Krajnyik Cintia

Gyakran készítek interjúkat, de sűrűn fogalmazom meg saját véleményemet, gondolataimat is egy-egy témát illetően, valamint a hétköznapokból kiragadott élethelyzeteket is szívesen papírra vetem, melyeket a Lélekhangok című rovatunkban olvashattok.

Emancipáció: igen - nem

Nőkérdés megoldásának jelenkori törekvése, amely a nőknek a férfiakkal teljesen egyenlő jogi, társadalmi és politikai állapotokat akar biztosítani. A múlt század utolsó negyedében Észak-Amerikában a függetlenségi harc idején kezdték követelni a nők számára a férfiakkal való teljes jogegyenlőséget, s azóta minden kultúrállamban találkoznak erre a célra való törekvések. A kérdés megítélésénél két szempont követel figyelmet: 1. az emancipáció szükségessége; 2. a nőknek erre való képessége.

olvass tovább

Káromkodni k*rvára nem elegáns!

Hétfőn, a szerkesztői levelemben megfogadtam, hogy egy hétig nem káromkodom az elegancia jegyében, hiszen ahogy a cím is jelzi, az nem elegáns, én viszont szoktam. Végre vasárnap van, kínkeservesen hosszú hét volt, és hazudnék, ha azt állítanám, hogy makulátlanul sikeres volt a vállalás.

olvass tovább