Kulcsszó keresés /


10 híresség, aki Diana hercegnő barátja volt

  • 2017. augusztus 02.

Augusztus végén lesz 20 éve, hogy Diana walesi hercegnő 36 évesen életét veszítette egy autóbalesetben, mely után az egész világ megrendülve gyászolta. Fiai, Vilmos és Harry herceg még gyermekek voltak. A világ figyelme mindvégig a jótékony cselekedeteiről ismert hercegnőre tapadt, és cseppet sem meglepő, hogy rengeteg híres emberrel is összehozta a sors, akik közül sokakkal mély barátságot is ápolt.

olvass tovább

Karl Jenkins műve A walesi bárdokra

  • 2011. június 20.

Karl Jenkins Walesben élő brit zeneszerző kantátát komponált Arany János balladájára. A walesi bárdok ősbemutatóját kedden este a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben tartják száz válogatott magyar kórusénekes és mintegy félszáz walesi, illetve angol énekes közreműködésével, a MÁV Szimfonikus Zenekart a szerző vezényli.

olvass tovább

A kardigán története

  • 2011. február 18.

A kardigán története a múlt században kezdődött. Az első, kézzel kötött kardigánokat és pulóvereket Angliában állították elő, mégpedig a Cardigan nevű walesi megye vidékén. A kellemes, kényelmes és meleg ruhadarab népszerűségét főként a golfnak és a teniszsportnak köszönhette.

olvass tovább

DIANA: a celebration

  • 2009. február 03.

2009. január 31-től látogatható a Diana: a celebration kiállítás, amely a tragikusan elhunyt walesi hercegnő életét és munkásságát mutatja be. A VIII. kerületi Palotanegyedben található patinás Károlyi-Csekonics Rezidencia méltó helyszíne ennek a csodálatos és felemelő kiállításnak.

olvass tovább