Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Otthon & Design - Top10: így varázsolhatod ragyogóvá a vacsora asztalt karácsonykor

Top10: így varázsolhatod ragyogóvá a vacsora asztalt karácsonykor

Otthon & Design
Keresd a nőt! - Közös ügyünk az állatvédelem – portréinterjú  Dr. Vetter Szilviával

Közös ügyünk az állatvédelem – portréinterjú Dr. Vetter Szilviával

Keresd a nőt!
Stylelife - Nagy téli bakancslista – programok, amelyek felejthetetlenné teszik az ünnepi időszakot!

Nagy téli bakancslista – programok, amelyek felejthetetlenné teszik az ünnepi időszakot!

Stylelife
Divat & Stílus - Stílusiskola: karácsonyi outfitek fehérrel

Stílusiskola: karácsonyi outfitek fehérrel

Divat & Stílus
Stylelife - Mindent a cél érdekében -  Mindent a Bak jegyről

Mindent a cél érdekében - Mindent a Bak jegyről

Stylelife
Keresd a nőt! - Isten nem siet. Nem időkhöz kötött hanem szándékhoz

Isten nem siet. Nem időkhöz kötött hanem szándékhoz

Keresd a nőt!
Stylelife - Mi történik a héten? 2025.12.22-28.

Mi történik a héten? 2025.12.22-28.

Stylelife
Mobility - Luxus Elérhető Áron: Omoda 9 SHS Teszt

Luxus Elérhető Áron: Omoda 9 SHS Teszt

Mobility
Hírek - Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Hírek
Stylenews - 10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

Stylenews
Stylelife - A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

Stylelife
Keresd a nőt! - Minden rosszban, van valami jó

Minden rosszban, van valami jó

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

Keresd a nőt!
Gasztronómia - 10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

Gasztronómia
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Fahéj illatú reggelek

Fahéj illatú reggelek

  • 2014. március 20.
  • Komment

A reggeli a legfontosabb étkezés, halljuk sokszor, és ez tényleg így van. Az egész napodat meg tudod alapozni, ha munka előtt feltankolod a szervezeted megfelelő arányban szénhidráttal, fehérjével és rostokkal. A mostani receptet ugyan nem ajánlom minden napra, mert eléggé kalóriadús, hétfői értekezlet vagy egy jó ZH előtt viszont mindenképp. Ja, hogy rohansz és nincs időd leülni enni? Semmi gond, egy kis alufóliába csomagolva a busz után rohanva is abszolválható a feladat, még akkor is, ha a másik kezedben termoszos kávé van. Igen, én ezt heti kétszer eljátszom.

  Megosztás Küldés

Fahéj illatú reggelek - STYLELIFE - Gasztronómia - a mi konyhánk, fahéjas csiga,

A másik lehetőség, hogy ágyba hozzák a reggelit, még langyosan, és falatozás közben rá tudsz tapadni a mese matinéra. Ezt leginkább hézvégi lazuláshoz ajánlom. És hogy mire ez a nagy ráérés? Ha előző este begyúrod a tésztát, másnap már csak 15 perc kell neki a sütőben. Mert ez a fahéjas csiga frissen az igazi.

Fahéj illatú reggelek - STYLELIFE - Gasztronómia - a mi konyhánk, fahéjas csiga,

Egy dl tejet melegítsün meg egy kanál cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Tegyük zárt, lehetőleg meleg helyre, had fusson fel. A lisztet közben egy nagy tálba szitáljuk bele. Mérjünk ki minden hozzávalót (tej, tojás, cukor, olaj, só) és olvasszuk fel a vajat. Az a legjobb a kelttésztáknak, ha minden hozzávaló szobahőmérsékletű. Mikor már szépen felfutott az élesztő a tej kivételével mindent adjunk a liszthez, és kezdjük el dagasztani. Azért nem szabad rögtön minden folyadékot hozzá önteni, mert nem tudni, mennyit vesz fel a tészta, ez függ a liszt sikértartalmától, a tojás minőségétől. Legalább negyed órát gyúrni kell, akkor jó, ha szép sima lesz a tészta felülete és elválik az edény  falától. Akkor takaruk le, és egy óráig meleg helyen kelesszük a kétszeresére.

