Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Stylelife - Mi történik a héten? 2025.12.15-21.

Mi történik a héten? 2025.12.15-21.

Stylelife
Stylenews - A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

Stylenews
Keresd a nőt! - Mindent vagy semmit – avagy az ár, amit a bizalomért fizetsz

Mindent vagy semmit – avagy az ár, amit a bizalomért fizetsz

Keresd a nőt!
Stylelife - A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

Stylelife
Hírek - Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Hírek
Keresd a nőt! - A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - Miért épp az ünnepek idején törnek elő a régi érzések és kapcsolati minták?

Miért épp az ünnepek idején törnek elő a régi érzések és kapcsolati minták?

Keresd a nőt!
Stylenews - 10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

Stylenews
Stylenews - Új név, új hely, új célcsoport – PETHIK néven nyit új korszakot a fenntartható márka

Új név, új hely, új célcsoport – PETHIK néven nyit új korszakot a fenntartható márka

Stylenews
Divat & Stílus - Stílusiskola: outfit ötletek céges karácsonyi partykra

Stílusiskola: outfit ötletek céges karácsonyi partykra

Divat & Stílus
Stylenews - Hihetetlen gyűjtemény került elő Puskás Ferencről és az Aranycsapatról - a Virág Judit Galéria árverezi el a kollekciót

Hihetetlen gyűjtemény került elő Puskás Ferencről és az Aranycsapatról - a Virág Judit Galéria árverezi el a kollekciót

Stylenews
Mobility - Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Mobility
  1. Gasztronómia
  2. Süsd meg életed rántott húsát!

Süsd meg életed rántott húsát!

  • 2014. április 19.
  • Komment

Ahhoz, hogy igazán finom és ropogós rántott húst tudj varázsolni, Bereznay Tamás mesterszakács segítségével gyűjtöttük össze a legfontosabb tippeket és praktikákat.

  Megosztás Küldés

Egyik kedvenc séfünktől korábban is lestünk már el konyhai fortélyokat, és most is sokat tanultunk tőle. Engedd meg, hogy átnyújtsuk a tökéletes rántott hús titkait!

Előkészületek

Süsd meg életed rántott húsát! - Gasztronómia -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,
Süsd meg életed rántott húsát! - Gasztronómia -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,


•    A hús előkészítésénél a vastagabb szeleteket érdemes kicsit kiklopfolni, hogy a rostok felpuhuljanak. Nem szükséges ehhez húsklopfolót használni, elég lehet, ha egy kés nyelével vagy az öklöddel ütögeted meg kissé a húst. A lényeg, hogy a szálirányra merőlegesen klopfolj és fólia alatt a konyha tisztaságáért.
•    Ha igazán ízletes szeleteket akarsz, akkor klopfolás előtt sózd, borsozd a húst.
•    Fontos, hogy a tojást jól verd fel panírozás előtt, különben nyúlós, ragacsos marad.
•    A felvert tojásba ne tegyél sót.
•    A lisztet szitáld át és csak finomlisztet használj erre a célra.
•    Lehetőleg házi zsemlemorzsát használj. Ehhez nem kell mást tenni, mint a kenyér- és zsemlemaradékokat sütőben kiszárítani, majd kézi reszelővel lereszelni, végül átszitálni.
•    A zsemlemorzsába keverhetsz reszelt citromhéjat, parmezán sajtot, apróra vágott rozmaringot, kakukkfüvet vagy tök-, napraforgó- és szezámmagot. Ebben az esetben a nagyobb darabokat nyomkodd rá a tojással már bevont húsra, mert nem elég, ha csak megforgatod a keverékben.


Panírozás

Süsd meg életed rántott húsát! - Gasztronómia -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,
Süsd meg életed rántott húsát! - Gasztronómia -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,

•    A lisztbe forgatás után jól rázd le a húsról a felesleges lisztet, különben nem tapad rá a tojás.
•    A tojást is alaposan csorgasd le a húsról, mielőtt a zsemlemorzsába tennéd.
•    A zsemlemorzsában csak éppen hogy járasd meg a húst, nem kell nyomkodni. Csak annyi zsemlemorzsa kerüljön rá, amennyit magától felvesz, különben nagyon sok marad majd az olajban!


Sütés

Süsd meg életed rántott húsát! - Gasztronómia -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,
Süsd meg életed rántott húsát! - Gasztronómia -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,


•    Fontos, hogy az olaj jól bírja a hőt sütés közben, hogy ne égjen meg az étel, ezért válassz minőségi olajat. (A Vénusz például kihozott most egy Omega-9-ben gazdag, kifejezetten rántott ételek készítéséhez fejlesztett sütőolajat 2 literes kiszerelésben! Ez nem habzik, nem ég és ezáltal nincs is szaga a sütés alatt.)
•    A rántott hús mélysütéssel készül, vagyis mindig bő olajat használj. Azért fontos a legalább tízszeres mennyiség, hogy a hú ne hűtse le az olajat! Egy ideális vékonyságú rántott hús sütési ideje 2-2 perc oldalanként.
•    Nagyon fontos az olaj hőmérséklete – akkor ideális, ha mindenütt egyformán serceg, de nem bugyborékol. A túl forró olaj megégeti a panírt, a nem elég melegben pedig inkább fő, mint sül a hús. A hőmérsékletét tesztelheted egy kis panírdarabbal: ha serceg, akkor mehet bele a hús.
•    A vastagabb húsokat (pl. a csirkecombot) 10 percig kell sütni úgy, hogy az első 5 percben fedő alatt, majd a fordítás után fedő nélkül, hogy a panír ropogós legyen.

bontottcsirke.blog.hu

  • Bereznay Tamás rántott hús Vénusz Sütőolaj

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    8 étel, amiket el kell tudnod készíteni, mire 30 leszel - Gasztronómia, divat, életmód, stílus
    8 étel, amiket el kell tudnod készíteni, mire 30 leszel
    • Gasztronómia
    Süsd meg életed rántott húsát! - Az én konyhám, divat, életmód, stílus
    Süsd meg életed rántott húsát!
    • Az én konyhám
    Rántott hús legek: pizza méretű és negyvenezer forintos bécsi szeletek
    Sonkák, ízek, arcok
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni
    • Keresd a nőt!
    10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor - Stylelife, divat, életmód, stílus
    10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor
    • Stylelife
    Nem jó egyedül - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Nem jó egyedül
    • Keresd a nőt!
    Mások talán nem tudják, de mindezeket a szorongásaid miatt teszed
    Így előzd meg a karácsonyi plusz kilókat!
    Stílusiskola: outfit ötletek céges karácsonyi partykra
    Fűszeres italok karácsonyra házilag
    Hogyan nyűgözhetsz le egy nőt
    Top10: home decor ötletek decemberre
    Egyedül is végig tudod táncolni

    Kapcsolódó cikkek

    8 étel, amiket el kell tudnod készíteni, mire 30 leszel

    8 étel, amiket el kell tudnod készíteni, mire 30 leszel

    Rántott hús legek: pizza méretű és negyvenezer forintos bécsi szeletek

    Rántott hús legek: pizza méretű és negyvenezer forintos bécsi szeletek

    Sonkák, ízek, arcok

    Sonkák, ízek, arcok


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU