Kulcsszó keresés /


A nő, aki megteremtette Robert Capát

  • 2014. november 03.

"A győzelmet fotózni nagyjából olyan, mint egy esküvőt fotózni a templomban tíz perccel az ifjú pár távozása után. Néhány konfetti ott csillogott még a tér sarában, de az üres gyomrú násznép hamar szétoszlott, és máris azon tűnődött mindenki, hajba kapnak-e holnap az újdonsült házasok." - Robert capa

olvass tovább

In memoriam Robert Capa

  • 2014. május 25.

A XX. század egyik legjelentősebb fotósa, haditudósítója. Rövid élete során számtalan helyen megfordult, hogy dokumentálja a történelem legfontosabb eseményeit. Ennek érdekében még a fegyverropogástól sem riadt vissza. Híressé vált mottója: „ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel”. A magyar származású Robert Capára emlékezünk, aki ma 60 éve hunyt el.

olvass tovább

Kékharisnya Kommandó: Otthon vagyunk itthon?

  • 2013. szeptember 11.

Jó e itthon élni kis hazánkban, milyen a magyarok viszonya a divathoz, a sporthoz, de legfőképpen egymáshoz? Robert Capa szerint nem elég tehetségesnek lenni, magyarnak is kell lenni. Nos, ha a magyar felmenőkkel bíró fotósnak igaza van, akkor ennek tükrében vizsgáljuk meg a mai magyar életszemléletet és felfogást.

olvass tovább

Híres jelenetek legóból

  • 2011. február 04.

Vicces és kevésbé vicces jelenetek, politika és sport, könnyed emlékek, háborús élmények. A közös bennük, hogy mindegyiket megálmodták ezekkel az aranyos kis fröccsöntött műanyagokkal. Azért valljuk meg, Robert Capa híres fényképének legómása kevésbé sokkoló mint az eredeti.

olvass tovább

Orosz napló

  • 2009. július 27.

A sima, kényelmes út végén leszálltunk Helsinki repülőterén. Beültünk a vendéglőbe, ott vártunk az orosz gépre. Körülbelül két óra múlva érkezett meg - egy nagyon alacsonyan szálló, öreg C-47-es. A testén még ott volt a háborús barna festék.

olvass tovább