Gourmet Fesztivál: Terítéken a paprikás csirke
Ezúttal a pünkösdi hétvégén, május 21-24. között, de idén is a Millenárison jelentkezik a magyar gasztrokultúra meghatározó rendezvénye, a Gourmet Fesztivál.
olvass továbbEzúttal a pünkösdi hétvégén, május 21-24. között, de idén is a Millenárison jelentkezik a magyar gasztrokultúra meghatározó rendezvénye, a Gourmet Fesztivál.
olvass továbbAz ebédhez készülődtünk, nagyanyám már behozta az ecetes salátát a rántott csirke mellé. Mindig ez volt az ebéd vasárnap: rántott hús meg fejes saláta krumplival. Mama nem úgy készítette a krumplit, mint ahogy nálatok csinálták, nem rakott bele se vajat, se tejet, hanem olajjal törte, és én ezért rettenet módon hálás voltam. Azt a ragadós pépet később se bírtam megszokni.
olvass továbbTermészetes, hogy a meleg beköszöntével egyre könnyebb ételeket kívánunk meg. Így hát nemcsak a diétázóknak és az egészséges életmód híveinek remek alternatíva ez a könnyed, citrusos saláta, hanem azoknak is, akik szeretnének valami finomat enni! Persze könnyen és gyorsan, mindössze 30 perc alatt elkészíthető!
olvass továbbA kacsa szerintem rendkívüli. Nem úgy, mint unalmas baromfi társai… Na jó! Egy frissen vágott tanyasi csirke levese, vagy rántott combja szintén remek, de valljuk be őszintén, a hétköznapokban egy jó kacsa veri a mezőnyt!
olvass továbbEgy pénteki koncertről hazafelé tartva meséltem a zenész barátaimnak, hogy másnap kimegyek a piacra és veszek egy szép, frissen vágott csirkét. Megfőzöm a farhátat levesnek és kirántom a szárnyát, combját, mellét úgy, ahogy gyerekkoromban a nagymamám készítette Szegeden. Másnap későn keltünk, megreggeliztünk, játszottunk a gyerekekkel. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy túl késő van már a piacozáshoz. Elmentem tehát az egyik áruházba, abban a reményben, hogy találok valami friss főzni valót. Ott rá is találtam négy, szép aranydurbincsra. Rögtön változott a terv!
olvass továbbSajnos a török konyháról alkotott ismereteink általában az ebédszünetben vagy a buli végeztével, hajnalban elfogyasztott pitába csomagolt csirkehúsra korlátozódnak.
olvass továbbDübörög a szilva tematika a receptekben, akkor pedig nem hagyhatom ki a legkedvesebb fogásomat, az aszalt szilvával töltött csirkét. Sokan nem szeretik a gyümölcsöt a hús közelében, én imádom az ellentétes ízeket, és habár leginkább karácsonykor szoktam készíteni, nyáron is isteni. Kezdő szakácsoknak is ajánlom, mert gyors, látványos, és nagyon egyszerű.
olvass továbbIdén is megrendezték a legnagyobb alapterületű és szabású celeb who-is-who rendezvényt. A Viva TV Comet névre keresztelt zenei díjátadójának reálisan a felét a VIP szekcióban zajló KFC csirkecomb és ágyas pálinka party teszi ki, ahol minden évben mindenki tiszteletét teszi, aki valaha is valaki volt.
olvass továbbA hazai háztartások zömében vasárnap húsleves és rántott hús kerül az asztalra, és ez tényleg nem sztereotípia. Én sajnos egyikért sem rajongok túlzottan (na jó, a leves azért jól szokott esni), úgyhogy ki kellett találnom a saját hétvégi menümet. Így alakult ki a zöldborsós töltött csirkecomb, és gratin burgonya, azaz tejszínes rakott krumpli.
olvass továbbEz a menü elnyerhetné az egyszerű, de nagyszerű titulust. A háztartásokban leggyakrabban előforduló csirkehúst messze nem csak diétás, száraz ételként kell elképzelni, rengeteg változatos fogás hozható ki belőle apró praktikákkal. A következő receptet anyukámtól tanultam, és a kezdeti hitetlenségem ellenére valóban szaftosabb, omlósabb lett a végeredmény, mint amikor csak simán bepácoltam és megsütöttem a csirkehúst.
olvass továbbErről a receptről egy volt kolléganőmtől hallottam, aki afrikai barátja révén ilyen érdekes curryket hozott be az irodába. A jalfrezi egyfajta curry, mely paradicsomból, paprikából, hagymából és különféle zöldségekből, vagy húsokból készül. Fűszeres, csípős és érdekes elsősorban azért, mert a paprika miatt olyan kellemesen édes-savanyú lesz. A receptben nem a hagyományos chilit, hanem zöld chilit használtam, így az étel nem annyira csípős. A helyiek erre mondanák, hogy amolyan turista csípős. Angliában az egyik legnépszerűbb indiai étel, természetesen a tikka masala után.
olvass továbbA legfontosabb, hogy egyáltalán vásároljunk, hiszen kevés halat eszünk, és a hal változatossá teszi étrendünket a sok csirke- és sertéshús mellett.
olvass továbbA wiener schnitzel csak és kizárólag borjúhúsból az igazi. De van nekünk egy sajátunk, ami ízletes sertésből, csirkéből és pulykából is, ez pedig nem más, mint a rántott hús.
olvass továbbAgatha Seymour könyvével most nem csak egy nagyszerű élménnyel lehetsz gazdagabb! Lepd meg magad, hogy mi is meglephessünk! Olvasd el a Csirkék és Marhák című könyvet és NYERJ értékes ajándékokat!
olvass továbbBenedek a blogját ma alaposan felfűszerezte, hiszen egy igen kívánatos ételt: a füstölt tarjás-csirkés paella elkészítésének történetét (és egy receptjét) járta körbe, szerencsére ismét tekintélyes vizualizációs segédanyaggal párosítva. E téma pedig a kerti eszem-iszom...
olvass továbbWoody Allen (azaz Allen Stewart Konigsberg), 1935-ben született New Yorkban, nem mai csirke hát, nézzünk körül kicsit a házban, ahová nemrég költözött (exneveltlányával izé) feleségével, Soon-Yi Previn-nel és két lányukkal.
olvass tovább