Kulcsszó keresés /


6 izgalmas pszchológiai trükk, amit bármikor bevethetsz

Az emberi természet és gondolkodás hihetetlenül izgalmas, ráadásul minden ember különleges, és mindenkiből csak egy van. Éppen ezért annyira sok érdekes dologra ébredhetünk rá nap, mint nap, amikor interakcióba kerülünk másokkal. Nagyon izgalmas figyelni, és próbálni megérteni a másikat. A pszichológia pont ebben van a segítségünkre. Következzen 6 izgalmas pszichológiai trükk, amit te is biztosan ki akarsz majd próbálni!

olvass tovább

Felügyeld otthonról is biztonsággal magzatod fejlődését

  • 2014. május 20.

A Baby Life Care magzati élet biztonsága program, a világon jelenleg létező egyik legkorszerűbb várandós gondozási módszer, amely a magzat egészségének és életének megóvása érdekében jött létre, magyar innovációként. Magyar tudósok (orvosok) és mérnökök – a modern kor technikai vívmányait beépítve adtak a nagyvilág számára egy olyan új készüléket, amivel otthoni körülmények között is észlelhetővé válhatnak az olyan méhen belüli állapotok, amelyek a magzat életét (egészségét) veszélyeztethetik. A „Magzat hangja” program célja a születést megelőző méhen belüli halálozás számának csökkentése! Dr. Dervalics Bernadettet, a Baby Life Care Hungary Kft. Operatív igazgatóját kérdeztük a programról és a rendszerről.

olvass tovább

Olivia Palermo esküvői tippjei

  • 2014. május 20.

Olivia Palermo a nagy napra készülve letér a kitaposott ösvényről: A brit Brides magazinban mesél a tökéletes menyasszonyi ruháról és az esküvőről alkotott elképzeléseiről.

olvass tovább

Csokis, túrós, epres

  • 2014. május 20.

Cukrászpályafutásom azon szakaszához értem, amikor már nem csak konkrét receptúrák alapján készítek édességeket, hanem ha elkap az ihlet, szabadon alkotok, variálok. Ez a torta is így készült, ráadásul születésnapra, úgyhogy szépnek és finomnak is kellett lennie egyszerre. A süti alapja egy brownie piskóta, ami már önmagában is kielégítheti egy földi halandó heti édesség szükségletét. Ezt ellensúlyozandó egy tejszínes túró réteg következik, majd sok-sok eper és házi lekvár.

olvass tovább

A testünk változása zavar minket leginkább

  • 2014. május 19.

Hogyan viszonyulunk az öregedéshez? Mi zavar benne minket leginkább, mikor kezdünk foglalkozni vele, hogyan próbáljuk késleltetni, egyáltalán, szerintünk mikortól számít öregnek valaki? A 800 főt meghaladó, döntően nők körében végzett felmérés ezekre a kérdésekre kereste a válaszokat.

olvass tovább

A 10 legstílusosabb anya-lánya páros

  • 2014. május 18.

Sok országban, így az Egyesült Államokban is, szemben az itthoni hagyománnyal, május második vasárnapján ünneplik az Anyák Napját. Ennek alkalmából készített a Vogue egy összeállítást a legstílusosabb celeb édesanyákról és kislányaikról.

olvass tovább

10 ok, amiért szeretjük a spenótot

  • 2014. május 17.

A spenót tipikusan az a növény, amely szinte senkit sem hagy közömbösen: vagy szeretjük, vagy utáljuk. Sokak rossz emlékekkel rendelkeznek róla a klasszikus "menzás koszt" miatt. Azonban számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik, melyeket igyekeztünk összegyűjteni egy csokorba. Akik nem tartoznak a spenót kedvelők táborába, nekik is érdemes lehet végigfutni az alábbi sorokat, mert nemcsak spenótfőzelék formájában fogyasztható, változatosan elkészíthető ezen kívüli is, más ízesítéssel is, és lehet így már többeknek szerethetővé válik.

olvass tovább

Julia Child nyomdokain

  • 2014. május 16.

Annak, akinek valaha volt, van, vagy lesz köze a gasztronómiához, volt már a kezében Julia Child szakácskönyv. Az pedig, aki valaha írt vagy írni fog gasztro blogot, látta a Julie&Julia című filmet a nagyszerű Meryl Streeppel és Amy Adams-szel. Vannak kultikus fogásai az amerikai szakácsnőnek, aki egyébként elég nagy rutint szerzett a francia konyhaművészet terén. Ilyen étel a Boeuf Bourguignon, azaz a burgundiai marha. Előre szólok, nagyon kezdők csak kellő lelkesedéssel és egy teljesen szabad napon vágjanak bele az elkészítésébe, mert ez bizony nem egy ötperces művelet.

olvass tovább