Közben olvasszuk meg a töltelékhez való vajat, és kicsit hagyjuk kihűlni. Ha langyos, keverjük el a cukorral és a fahéjjal. Mikor eléggé megnőtt, gyúrjuk át, és kb 1,5 centméter vastagra téglalapot nyújtsunk belőle. Kenjük meg fahéjas vajjal, de a széleit kb. 1 centiméter vastagon hagyjuk ki. Először a téglalap rövidebb oldalát hajtsuk be, majd a hosszab felől kezdjük el feltekerni, mint egy szőnyeget. Egy éles késsel, határozott mozdulatokkal vágjunk belőle 3-4 centis szeleteket, amiket egy tepsibe fektessünk el. A csigákat ne tegyük nagyon közel egymáshoz, mert még bőven fognak nőni sülés közben. 180 fokos sütőben addig süssük amíg szép barna nem lesz a teteje. Ha biztosra akarunk menni, hogy másnap is omós legyen (de nem fog maradni másnapra, nyugi), akkor még melegen tegyük rácsra a csigákat, és 1,2 dl forró tejjel locsoljuk őket meg. Fontos, hogy rácson legyenek, hogy a felesleges folyadék ki tudjon csöpögni belőlük, különben eláznak. Ak iédesebben szereti, le is porcukrozhatja, és persze fahéj helyett kakaóval is ugyanilyen finom.

Fahéj illatú reggelek - STYLELIFE - Gasztronómia - a mi konyhánk, fahéjas csiga,

Fahéj illatú reggelek - STYLELIFE - Gasztronómia - a mi konyhánk, fahéjas csiga,

Fahéjas csigák:

•          70 dkg liszt

•          1 db tojás

•          5 ek cukor

•          3 dl tej

•          2.5 dkg friss élesztő

•          1 csipet só

•          10 dkg olvasztott vaj

•          1 dl olaj

A tésztára:

•          10 dkg olvastott vaj

•          5 dkg cukor

•          10 g fahéj

Fahéj illatú reggelek - STYLELIFE - Gasztronómia - a mi konyhánk, fahéjas csiga,

                                                                                                                                            Gregorits Nóra

  • a mi konyhánk fahéjas csiga

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Valódi tavaszhírnök: a medvehagyma - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Valódi tavaszhírnök: a medvehagyma
    • Stylelife
    Házi keksz Nóritól - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Házi keksz Nóritól
    • Stylelife
    Fúziós vega vacsi
    Morzsa party
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Egy igazi apának a családja az első - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Egy igazi apának a családja az első
    • Keresd a nőt!
    Ahhoz, hogy rátalálj a megfelelő emberre, először neked kell megfelelővé válnod - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Ahhoz, hogy rátalálj a megfelelő emberre, először neked kell megfelelővé válnod
    • Keresd a nőt!
    Mindent a cél érdekében -  Mindent a Bak jegyről - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Mindent a cél érdekében - Mindent a Bak jegyről
    • Stylelife
    30 romantikus vígjáték téli estékre
    A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál
    Tippek, hogyan ne agyalj
    6 fajta meditációs gyakorlat
    Amire a nő harmincon túl valójában vágyik
    Top10: tippek a karácsonyi ajándékok stílusos becsomagolásához
    Az almaecet 8 jótékony hatása

    Kapcsolódó cikkek

    Valódi tavaszhírnök: a medvehagyma

    Valódi tavaszhírnök: a medvehagyma

    Házi keksz Nóritól

    Házi keksz Nóritól

    Fúziós vega vacsi

    Fúziós vega vacsi

    Morzsa party

    Morzsa party

    Sós pite a húsvéti újrahasznosítás jegyében

    Sós pite a húsvéti újrahasznosítás jegyében

    Hogy legyen mit kenni a húsvéti kalácsra

    Hogy legyen mit kenni a húsvéti kalácsra


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU