Kulcsszó keresés /


Korán megtanultam, milyen az emberi zsarnokság

Az ebédhez készülődtünk, nagyanyám már behozta az ecetes salátát a rántott csirke mellé. Mindig ez volt az ebéd vasárnap: rántott hús meg fejes saláta krumplival. Mama nem úgy készítette a krumplit, mint ahogy nálatok csinálták, nem rakott bele se vajat, se tejet, hanem olajjal törte, és én ezért rettenet módon hálás voltam. Azt a ragadós pépet később se bírtam megszokni.

olvass tovább

Citrusos csirkesaláta

  • 2015. április 20.

Természetes, hogy a meleg beköszöntével egyre könnyebb ételeket kívánunk meg. Így hát nemcsak a diétázóknak és az egészséges életmód híveinek remek alternatíva ez a könnyed, citrusos saláta, hanem azoknak is, akik szeretnének valami finomat enni! Persze könnyen és gyorsan, mindössze 30 perc alatt elkészíthető!

olvass tovább

Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell

  • 2015. február 18.

A kacsa szerintem rendkívüli. Nem úgy, mint unalmas baromfi társai… Na jó! Egy frissen vágott tanyasi csirke levese, vagy rántott combja szintén remek, de valljuk be őszintén, a hétköznapokban egy jó kacsa veri a mezőnyt!

olvass tovább

Szörényi Örs konyhája: aranydurbincs

  • 2014. december 09.

Egy pénteki koncertről hazafelé tartva meséltem a zenész barátaimnak, hogy másnap kimegyek a piacra és veszek egy szép, frissen vágott csirkét. Megfőzöm a farhátat levesnek és kirántom a szárnyát, combját, mellét úgy, ahogy gyerekkoromban a nagymamám készítette Szegeden. Másnap későn keltünk, megreggeliztünk, játszottunk a gyerekekkel. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy túl késő van már a piacozáshoz. Elmentem tehát az egyik áruházba, abban a reményben, hogy találok valami friss főzni valót. Ott rá is találtam négy, szép aranydurbincsra. Rögtön változott a terv!

olvass tovább

Az ezerarcú török konyha

  • 2014. szeptember 03.

Sajnos a török konyháról alkotott ismereteink általában az ebédszünetben vagy a buli végeztével, hajnalban elfogyasztott pitába csomagolt csirkehúsra korlátozódnak.

olvass tovább

Aszalt szilvával töltött csirkemell

  • 2014. augusztus 18.

Dübörög a szilva tematika a receptekben, akkor pedig nem hagyhatom ki a legkedvesebb fogásomat, az aszalt szilvával töltött csirkét. Sokan nem szeretik a gyümölcsöt a hús közelében, én imádom az ellentétes ízeket, és habár leginkább karácsonykor szoktam készíteni, nyáron is isteni. Kezdő szakácsoknak is ajánlom, mert gyors, látványos, és nagyon egyszerű.

olvass tovább

Kit mit viselt a Viva Comet díjátadó gálán?

  • 2014. június 20.

Idén is megrendezték a legnagyobb alapterületű és szabású celeb who-is-who rendezvényt. A Viva TV Comet névre keresztelt zenei díjátadójának reálisan a felét a VIP szekcióban zajló KFC csirkecomb és ágyas pálinka party teszi ki, ahol minden évben mindenki tiszteletét teszi, aki valaha is valaki volt.

olvass tovább

A tökéletes vasárnapi ebéd

  • 2014. június 13.

A hazai háztartások zömében vasárnap húsleves és rántott hús kerül az asztalra, és ez tényleg nem sztereotípia. Én sajnos egyikért sem rajongok túlzottan (na jó, a leves azért jól szokott esni), úgyhogy ki kellett találnom a saját hétvégi menümet. Így alakult ki a zöldborsós töltött csirkecomb, és gratin burgonya, azaz tejszínes rakott krumpli.

olvass tovább

A legszaftosabb csirke

  • 2014. április 09.

Ez a menü elnyerhetné az egyszerű, de nagyszerű titulust. A háztartásokban leggyakrabban előforduló csirkehúst messze nem csak diétás, száraz ételként kell elképzelni, rengeteg változatos fogás hozható ki belőle apró praktikákkal. A következő receptet anyukámtól tanultam, és a kezdeti hitetlenségem ellenére valóban szaftosabb, omlósabb lett a végeredmény, mint amikor csak simán bepácoltam és megsütöttem a csirkehúst.

olvass tovább