Kulcsszó keresés /


Mikor kell a fejfájás esetében komolyabb betegségre gondolni?

  • 2020. március 20.

Szinte mindenkinek szokott fejfájása lenni időnként. A megkönnyebbülést általában a vény nélkül gyógyszerek okozzák ez esetben. Más esetekben a pihenés és a feszültség enyhítése. Időnként azonban a fejfájás figyelmeztethet egy súlyos egészségügyi problémára. A magas vérnyomás, agyvérzés, agydaganat, szén-monoxidmérgezés, fertőzések és agyrázkódás összekapcsolhatók például a fejfájással.

olvass tovább

Sharon Stone levetkőzött

  • 2015. augusztus 18.

Sharon Stone-ról lélegzetelállító fotósorozat készült a Harper’s Bazaar magazin számára. A színésznő 57 éves, de olyan teste van, hogy kamaszlányok megirigyelhetnék. Persze rosszmájúan megjegyezhetjük, hogy a Photshop ecsetvonásai biztosan őt sem kerülték el, de retus ide vagy oda, az alapanyag kétségtelenül jó, ha ilyen sorozat születhetett. A színésznőnek egyébként 2001-ben súlyos agyvérzése volt, két évbe telt, mire újra megtanult járni és beszélni. Szerencsére erre mának nyoma sincs. De a szavak helyett beszéljenek a képek.

olvass tovább

Megvágtad magad? Így állítsd el a vérzést!

Sietős reggel, spontán buli, vagy találkozó, amely előtt csak pár perced maradt, hogy kihozd magadból a maximumot. Időről-időre bárkivel előfordulhat, hogy az utolsó pillanatra hagyja a szőrtelenítést, de még a legóvatosabb csajokkal is megesik, hogy borotválkozás közben megvágják a lábukat, vagy gyantázás közben felsértik bőrüket. Jöjjön hát néhány praktika, amely által gyorsabban, még indulás előtt elállíthatod a vérzést.

olvass tovább

Soffi-nak miért kellett meghalnia?

  • 2014. augusztus 19.

Pete Zsófinak ugyanúgy kezdődött a története, mint nekem: tavaly diagnosztizáltak nálunk méhnyakrákot az orvosok hosszú hónapokon át tartó időhúzás után, amíg végül is sikerült kitalálniuk, hogy az erős vérzéses tünet bizony nem méhszájseb és nem is gyulladás. Aztán én a legjobb kezekbe kerültem, míg neki nem volt ilyen szerencséje. Egyszerre kezdtünk a betegségről naplót vezetni. Tanuljatok a történetünkből!

olvass tovább

Sérülések

  • 2013. április 27.

A szív olykor megszakad. Apró bevérzések keletkeznek rajta, aztán gyógyulni látszik. Ez a természete. De a hajszálnyi hegek örökre megmaradnak. Te is egy ilyen heg vagy, gondatlanságból elkövetett sérülés. Míg élek, hordozlak magamban, de hogy begyógyulsz e teljesen? Kötve hiszem. Vigasznak az idő múlása is kevés.

olvass tovább

Életműdíjat kap Belmondo

  • 2011. április 01.

Kitüntetik életművéért Jean-Paul Belmondót. Az áprilisban 78. életévét betöltő francia színész a cannes-i filmfesztiválon veheti majd át a díjat, várhatóan május 16-án. Az agyvérzés miatt megrendült egészségi állapotú színész a Le Parisien című lap információi szerint elfogadta a meghívást.

olvass tovább

A tea tisztán tarthatja az artériákat

  • 2008. február 22.

Egy francia tanulmány szerint a nők rendszeres teafogyasztással megóvhatják magukat az artériák elzáródását okozó plakkok kialakulásától, így csökkenthetik a szívbetegségek és az agyvérzés kialakulásának esélyeit.

olvass tovább