Kulcsszó keresés /


Citromfűszörp

  • 2014. július 14.

Íme egy igazán nyárias frissítő a meleg napokra! Ismerjétek meg a citromfűszörp készítésének titkait!

olvass tovább

Bajnokok reggelije

  • 2014. június 30.

Elkezdődött nálam a befőzési láz, és ez azzal jár, hogy két napig vödrökkel a kezemben addig járom a kertet, amíg az utolsó szem gyümölcsöt is sikerül levadászni. Most a meggyfán volt a sor. Ez az első nyár, amikor időben le tudtunk jutni a balatoni házba, már ami a gyümölcs érettségét illeti. Volt amikor még olyan savanyú volt az ittlétünkkor, hogy édesebb volt citromba harapni, máskor már mind lehullott vagy a seregélyek martalékává lett. Most akadt termés bőven, és abból mind vörösboros meggylekvár lett. Mellé pedig házi foszlós briós készült.

olvass tovább

Morzsa party

  • 2014. április 30.

Nem, most egyáltalán nem a maradékok eltüntetéséről van szó. Ez a joghurtos-citromos pite ezektől az tetejére szaggatott morzsáktól ilyen bájos. Friss, üde, tavaszi édesség. És csak úgy mondom, eddig bárki elkérte a receptet, hatalmas sikert aratott vele otthon

olvass tovább

A nagybetűs citromtorta

  • 2014. március 27.

Először is szeretném leszögezni: ez a nagybetűs citromtorta. Ezt készítik az angolok, de még a franciák is, akiknek irigylésre méltó a gasztronómiai kultúrájuk (is). Ennek ellenére nálunk még sok helyen a hagyományos verzió hódít, a piskótatészta közé pakolt margarinos sárga krém, némi citromlével meglocsolva. Személyesek a tapasztalataim, nekem konkrétan a cukrász vizsgán is az utóbbit kellett elkészítenem, úgyhogy biztosan állíthatom, össze sem lehet hasonlítani a kettőt.

olvass tovább

Minden, ami te voltál

  • 2013. december 23.

Aranyvasárnapon anyám kint sütött a konyhában, de mert én nem ehettem cukrot, ezért ki se mentem, pedig imádtam a reszelt citromhéj illatát, és úgy is láttam, hogy kint se voltam, hogy tűnik el a sárga héj a forró-édes mázban. Az orvosok megmondták: nem ehetek édest. Még jó, hogy nem vagy itt, velem, most nem tudnám megcsókolni az ujjadat se.

olvass tovább

Olajok, amelyek többet érnek a fáraók kincsénél

  • 2013. december 02.

Hallottál már olyan olajról, amellyel ruhát tisztíthatsz, süteményt ízesíthetsz és meggyógyíthatod az érzékeny fogínyed? És ez csak három a citromolaj 18 féle praktikus alkalmazási lehetőségéből. A citromolaj pedig csak egy a százféle esszenciális olajból, amelyet egy most indult honlap kínál.

olvass tovább

Fittanyuka: Tejmentes Túrógombóc

  • 2013. október 27.

A túrógombóc szinte mindenki kedvence. Aki viszont valamilyen okból kifolyólag nem fogyaszt tejet és tejtermékeket, nekik sem kell lemondani a gombócról. Alapja a semleges ízű köles, amelyet igazán „túrójellegűvé” ízesíthetünk a citromhéj és citromlé segítségével.

olvass tovább

Citromos-gyömbéres zabkocka

  • 2013. szeptember 21.

Ez az otthon elkészíthető müzli szelet lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz ezért sokáig ellát minket energiával és emellett nagyon finom. A zabpehelynek pedig számos élettani hatásai vannak.

olvass tovább

Novellasarok: Ajtók

  • 2013. május 15.

Na, megfelel? – kérdezte. Hirtelen nem tudtam mit válaszolni. Körülnéztem: citromsárgára meszelt falak, kék gázcsövek, tűzoltópiros hűtőszekrény. Ilyen érzés lehet túladagolást szenvedni barátságos környezettől.

olvass tovább