Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Stylelife - Mi történik a héten?    2025.12.01-07.

Mi történik a héten? 2025.12.01-07.

Stylelife
Stylenews - Mindent a Mikulásról

Mindent a Mikulásról

Stylenews
Keresd a nőt! - Én nem akarom eladni magam

Én nem akarom eladni magam

Keresd a nőt!
Mobility - Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

Mobility
Gasztronómia - 10 különleges forró csoki

10 különleges forró csoki

Gasztronómia
Divat & Stílus - Stílusiskola: így viselj fekete miniszoknyákat

Stílusiskola: így viselj fekete miniszoknyákat

Divat & Stílus
Keresd a nőt! - Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak

Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak

Keresd a nőt!
Stylelife - Táplálkozási problémák és hiányállapotok kutyáknál – amikor a bőr és a szőr jelez először

Táplálkozási problémák és hiányállapotok kutyáknál – amikor a bőr és a szőr jelez először

Stylelife
Keresd a nőt! - Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - Amikor mindenki jobban tudja nálad, hogy neked mi a jó

Amikor mindenki jobban tudja nálad, hogy neked mi a jó

Keresd a nőt!
  1. STYLELIFE
  2. Fesztelen mindennapok
  3. A kásán és fagyállós vodkán túl

A kásán és fagyállós vodkán túl

  • 2009. szeptember 14.
  • Komment

Bepillantás az európai és ázsiai konyha gyönyörű keverékébe.

  Megosztás Küldés



A kásán és fagyállós vodkán túl - STYLELIFE - Fesztelen mindennapok - konyha, orosz gasztronómia,
Levesek
Az orosz leveseket a hús és valamilyen zöldség (főleg káposzta és cékl) prioritása jellemzi. Az orosz levesek talán leghíresebbje, a scsi, vagyis káposztaleves. A szláv nyelvi közegben igen gyakori leves persze más változatban nálunk is megtalálható. Ezernyi féle elkészítési módja ismert, körülbelül annyi, mint a mi csontlevesünknek. Többnyire marhahússal, gombával és természetesen káposztával készül. Legalább olyan egyszerű összedobni, mint egy lábas szoljankát. Ez utóbbie zöldséglevesnek minősül, de megy beleszinte minden, ami a szakács keze ügyébe kerül. Az alap egy marhahúsleves, amihez paradicsompürét, petrezselymet, snidlinget, esetleg olajbogyót, uborkát, virslit és tarját adnak, tejföllel díszítik. Nincs két háztartás, ahol ugyanúgy főznék a szoljankát.
A hagyományos erőleves náluk a buljon, és igazán közkedvelt orosz leves a borscs. Ezt céklalevesnek is hívják, de valójában ez is inkább húsleves. Marhából főzik céklával és káposztával. A vöröshagyma és paradicsom mellett bors, ecet és citromlé teszi kerekké a savanykás ízvilágot. Hasonlóan az előbbiekhez, nem csak az oroszok készítik a borscsot, nagyon elterjedt még az utódállamok, de a nyugati szláv népek között is.

A kásán és fagyállós vodkán túl - STYLELIFE - Fesztelen mindennapok - konyha, orosz gasztronómia,
Húsok
Igen népszerű a saslik, vagyis rablóhús. Az oroszok ezt főleg birkából, illetve sertésből készítik. A darabolt húst 2-3 órán keresztül pácolják vöröshagymával, ecettel, petrezselyemmel. Ezután pálcára tűzik, serpenyőben, vagy nyílt lángon megsütik. A balkáni szlávok körében nagyon népszerű gyuvecs (némi egyszerűsítéssel élve: húsos lecsó) az oroszok körében is igen gyakori hétköznapi étel. Sertésből vagy birkából készül, hozzá szalonnát adnak. Paprikával, padlizsánnal, paradicsommal és krumplival készítik. Fűszerezése szinte miden tájegységben só, őrölt bors, pirospaprika, petrezselyem zöld. Ahogy a szerbek, ők is körülbelül egy liter leveslével öntik fel a gyuvecset.

1 / 2. oldal
Következő

  • konyha orosz gasztronómia

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    3 praktikus tipp a konyha elrendezésére - Stylelife, divat, életmód, stílus
    3 praktikus tipp a konyha elrendezésére
    • Stylelife
    Okos döntés lehet életminőségünk javításába fektetnünk - Stylenews, divat, életmód, stílus
    Okos döntés lehet életminőségünk javításába fektetnünk
    • Stylenews
    Az „Év Ifjú Séftehetsége
    Top10: karácsonyi vendégváró falatok
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Milyen csillagjegyű társ illik hozzád? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Milyen csillagjegyű társ illik hozzád?
    • Keresd a nőt!
    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem - Stylenews, divat, életmód, stílus
    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem
    • Stylenews
    Addig tényleg nem számít komolynak egy kapcsolat, amíg nincs közös életterület? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Addig tényleg nem számít komolynak egy kapcsolat, amíg nincs közös életterület?
    • Keresd a nőt!
    30 romantikus vígjáték téli estékre
    Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak
    Nők, a kombinálás mesterei
    Öreg lelkek felnőtté válása
    10 különleges forró csoki
    5 dolog, amit senki sem mond el, mielőtt elkezdesz jógázni
    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept

    Kapcsolódó cikkek

    3 praktikus tipp a konyha elrendezésére

    3 praktikus tipp a konyha elrendezésére

    Okos döntés lehet életminőségünk javításába fektetnünk

    Okos döntés lehet életminőségünk javításába fektetnünk

    Az „Év Ifjú Séftehetsége

    Az „Év Ifjú Séftehetsége

    Top10: karácsonyi vendégváró falatok

    Top10: karácsonyi vendégváró falatok

    Milyen az ideális kültéri konyha?

    Milyen az ideális kültéri konyha?

    Konyhapraktikák, avagy hogyan váltsunk természetes alapanyagokra?

    Konyhapraktikák, avagy hogyan váltsunk természetes alapanyagokra?


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU