Superfood, avagy avokadósaláta
Összetevők:
2 db közepes avokádó
250 g garnélarákfarok én frissen vettem (de tökéletes a mélyhűtött is)
100 g rizstészta
165 ml kókusztej
4-5 ág friss koriander
1/2 db habanero chili vagy 1 kisebb fajta sima chili paprika
5-6 levél medvehagyma vagy 1 marék snidling
rózsabors, só
2 db lime leve
2 cm friss gyömbér
olívaolaj, kevés vaj
Elkészítése:
A rizstésztát lobogó vízben puhára főzöm, majd hideg vízzel átmosom és megszárítom, hogy ne ragadjon össze. Az avokádót meghámozom, magozom és cikkekre vágom. A dresszinghez a kókusztejet elkeverem a kifacsart lime levével és héjával, a habanero chilivel - melyet előzőleg félbe vágtam, kiereztem, kimagoztam és apró-pici kockákra vágtam. A gyömbért lereszelem és szintén a kókusztejhez keverem, sózom, borsozom és a felaprított zöld fűszereket is hozzáadom.
A rákot vaj és olaj keverékén meggrillezem, a végén kicsit sózom. Egy mélyebb tányérba halmozom a rizstésztát, rápakolom az avokádót, meglocsolom a kókusztejes dresszinggel és a tetejére szépen ráteszem a rákokat, a végén mentával díszítem.
Szabó Dorottya
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez