Kulcsszó keresés /


Ki volt William Shakespeare?

  • 2023. augusztus 08.

Mai világunkban szomjazzuk a kultúrát, mégis szinte alig tudunk valamit azon nagy emberekről, akik letették a lenyomatukat. Dr. Farkas Levente ügyvéd, egy olyan színvonalas közösségi médiás oldalt hozott létre, ahol neki köszönhetően izgalmas módon hallhatunk kultúráról olyan módon, hogy az eszünk megáll. Most éppen azt mondja el nekünk, hogy ki is volt valójában William Shakespeare.

olvass tovább

Plakátvadászatot hirdet idén is a Nemzeti

  • 2020. október 02.

A Nemzeti Színház 2020/21-es évadának első nagyszínpadi bemutatója Shakespeare Rómeó és Júliája lesz, a drámai szerelmi történet Vidnyánszky Attila rendezésében elevenedik meg majd a színpadon december 4-től. A teátrum izgalmas plakátkampánnyal vezeti fel a premiert, amelynek keretében idén is plakátvadász versenyt indítanak a szervezők.

olvass tovább

In memoriam Agatha Christie

  • 2016. szeptember 15.

Ma 128 éve született a krimi koronázatlan királynője, Agatha Christie. Mintegy 80 detektívregényével, ő a világ minden idők legtöbb könyveladását elérő író (William Shakespeare mellett), csak a Biblia előzi meg a képzeletbeli dobogón. Ma rá emlékezünk.

olvass tovább

Idézetek Shakespeare tollából

  • 2014. április 28.

William Shakespeare világirodalmi öröksége páratlan, műveit majd minden élő nyelvre lefordították. Azon kevés drámaírók közé tartozott, akik éppúgy a komédia, mint a tragédia műfaj kiválóságai voltak. Összegyűjtöttük a Shakespeare tollából származó legszebb idézeteket.

olvass tovább

Juliette has a gun

  • 2011. április 04.

Juliette has a gun, avagy Shakespeare hősnője új szerepet vállal a 21. században. Bájos ártatlansága hódító vonzerővé válik mágikus "parfümfegyverei" által. Zólyomi Zsolt Le Prafum parfümériájának palettája új márkával bővült.

olvass tovább