Kulcsszó keresés /


Sóskaramellás sajttorta recept

A sajttorta töretlen népszerűségnek örvend hosszú évek óta, azonban érdemes minden alkalommal újabb és újabb változatait kipróbálni. Ezúttal egy sóskaramellás verziót hoztunk el, amely egyszerre édes, egyszerre sós, kellemes, nem túl tömény desszert.

olvass tovább

„Szerintem kétféle ember létezik: az építő/alkotó, és az üzemeltető. Én egyértelműen az első típus vagyok” – Interjú Sabján Adriennel

Ha a valósághű kajatorták kerülnek szóba egy társaságban, akkor egészen biztosan Sabján Adrienn neve is felbukkan. Közgazdászként végzett, a vérében is van, és azért a kitűnő matekérettségiéért irigylem, oké, azért is, mert szereti is. 2011 óta hobbicukrász, azóta jelent is meg egy könyve, amiről szintén beszélgettünk, sok minden más mellett. Önmagáról, a karrierről, a gyereknevelésről, és a kultúra fontosságáról is. Avagy mi szükséges ahhoz, hogy az ember karriert váltson a hobbijáért?

olvass tovább

Mascarponés citromtorta

  • 2019. szeptember 06.

Mivel volt itthon lemon curd, ezért adott volt egy citromtorta, ami azért jó mert kellemesen fanyar íze van, nem az a gejl édes-krémes. Egyébként is imádom a citromot és az sem utolsó szempont, hogy a lemon curd készen várt. A tészta alapja, anyukám túrótortájának tésztájából lett merítve csak én nem sima liszttel hanem mandulaliszttel készítettem.

olvass tovább

Epres túrótorta recept

Végre itt a tavasz, érkezik az eperszezon, úgyhogy bátran használhatjuk bármihez, minden mennyiségben ezt az édes, csodás piros gyümölcsöt. Most egy túrótorta receptjét hoztuk el, hiszen igazán üdítő desszert lehet a melegebb tavaszi napokon. Természetesen rengeteg eperrel!

olvass tovább

Nutellás ostya torta recept

  • 2019. február 05.

A siker kulcsa igen egyszerű, nyilván egy olyan desszertből, aminek a fő összetevői között van a Nutella, az édes tölcsér és a csokoládé, csak is jó sülhet ki.

olvass tovább

Gerbeaud 160 – hagyomány és innováció

  • 2018. május 17.

Idén ünnepli 160. születésnapját a hazai kávéházkultúra legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy innovátora, a Gerbeaud. Az ünnepre megszületett az egyedi Cacao Barry Or Noir 1858 csokoládé, majd az ezzel a különleges étcsokoládéval készült „Gerbeaud 160 torta", táblás csokoládé és bonbon, amit a Gourmet Fesztiálon mutattak be.

olvass tovább

Répatorta recept húsvétra

  • 2018. március 31.

Ha már úgyis a nyuszit várjuk többek között húsvétkor, akkor igazán alkalomhoz illő lehet répatortát készíteni a hosszú hétvégén. Bár ez az édesség még mindig kicsit megosztja az édesszájú embereket, mi úgy gondoljuk, hogy az egyik legfinomabb, ráadásul legegyszerűbben elkészíthető tortáról van szó. Íme egy recept, aminek köszönhetően a végeredmény egészen biztosan csodás lesz!

olvass tovább

Esküvői szokások a nagyvilágból

  • 2018. március 25.

Bár a világ legtöbb pontján elengedhetetlen a fehér ruha, a csokordobás, és az esküvői torta – nos, nem mindenhol van ez így. Ugyan mindenhol fontos a bőség, a termékenység és a felhőtlen mulatozás, a babonás szokások hagyománya országonként eltérhet. Ebből szedtünk most össze egy csokorra valót.

olvass tovább