Kulcsszó keresés /


Rozmaringos barack krémleves recept

  • 2017. április 11.

A kellemes meleg, amely mostanában megörvendeztet minket egyre inkább arra sarkall, hogy valamilyen hideg, mégis finom, gyümölcsös ételt készítsünk, amely bármely napszakban megállhatja a helyét. A múlt héten már elhoztuk egy isteni finom eperkrémleves receptjét, amit mentával bolondítottunk meg, most pedig a kissé pikánsabb, rozmaringos barack krémlevest ajánljuk mindenkinek, aki valami különlegességet szeretne készíteni.

olvass tovább

Mentás eper krémleves recept

Egyrészt itt a nyakunkon az eperszezon, másrészt pedig egyre szebb és szebb az idő, illetve melegebb a hőmérséklet, így elérkezett a friss, hűsítő krémlevesek ideje. Elsőre talán nem is gondolnánk, de a mentával fantasztikusan fel lehet dobni ezt a már önmagában is nagyon finom levest, ami akár desszertként is megállja a helyét.

olvass tovább

Kókusztejes-gyömbéres aranykrémleves

  • 2016. augusztus 28.

Hogy lesz egy egyszerű répa levesből ázsiai fogás? Fűszerek, és persze egy kis kókusz. Én imádom a krémleveseket, egyszerűek, laktatóak, és ami a legfontosabb szempont: nagyon egészségesek. Szerintem az összes zöldségből elkészíthető, csak rá kell őket dobni egy kis hagymára, puhára párolni alaplében, majd leturmixolni. Mivel nálunk gyakran készülnek krémlevesek, szívesen megspékelem egy kis extrával, hogy sose unjuk meg. Az egyik ilyen érdekes alapanyag a dióolaj, amit az Őrségben szereztem be, és az íze remekül harmonizál a répával. Persze bármilyen ízesített olaj, vagy akár vaj is megfelelő hozzá.

olvass tovább

Mai mosoly: Sült paprika krémleves

  • 2015. október 16.

Álmodozni a legjobb! Ami még annál is jobb egy nagyon rossz napnak a vége, mikor hazamehetek (este 9kor, jobb esetben) és a hétvégi inspirációból merítve főzőcskézhetek. Most hétvégén például kóstoltam sült paprika krémlevest és úgy gondoltam, hogy ilyen-olyan ízzel kombinálva még jobb lehet, szóval ki kellett próbálnom. Ennek az eredményét olvashatjátok most...

olvass tovább

Jéghideg szilvakrémleves

  • 2014. augusztus 15.

Kánikulák jönnek-mennek, két front között biztos pont lehet egy hűsítő leves. Lehet, hogy sokat ismétlem magam, de főzzetek, süssetek mindig idény zöldségekből és gyümölcsökből. Pénztárca barát, könnyen beszerezhető és össze sem hasonlítható a friss alapanyag a konzerv vagy mirelit társaival. Egy sor meggyes receptet közöltem, most a szilván a sor - lévén minden nagyobb bolt, piac tele van vele.

olvass tovább

Mai mosoly: vargányakrémleves

  • 2013. október 21.

Ez egy régi recept, még abból az időből mikor hetedhét ágra sütött a nap. Volt itthon vargányám, ugyan nem friss, de frissen fagyasztott és egy szikkadt kalácsom. Akkor gondoltam én, vargányakrémlevest csinálok a barátoknak, meg báránysültet indiai módra mandulás rizzsel és raitával,, miközben összevetjük nyaralásunk fényképeit, jókat nevetünk, borozunk, miegymás. Tehát következzék a recept, ami szerintem akár egy őszi estén is nagyon jól eshet a család apraja-nagyjának.

olvass tovább

Mai mosoly: uborkás receptek

  • 2013. július 01.

Uborkaözön: leves, krém, mártogató! Épp a képeket postprocessingeltem miközben egy gimis osztálytársam Manka rám írt: “Figyi, nem akarnál jéghideg uborkakrémlevest posztolni??” és épp annak a receptjét írtam, no meg egy nagyon gyors és diétához is méltán izgalmas uborkakrémes frissítő szendvicskrémet, vagy mártogatót – ahogy tetszik.

olvass tovább

Spárgaszezon: krémleves

  • 2013. május 16.

Még mindig spárga. Szezonja van, használjuk ki! Mivel a spárga elég tiszavirág életű (pár napig, max. 2 napig tartható hűtőben) mindet meg kell főzni gyorsan, én két csomaggal vettem, szóval egyszerre készült belőle: quiche, leves és tészta, pesto és krém.

olvass tovább