Kulcsszó keresés /


Vízkereszt napja

  • 2020. január 06.

Avagy az élet megszentelésének napja, hiszen ilyenkor a vizet szenteljük meg, ami maga az élet, mert víz (és napfény) nélkül nincs semmi. És ehhez nem kell semmilyen különleges szertartás, csak önmagad.

olvass tovább

5 érv a műfenyő mellett

A karácsony elképzelhetetlen karácsonyfa nélkül, sokan nehezen hozzák meg ezt a döntést, hogy a fa kivágott legyen vagy egy műfenyő. A fa az ünnep díszeinek ékét jelenti, az ajándékozásban központi szerepet foglal el és a lakásunkban is marad egészen vízkeresztig. Most a műfenyő vétele mellett sorolunk fel neked öt érvet.

olvass tovább

Kezdődik a báli szezon! – de ismered az etikettjét?

  • 2012. január 13.

Ki ne akarna legalább egyszer Hamupipőkévé válni, s elmenni egy bálba, még ha nem is azért, hogy a herceg felfigyeljen rá, majd másnap utána hozza az üvegcipellőt. Mivel a hagyományok szerint vízkereszttől, azaz január 6-tól elkezdődik a mulatozás időszaka, így jó pár bálon tudunk részt venni. No, de tudod-e, hogy kell viselkedned egy ilyen eseményen?

olvass tovább

Vízkereszt, vagy amit akartok

  • 2012. január 06.

Miután véget ér a nagy karácsonyi és újévi felhajtás, az emberek szépen lassan lehiggadnak, és minden visszatér a régi, jól megszokott kerékvágásba. Bizony, hajlamosak vagyunk megfeledkezni olyan fontos ünnepekről, mint a január 6-ai vízkereszt, mely a háromkirályok eljövetelét jelzi, és a farsang kezdőnapja is egyben.

olvass tovább