Kulcsszó keresés /


A krémlevesen túl – legyen kreatív az idei sütőtök szezon

  • 2025. november 21.

Az ősz egyik legikonikusabb alapanyaga kétségtelenül a sütőtök. A hűvös napokon szinte mindenki előveszi, és a legtöbb konyhában krémleves formájában kerül az asztalra. Pedig a narancssárga zöldség sokkal több annál, mint egy szezonális leves alapja: édes, mégis karakteres ízvilágával számtalan formában felhasználható, ráadásul a hazai gasztronómia is egyre kreatívabban nyúl hozzá.

olvass tovább

Szarvasgomba és kaviár jár a pogácsához, ehető arany pedig a kekszhez a Zsolnay Kávéházban

  • 2025. november 14.

A budapesti Radisson Blu Béke Hotel Zsolnay Kávéháza az idei ünnepi időszakban különleges délutáni teával várja a vendégeket minden nap. A szálloda gasztrocsapatát Pécsi Balázs luxusszakértő Stílusgourmand című stílustanácsadó és etikettkönyve inspirálta, a sós és édes falatok a színes képekkel gazdagon illusztrált kötet oldalainak hangulatát idézik meg küllemükben, a luxus attribútumainak tartott alapanyagokban pedig a kiadvány mondanivalója köszön vissza.

olvass tovább

Látom a fényt az alagút végén - Mindent a Skorpió jegyről

A Skorpió óriási energiatartalékkal rendelkezik. Uralkodó bolygói a Mars és a Plútó, csupa olyan rendkívüli erők a segítői, akik a legnehezebb helyzetekből is felhúzzák őt, transzformálják. Az emberek félnek tőlük, azt mondják ő az asztrológiai jegyek fekete báránya, pedig ez nem igaz. Minden esetre a Skorpió misztikuma örök téma lesz, ő már csak ilyen, nem lehet figyelem és szó nélkül hagyni.

olvass tovább

Ismerd fel ki vagy!

Komolyan mondom, néha legszívesebben megráznám az embereket a fülüknél fogva…Elsősorban persze magamat, de magamon kívül még sokakkal vagyok így. Azt tapasztalom, hogy annyira nem hiszünk magunkban, annyira nem látjuk a saját értékeinket, hogy az katasztrofális! Nem ismerjük el az erőnket, nem ismerjük el a képességeinket, nem ismerjük el a szépségünket!

olvass tovább

Fűszeres sütőtökkrémleves pirított magvakkal

  • 2025. október 03.

Amikor az ősz lassan beköltözik a napjainkba, és a reggelek hűvösebbé válnak, ösztönösen vágyunk a melengető ízekre. Kevés alapanyag ragadja meg ennyire az évszak esszenciáját, mint a sütőtök. Édes, selymes, mégis karakteres – egyszerre idézi a gyermekkor hangulatát és a kifinomult gasztronómia világát. Nem véletlen, hogy a legjobb éttermek őszi menüjén is ott találjuk, hiszen szinte bármilyen formában képes elvarázsolni.

olvass tovább

Stílusos találkozás a Balatonon

  • 2025. október 01.

A Balaton nemcsak a nyár szimbóluma, hanem a kifinomult életérzésé is. Balatonlellén, a BL Yacht Club elegáns környezetében gyűltek össze a Canissi vendégei, hogy átéljék a stílus, a gasztronómia, a hajózás és a fotóművészet összhangját. A délután minden pillanatát az exkluzivitás hatotta át – olyan esemény volt ez, amely többről szólt, mint egy találkozás: a luxus és a kifinomult ízlés ünnepe.

olvass tovább

Mikor úgy érzed, hogy az univerzum az ellenséged

„Ezt most már tényleg nem hiszem el!”- kelsz ki magadból hangosan, mert már komolyan úgy érzed, hogy valaki egy nagyon csúnya tréfát játszik veled. Semmi sem jön össze és csak nézed, ahogyan az életed darabjaira hullik. Itt már a katasztrófa elhárítás sem segít, az univerzum kipécézett magának és sikeresen a padlóra küldött. - De várjunk csak, miért mosolyog rám szeretettel, kedvesen? Most akkor barátok vagyunk vagy ellenségek? Egyáltalán mit akar még tőlem?

olvass tovább

Idén is Art Piknikkel vár az ország egyik legjelentősebb művészeti faluja, 30 éves a V4 díjas ArtColony Cered!

  • 2025. augusztus 04.

Különösen örömteli év az idei: a soron következő 30. nemzetközi művészeti seregszemlének ad otthont az apró, de annál pezsgőbb nógrádi falu, Cered. Bizonyos szempontból a “világ végének” tekinthető magyar település egész évben aktív, művészeti életet él, ám az augusztus 9-i fesztivál méltó és ragyogó reflektorfényt irányít a művészkolóniára és Cered egészére. Ez az ünnep idén is kiállításmegnyitókkal, izgalmas tárlatokkal, színházi előadásokkal, koncertekkel, interaktív közösségi művészeti programokkal, workshopokkal, gyerekeknek szóló aktivitásokkal és gasztronómiai programokkal vár. Az ArtColony Cered 2025-ben a V4 díjat is elhozta: a közép-európai szellemiség ápolása és a visegrádi országok kulturális együttműködésében elért eredménye miatt részesülnek kitüntetésben.

olvass tovább

Heti Asztrológia:Augusztusi belső forradalom 2025.08.04-10.

Az augusztus az önMAGunkba való nézésről, belső munkáról szól leginkább, ahogy ezt a havi videómban is hosszasan ecseteltem. Nem feltétlen akadályoztatottság, inkább az a lassulás, ami valóban arra késztet: nézz MAGadba! Ha nem teszed, sokkal fájdalmasabb lesz a változás. Természetesen ez a folyamat bontakozik ki és gyűrűzik tovább ezen a héten is.

olvass tovább

Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet

  • 2025. július 25.

Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára folyamatosan kerülnek fel a magyar konyha ihlette fogások – az állandó étlapon pedig egy új desszert is kóstolható, amelyet egy különleges találkozás inspirált: a spanyol sztárséf egy magyar nagymamától tanulta meg a rétesnyújtás mesterségét a város egyik leglátványosabb teraszán.

olvass tovább