Kulcsszó keresés /


A brazil márka retro bája

  • 2013. július 29.

Körülöttünk dübörög a retro, és még a jövő tavaszi szél is nosztalgikus hangulatot ígér. A brazil ruhamárka, nevezetesen a Mabel Magalhaes egy kicsit Klimtesre vette a modellfigurát, retro ruha ide vagy oda. A modell fizimiskája a jól ismert szecessziós nőalakot idézi. Nektek hogy tetszik a kampány?

olvass tovább

Nicole Kidman vadonatúj ruhatára

  • 2013. március 21.

L'Wren Scott nevét az ausztrálok vörös démona tette ismertté a világon. A tervezőnő most a kedvenc szecessziós festőnkből, Gustav Klimt-ből inspirálódott, majd valódi csodákat küldött a kifutóra, és Kidman gardróbjába egyaránt.

olvass tovább

Szecessziós, modern álom-Tóth Bori villantása

  • 2011. április 07.

A szigorúbb és merevebb, business-lookra jellemző iránynak vége, a TothBori márka új lendülettel szárnyal a magyar divatsztrádán. A tervezőnő óriási sajtókampány közepette a Millenáris Teátrumban mutatta be múlt szerdán a 2011-es tavaszi-nyári szezonra szánt kollekcióját.

olvass tovább

Az európai szecesszió nagymesterei

  • 2011. március 21.

Egy stílus, három város. Barcelona után és brüsszeli állomása előtt, március 23. és április 30. között Budapesten, a Múzeumkert kerítésén látható az a vándor-fotókiállítás, mely a szecesszió három nagy mesterének, Antoni Gaudínak, Lechner Ödönnek és Victor Hortának a munkásságát mutatja be.

olvass tovább

Szurdi Kata inspirációi

  • 2010. szeptember 15.

India, impresszionizmus, szecesszió, modernizmus, a honfoglalás és az avarok kora – néhány terület, amely ihletül szolgál egy Szurdi Ruha elkészítéséhez. Mind-mind értékes hagyományok az örökségünkből. Szurdi Kata nem fél használni a hagyományainkat.

olvass tovább

Udvarhelyi Zsuzsanna, Zsud kiállítása

  • 2009. szeptember 28.

Zsud a tradicionális japán formákat ötvözi a szecesszió burjánzó dekorativitásával. Egyrészt megjelenik japán nyomatok tiszta vonalvezetése, a kompozíció levegőssége, a fények és színek merész, árnyalatlan alkalmazása - másrészt át - áttör a grafikus elemeken Zsud jellegzetesen egyéni, füstös-opálos, szinte pikkelyes hatású felületei.

olvass tovább