Vigyázz a szavakkal! - Miután kimondtad, már csak megbocsátani lehet, elfelejteni nem

A szóbeli bántalmazás önbizalomhiányból fakadó, amolyan „majd én megmutatom ki az úr a háznál” játszma. A tét a hatalom birtoklása. Verbális bántalmazó ugyanúgy lehet nő és férfi. A „gyengéd erőszak”, a piszkálódások, degradáló megjegyzések nagymesterei éppen a nők, a férfiak pedig hajlamosak magukba zárni a problémát, mert nem akarnak gyengének, férfiatlannak tűnni.

olvass tovább

Levél a férfihez, aki elhitette velem, hogy fabatkát sem érek

Tudom, hogy olvasod. Ki kell azonban ábrándítsalak, téged soha nem akartalak megszólítani ezzel a levéllel, mert valójában önmagamnak írtam. Hogy végre, utoljára kilélegezzem a dühöt, a frusztrációt, a bűntudatot, és a gyűlöletet. És belélegezzem a közönyt. Érzelmi ridegtartásban éltem melletted, és bevallhatom, már a kezdet kezdetén éreztem a zsigereimben, valami nagyon nincs a helyén ebben a furcsa kapcsolatban.

olvass tovább

Nem kell, megütnöd, hogy verj – a verbális agresszióról

A gondolatoknak hatalma van. A kimondott szónak már teremtő ereje, két ember viszonylatában. Napjainkban a fizikai agresszió egészségesebb elmében és szervezetben nem elfogadott. Az, hogy tettel ártok a másiknak, ezzel megakadályozva, hogy ő jól érezze magát, elfogadhatatlan társadalmunkban. De mit mondanak a szavakról?

olvass tovább

Kussolj már, szart sem érsz! - A verbális agresszióról

Mi számít erőszaknak? Az, ha vér folyik, vagy ha a szavak ütnek? A lélekmonokli ugyanúgy fáj, darabokra töri a szívet, az önbecsülést, és a hitet önmagunkban. Frusztrált, lehajtott fejű, színeit vesztett, félelemben élő szürke egérré tesz, aki mellkasát behorpasztva oldalog a fal mentén, és olyan jól sikerül az önbizalom-lohasztó tréning, hogy már eltökélten hisz a sárkupacként rádobált szavak erejében: kussolj, nélkülem sehol sem lennél, én kapartalak ki a szarból, frusztrált hülye picsa, agyatlan ribanc, szar anya vagy, majd jól itt hagylak, aztán nézhetsz magad körül, egyszer kicsinállak, olyan vagy, mint az anyád, csak akkor vagy boldog, ha nyavalyoghatsz.

olvass tovább