Kulcsszó keresés /


Szörényi Örs konyhája: aranydurbincs

  • 2014. december 09.

Egy pénteki koncertről hazafelé tartva meséltem a zenész barátaimnak, hogy másnap kimegyek a piacra és veszek egy szép, frissen vágott csirkét. Megfőzöm a farhátat levesnek és kirántom a szárnyát, combját, mellét úgy, ahogy gyerekkoromban a nagymamám készítette Szegeden. Másnap későn keltünk, megreggeliztünk, játszottunk a gyerekekkel. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy túl késő van már a piacozáshoz. Elmentem tehát az egyik áruházba, abban a reményben, hogy találok valami friss főzni valót. Ott rá is találtam négy, szép aranydurbincsra. Rögtön változott a terv!

olvass tovább

Az ezerarcú török konyha

  • 2014. szeptember 03.

Sajnos a török konyháról alkotott ismereteink általában az ebédszünetben vagy a buli végeztével, hajnalban elfogyasztott pitába csomagolt csirkehúsra korlátozódnak.

olvass tovább

Aszalt szilvával töltött csirkemell

  • 2014. augusztus 18.

Dübörög a szilva tematika a receptekben, akkor pedig nem hagyhatom ki a legkedvesebb fogásomat, az aszalt szilvával töltött csirkét. Sokan nem szeretik a gyümölcsöt a hús közelében, én imádom az ellentétes ízeket, és habár leginkább karácsonykor szoktam készíteni, nyáron is isteni. Kezdő szakácsoknak is ajánlom, mert gyors, látványos, és nagyon egyszerű.

olvass tovább

Kit mit viselt a Viva Comet díjátadó gálán?

  • 2014. június 20.

Idén is megrendezték a legnagyobb alapterületű és szabású celeb who-is-who rendezvényt. A Viva TV Comet névre keresztelt zenei díjátadójának reálisan a felét a VIP szekcióban zajló KFC csirkecomb és ágyas pálinka party teszi ki, ahol minden évben mindenki tiszteletét teszi, aki valaha is valaki volt.

olvass tovább

A tökéletes vasárnapi ebéd

  • 2014. június 13.

A hazai háztartások zömében vasárnap húsleves és rántott hús kerül az asztalra, és ez tényleg nem sztereotípia. Én sajnos egyikért sem rajongok túlzottan (na jó, a leves azért jól szokott esni), úgyhogy ki kellett találnom a saját hétvégi menümet. Így alakult ki a zöldborsós töltött csirkecomb, és gratin burgonya, azaz tejszínes rakott krumpli.

olvass tovább

A legszaftosabb csirke

  • 2014. április 09.

Ez a menü elnyerhetné az egyszerű, de nagyszerű titulust. A háztartásokban leggyakrabban előforduló csirkehúst messze nem csak diétás, száraz ételként kell elképzelni, rengeteg változatos fogás hozható ki belőle apró praktikákkal. A következő receptet anyukámtól tanultam, és a kezdeti hitetlenségem ellenére valóban szaftosabb, omlósabb lett a végeredmény, mint amikor csak simán bepácoltam és megsütöttem a csirkehúst.

olvass tovább

Mai mosoly: csirkés jalfrezi

  • 2013. november 13.

Erről a receptről egy volt kolléganőmtől hallottam, aki afrikai barátja révén ilyen érdekes curryket hozott be az irodába. A jalfrezi egyfajta curry, mely paradicsomból, paprikából, hagymából és különféle zöldségekből, vagy húsokból készül. Fűszeres, csípős és érdekes elsősorban azért, mert a paprika miatt olyan kellemesen édes-savanyú lesz. A receptben nem a hagyományos chilit, hanem zöld chilit használtam, így az étel nem annyira csípős. A helyiek erre mondanák, hogy amolyan turista csípős. Angliában az egyik legnépszerűbb indiai étel, természetesen a tikka masala után.

olvass tovább

Hogyan vásároljunk halat?

  • 2012. október 17.

A legfontosabb, hogy egyáltalán vásároljunk, hiszen kevés halat eszünk, és a hal változatossá teszi étrendünket a sok csirke- és sertéshús mellett.

olvass tovább

Rántott hús variációk

  • 2012. augusztus 02.

A wiener schnitzel csak és kizárólag borjúhúsból az igazi. De van nekünk egy sajátunk, ami ízletes sertésből, csirkéből és pulykából is, ez pedig nem más, mint a rántott hús.

olvass tovább

Nyereményjáték: Csirkék és Marhák

  • 2011. október 13.

Agatha Seymour könyvével most nem csak egy nagyszerű élménnyel lehetsz gazdagabb! Lepd meg magad, hogy mi is meglephessünk! Olvasd el a Csirkék és Marhák című könyvet és NYERJ értékes ajándékokat!

olvass tovább