Talán a legjobb marketing a hazai bornak, ha megjelenésben fel tud zárkózni oda, ahol a kommunikációs eszközöket jobba használó, de nem biztosan jobb minőségű, külföldi borok elhelyezkednek.

olvass tovább

A Skybar tárolórendszer

  • 2008. október 20.

A borszakértők folyamatosan új formákkal rukkolnak elő, a régimódi puritántól az élenjáró trendekig. A most bemutatandó bortároló-rendszer mindenképpen az utóbbiak körét bővíti.

olvass tovább