Kulcsszó keresés /


10 film, amitől úgy érezhetjük, mintha New Yorkban sétálgatnánk

New York nem véletlenül sokak nagy álma, vagy kedvenc városa, hiszen a pezsgő, élettel teli utcákon mindig történik valami, tele van lenyűgöző épületekkel és csodálatos parkokkal, érdekes emberekkel, különleges utcákkal. Mindenütt sárga taxik, felhőkarcolók, és persze az óceán. A csodás életérzésből, és a várost körüllengő hangulatból jó pár filmnek köszönhetően kaphatunk ízelítőt, így most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek New Yorkban játszódnak, és amelyeknek hála úgy érezhetjük, mintha mi is az utcáin sétálgatnánk!

olvass tovább

Hazánkban 2 éves, Párizsban e-roller funkcióval bővül a Taxify

  • 2018. szeptember 07.

Az észt utazásmegosztó start-up, a 2013-ban alapított Taxify 2016 szeptemberében indult el Budapesten, alig 20 autóval. A cég jelenleg több mint 600 sofőrrel dolgozik együtt, és két évvel ezelőtti magyarországi piacaralépése óta közel 2 millió utazást bonyolított le. Az 50 városban jelen lévő vállalat célja a folyamatos fejlődés, ezúttal Párizsban bővítik rendszerüket elektromos roller funkcióval.

olvass tovább

Magyarországra látogat a világ legfiatalabb unikornisa

  • 2018. június 16.

Markus Villig, napjaink egyik leggyorsabban növekvő utazásmegosztó vállalatának, a Taxify-nak a tulajdonosa június 21-én Magyarországra látogat. A cégvezér Budapesten fogja megosztani tapasztalatait egy nem mindennapi, kötetlen beszélgetés keretein belül a startupok világa iránt érdeklődőkkel. Az eseményen betekintést nyerhetünk az 1 milliárd dollár fölötti értékeltségű startup 24 éves tulajdonosának gondolkodásmódjába.

olvass tovább

Kapukód: Ha elengedlek

  • 2018. február 26.

Mikor a taxi megállt a ház előtt, egy éppen tolató teherautó miatt, talán az alkohol, vagy csak zuhogó eső és nosztalgia hatására, de eljátszottam a gondolattal, hogy felcsöngetek hozzád.

olvass tovább

Bűvészt hoz a taxi gyereknapra

  • 2017. május 24.

Gyereknap Felnőtteknek a Gyerekekért - taxi mellett profi bűvészeket is lehet rendelni egyetlen gombnyomással május 25-én a Taxify applikáción keresztül. Aki az alkalmazással hív bűvészt, nem csupán maradandó élménnyel gazdagodhat, de jótékonykodik is. Az akció során összegyűlt teljes összeg az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványhoz folyik be. A Taxify ezen felül további 100.000 Ft-ot adományoz a szervezet számára.

olvass tovább

Mióta te tartasz…

  • 2015. május 22.

Valahogy túl sok volt a smink. Túl magas volt a cipő sarka, és túlságosan erős volt az a parfüm. Az a nap a túlzások napja volt, az évszakhoz képest túl hideg volt és a taxi túl későn érkezett. Mindig ez történik, amikor valaki ismeretlenül, először hajt be oda, már az összes felmenőjét elátkozták annak, aki az utca végéről kezdte a számozást. A hátsó ülésre ült, bezárult arccal és gyanakvó szívvel, nem tudta, mit hoz idén a karácsony. A sofőr a reptérre menet beszélgetni próbált, könnyed témákról, mint például ajándékvásárlás és az ünnepi menü, de hamar békén hagyta, hiszen utasa csupán tőmondatokban válaszolt. Inkább letekerte kissé az ablakot, és a nőt most nem zavarta az arcába tóduló jeges huzat, legalább elnyomta az intenzív, már fojtó parfümillatot. A terminál előtt azonban felülkerekedett jólneveltsége, mégis boldog ünnepet kívánt neki.

olvass tovább

Úticél: Szerelmesek tengerpartja

  • 2014. július 12.

Mexikóban, Cabo San Lucas csendes-óceáni öblében fekszik a gyönyörű Playa del Amor vagyis a Szerelmesek tengerpartja. A mexikói tengerpart egyik legkedveltebb része a különleges szépségű, rejtett, sziklás strand, ahol kristálytiszta a víz. Csak vízitaxival vagy hajóval közelíthető meg. Sokan úsznak vagy merülnek itt, bár nagyon veszélyes, jobb közel maradni a természetes medence széléhez. A képek láttán egyértelmű, hogy a partszakasz miért a szerelmesek kedvenc strandja.

olvass tovább

Hiábavalóság és szélkergetés II.

  • 2013. október 22.

Tavaly nyáron, az egyik alkalommal, amikor elvitt a Rióba, sokat ittunk és berúgtunk. Éjfél után, éppen a taxira vártunk, amikor elment mellettünk egy idős, csípőficamos férfi . Tamás elkezdte utánozni az öreg járását, de annyira részeg volt, hogy csak összevissza rángatózott. A mozgása egyáltalán nem hasonlított az öregemberére. Végül elesett.

olvass tovább