Kulcsszó keresés /


Amikor a barátságból több lesz: szerelem, kapcsolat vagy csak bonyodalom?

Van egy pillanat, amit mindannyian ismerünk, még ha soha nem is mondjuk ki hangosan. Egy pillanat, amikor a barátod szemébe nézel, és valami megváltozik. Nem tudod pontosan, mi az – talán egy mosoly, ami több, mint puszta kedvesség, vagy egy érintés, ami túlmutat az ártatlan kapcsolódáson. Ilyenkor a levegőben lappangó feszültség érezhető, és hirtelen rájössz, hogy a barátságotok már nem olyan egyszerű, mint ahogyan kezdődött.

olvass tovább

10 tipp, hogyan tedd a testmozgást rutinná

Te is olyan vagy, aki elkezd edzeni, majd kihagy pár hónapot, utána ismét visszatér, majd megint kihagy egy-két hónapot? Én pont így vagyok a vegán diétákkal. Viszont a jobb egészségi állapot eléréséhez éppolyan elengedhetetlen a rendszeres testmozgás, mint az egészséges táplálkozás, a kielégítő alvás és a fogmosás. És itt a hangsúly a rendszerességen van. Szóval hogyan alakítsd a se veled, se nélküled kapcsolatod a testmozgással egy elkötelezett, komoly kapcsolattá? Kövesd ezt a tíz tippet!

olvass tovább

Könnyű mediterrán csirkés zöldségtál – ha valami egészségesre és gyorsra vágysz

  • 2025. október 15.

A rohanó napokban ritkán jut idő egy hosszú, többfogásos vacsorára de az egyszerűség nem kell, hogy a minőség rovására menjen. Ez a mediterrán hangulatú egytálétel minden szempontból a „kevesebb több” elvét követi: könnyű, tápláló, és pont annyira színes, mint amennyire egészséges. A friss zöldségek, az omlós csirkemell és az illatos fűszerek együtt egy olyan harmóniát alkotnak, amitől az egész konyha megtelik a mediterrán életérzés illatával – anélkül, hogy órákig állnál a tűzhely mellett. Tökéletes választás egy stresszes munkanap után, vagy könnyed ebédnek is.

olvass tovább

Szokások melyek segítenek abban, hogy megszokd a kora reggeli ébredést

  • 2025. október 08.

Sokak szerint van valami a reggeli nyugalommal teli órákban, amiért megéri az ébresztőóra első hangjára kikelni az ágyból, mások szerint viszont nincs annál szebb reggel (és délelőtt), amelyik alvással és lustálkodással telik. A kötelesség azonban nagy úr, így íme, nyolc könnyen elsajátítható szokás, amellyel akár még élvezheted is a reggeleket.

olvass tovább

Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

  • 2025. október 08.

Nem telhet el őszi-téli időszak pumpkin spice latte nélkül. Nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerű elkészíteni ennek a sütőtökös, fűszeres kávéspecialitásnak az egészséges, organikus változatát - a lakás pedig egy szempillantás alatt megtelik kellemes hangulattal, amint a levegőbe beleszippantva, megérezzük a fűszerek illatáradatát.

olvass tovább

Mit üzen rólad a reggeli italod?

  • 2025. október 04.

Kávé, tea, smoothie vagy matcha – személyiség és stílus tükre. Vannak reggelek, amikor minden mozdulat szertartássá válik. Ahogy a kávé illata betölti a konyhát, vagy a víz lassan átitatja a tealeveleket, valami elkezd formát ölteni bennünk is: a nap ritmusa. A reggeli ital nem csupán ébresztő, hanem hangulat, döntés és önkifejezés.

olvass tovább

Bor és irodalom: miért találkozik két világ az élményben?

  • 2025. október 03.

Kevés párosítás olyan időtlen, mint egy könyv és egy pohár bor. A kettő találkozása túlmutat a hangulaton: az olvasás és a borozás mélyebb kulturális kapcsolatot hordoz. Az írók évszázadok óta merítenek ihletet a borból, miközben a borászatok is egyre inkább a kultúra támogatói lettek.

olvass tovább

Fűszeres sütőtökkrémleves pirított magvakkal

  • 2025. október 03.

Amikor az ősz lassan beköltözik a napjainkba, és a reggelek hűvösebbé válnak, ösztönösen vágyunk a melengető ízekre. Kevés alapanyag ragadja meg ennyire az évszak esszenciáját, mint a sütőtök. Édes, selymes, mégis karakteres – egyszerre idézi a gyermekkor hangulatát és a kifinomult gasztronómia világát. Nem véletlen, hogy a legjobb éttermek őszi menüjén is ott találjuk, hiszen szinte bármilyen formában képes elvarázsolni.

olvass tovább

Őszi koktéltrendek 2025-ben – ízek, színek, irányok

  • 2025. október 01.

Ahogy a levelek aranyba és mélyvörösbe fordulnak, a koktélkultúra is új színt kap. A könnyed nyári italok helyét átveszik a füstös whiskyk, a fűszeres citrusvariációk és az őszi gyümölcsökből készült frissítők. 2025 őszén a bárvilág nemcsak ízekben, hanem hangulatban is változik: erőteljesebb aromák, melegebb tónusok és kísérletező szellemiség jellemzi az itallapokat.

olvass tovább