Kanizsai Réka

Érzelmeink teljes mértékben meghatározzák minden napjainkat, a felkelés pillanatától addig amíg be nem csukjuk szemünket. Feltételezhetően minden emberben ugyanolyan érzések váltakozása játszódik le. Harag, gyűlölet, szenvedély, szerelem, féltékenység. Viszont vannak dolgok amiket kényszeresen elnyomunk magunkban mert nem hagyhatjuk, hogy elhatalmasodjanak felettünk. Egy olyan világban élünk, ahol az őszinte érzelmek kimutatásával csak hátráltatjuk magunkat. Mai generációnk érzéketlensége volt legfőképp olyan ösztönző hatással rám, hogy az írásba menekítsem és örökítsem meg az aktuális gondolataim, lelkivilágom. Szomorúnak tartom, hogy abba az irányba sodródunk, ahol a külsőségek felülmúlják a belső világunk hatalmát. Pedig meg kell értenünk, hogy az érzelmi intelligencia ápolása rettentő fontos mert kiüresedünk nélküle. Írásaimat mindenkinek ajánlanám aki pár percre beleolvadna mély érzésekbe és pillanatokba.

Az emlékeink rabjai vagyunk

Az emlékeinket gondosan elhelyezve egy zsákban a hátunkon cipeljük. Ragaszkodunk hozzájuk, mert ez az egyetlen dolog ami örökre megmarad a múltunkból és az állandóan változó, múlandó énünkből. Őrizgetjük őket, mert ezekhez tudunk visszasétálni egy önmarcangoló találkozásra amikor csendben elkezd távozni mellőlünk minden. Közben hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, hogy ezeknek a nehezékeknek a súlyai csak megtörnek bennünket.

olvass tovább

Rejtőzködő manipulátorok markában

Találkoztál már olyan személlyel, aki szinte majdnem a legelső pillanattól kezdve magával ragadó és lehengerlő volt? Aki endorfinnal, energiával és motivációval töltötte meg a szürke, üres hétköznapokat. Akivel átbeszélgetetted az estéidet abban a reményben élve, hogy megéri megnyílni. Aki tökéletesen eljátszotta, hogy kíváncsi minden lépésedre, sérülésedre, botlásodra a múltból. Mindezt anélkül, hogy pálcát törne a fejed felett.

olvass tovább

Visszatalálni hozzád

Hihetetlen, hogy ilyen rövid időn belül a két legmesszibb partra vetődtünk egymástól. Próbálnék visszatalálni hozzád, de én talán még sem értem partot. Annyira bizonytalan a talaj alattam, hogy rá kell jönnöm, hogy bent vagyok az óceán kellős közepén. Olyan nehéz a szívem, hogy időközönként minden nagyobb hullám képes víz alá meríteni.

olvass tovább

Vágyom rá, hogy megszelídíts és a mindenemmé válhass

Vágyom arra, hogy megszelídíts és kételyek nélkül idomulhassak hozzád. Arra, hogy leemeljük egymásról az évek óta cipelt terheink súlyát és közös célirányba induljunk el abban reménykedve, hogy a világ leglehetetlenebb akadályait is átugorhatjuk. Arra, hogy a külön testben élő vad lelkeink egymás mellett haladva, összefonódva megélhessék a szabadság gyönyörét és zavartalanul tombolhassák ki magukat.

olvass tovább