Kulcsszó keresés /


Miért eszünk húsvétkor kalácsot, sonkát és tormát?

  • 2023. április 08.

Sonka, kalács, torma, tojás – ezek a húsvéti reggeli elmaradhatatlan hozzávalói. Van, ahol a kalácsot Jézus töviskoronájára emlékezve koszorú alakúra fonják, a torma a zsidó hagyományokhoz kapcsolódik, míg a tojás a termékenység és az újjászületés jelképe. Ahogy az ünnepi díszítés elemei, a bárány, a barkaág és a nyúl is fontos szimbólum.

olvass tovább

Top10: a legjobb számok, amelyekre mind imádjuk a hátsónkat rázni

  • 2017. május 06.

Legyen pop, komoly, rock, lassú, gyors, hangos, nyugodt, a zene megváltoztatja, és egészen biztos, hogy jobbá is teszi az életünket. A hétvége, és persze a szombati bulik alkalmából most igazi „seggrázós zenéket” gyűjtöttünk össze, amik tökéletesek az este előtti bemelegítéshez, a party levezetéséhez, vagy éppen egy tavaszi nagytakarításhoz aláfestő zenének. Tehát hölgyek, táncra fel!

olvass tovább

Főtt tojás újragondolva – Villámgyors tojásos receptek húsvétra

Minden évben fejtörést okoz, mit kezdjünk a megmaradt főtt tojásokkal, amiket a húsvéti sonka mellé nem fogyasztottunk el. Mi most összegyűjtöttünk nektek 5 villámgyors és kreatív receptet a maradék újrahasznosítására, amivel elkápráztathatod a szívednek kedveseket. Egy finom reggeli, uzsonna, vagy vacsora húsvétra kemény tojásból, tőlünk neked.

olvass tovább

5 tipp a legmenőbb húsvéti fotókért

  • 2017. április 11.

Már csak pár nap van hátra a kedvenc tavaszi ünnepünkig: jöhetnek a napfényes tavaszi séták, közös főzések, nagy családi találkozások és persze a rengeteg fotó, ami megosztásra vár. Ha már unjuk, hogy mindenki csak a húsvéti sonkát posztolja, tegyünk ellene: a Springfield most összegyűjtött öt olyan képtémát, amivel biztosan hódítani fogunk húsvétkor.

olvass tovább

Stílusalbum: 80 fotó a születésnapját ünneplő Penélope Cruzról

  • 2016. április 28.

A gyönyörű, spanyol színésznő ma ünnepli 42. születésnapját, és mi eme jeles alkalomból készítettünk egy albumot, amely a korai évektől egészen napjainkig mutatja be Penélope Cruz divathoz fűződő viszonyát. Pedro Almodóvar felfedezettje mindössze 17 évesen lett híres a Sonka, sonka című spanyol filmnek köszönhetően, amelyet Almodóvar rendezett, de igazán híres akkor lett, amikor Tom Cruise mellett játszott a Vanília égboltban, és aztán az életben is összejött a híres színésszel. De az tény, hogy Penélope sikere nem Almodóvarnak és nem is Tom Cruisenak köszönhető, mert ő egy ösztönös őstehetség, és ami még jobban érvényes, hogy kiváló stílusérzékkel van megáldva.

olvass tovább

Mesepszichológia III.rész

  • 2014. május 07.

Korunk egyik el nem hanyagolható problémája a csonka család. Egyre kevesebb gyermek éri el a 12. életévét egész, még kevesebb boldog családban. Ezért egyre nagyobb szükség van a mesékre, mint eddig bármikor, hisz a mesék már egészen kis gyermekkorban segítenek megalkotni a gyermeki lélekben azt a mintát, amit később keresni tud majd, talán akkor is, ha valódi minta nem állt rendelkezésére.

olvass tovább

Sós pite a húsvéti újrahasznosítás jegyében

  • 2014. április 23.

Már többször jelét adtam, mennyire vonzódom a francia konyhához, hát ismét egy gall receptet hoztam. Ez a pite tökéletes reggelire, de egy kis salátával meg egy jó borral könnyű ebéd fogás is lehet belőle. A húsvéti ünnepek után biztos vagyok benne, sokak hűtőjében bújik meg maradék sonka, újhagyma, tojás. Pont ezekre lesz szükségünk a hagyományos quiche lorainne kissé magyaros verziójának elkészítéséhez. Valójában annyi csak a változtatás, hogy bacon szalonna helyett sonkát pirítunk bele, minden másban autentikusak maradunk.

olvass tovább

Hogy legyen mit kenni a húsvéti kalácsra

  • 2014. április 20.

A mi családunk húsvétkor inkább a laza, ráérős étkezéseket preferálja, és ilyenkor több a hidegkonyhai étel is. Hogy ne csak főtt tojást együnk sonkával a végtelenségig, bevezettem még egy fogást választékbővítésnek, ami passzol a kalácshoz is. Ez a nyúlmáj pástétom minden ízében belesimul a húsvéti menüsorba, ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

olvass tovább

Mindentbele frittata

  • 2013. május 24.

A Mosoly Bisztró Dorszija ismét egy újabb, fantasztikus étellel kedveskedik nekünk, ami könnyen elkészíthető kis különlegesség, amolyan 'mindentbele' pite.

olvass tovább