Kulcsszó keresés /


A változásról

Sokan képtelenek vagyunk letenni egy-egy fejezetet életünk könyvében. Folyamatosan vissza-visszalapozgatunk, és ugyanazon rituálék szerint kívánjuk élni az életünket. Amint a változás szele megérinti a terünket, azonnal hanyatt-homok fedezékbe vágjuk magunkat. Mi ezek vagyunk.

olvass tovább

Hogyan használd tudatosan a közösségi médiát

Minden reggel van egy kis rituálém. Legalább 10 percig meditálni szoktam, olykor egybekötve egy kis jógával vagy egyszerűen csak időt szánok a gondolataimra, érzéseimre, önmagamra, miközben felkészülök az előttem álló napra. Ez számomra egy olyan szokás, ami energiával tölt fel egész napra. Vannak azonban olyan reggelek, amikor csak fekszem még az ágyban és ezt az énidőmet, felváltja a közösségi média görgetése. Ilyenkor néha úgy érzem haszontalanul elvesztegettem az értékes időmet.

olvass tovább

8 totálisan felesleges érv, amit a hajmosás elkerülésére sorakoztattam fel -saját magamnak

Utálok hajat mosni. Pontos magyarázatom nincs rá, hogy miért, de mióta az eszemet tudom, sajnos így van. Bár hosszú a hajam, de még így is le tudom zavarni a rituálét balzsammal, pakolással, szárítással, besütéssel/egyenesítéssel max. 30-40 perc alatt, és mégis, a hideg futkos a hátamon, valahányszor elérkezik ez a csodálatos esemény, és szerencsétlenségemre el is szokott, meglehetősen gyakran.

olvass tovább

9 dolog, ami ugyanúgy megy egy randin és egy állásinterjún

Sajnálatos, vagy sem, de az életünk nagy részét a munkahelyünkön töltjük. Éppen ezért a tökéletes hivatás és munkahely megtalálása az egyik legégetőbb problémánk lehet. Azonban nincs ez másként a nagy Ő keresésével sem, hiszen az, hogy megtaláljuk a partnerünket, akivel az egész életünket szeretnénk leélni, vagy legalább egy ideig jól érezni magunkat, az éppen ennyire fontos. Ha jól belegondolunk, hamar rájöhetünk, hogy éppen a munkát és a párkapcsolatot megelőző rituálé, az állásinterjú és a randi között számos hasonlóságot találhatunk.

olvass tovább

Starbucks kávékisokos

  • 2015. április 07.

1200 éve része napi rituálénknak, több népcsoport szertartással ünnepli a kávézást, megannyi eljárással számos különféle kávéitalt kérhetünk és készíthetünk otthon is. Sokan a feketére esküsznek, de van, aki inkább tejjel issza az eltérő régiókból származó, a más és más pörkölésű kávébabokból készült frissítőket. A Starbucks kávémestere, Rauzer Zoltán a legfőbb különbségeket mutatja be a kávéfajták és régiók között, emellett a Starbucks tavaszi kávékülönlegességéről, a közepesen erős diós, kakaós ízű Peru-ról mesél.

olvass tovább

8 bizarr szépségkezelés

  • 2014. november 14.

Azt már tudjuk, hogy a nők szinte bármire képesek szépségük megőrzéséért és a legfájdalmasabb kezelések sem jelentenek problémát. A következő, külföldön népszerű szépségrituálék megismerése után azonban lehet, hogy inkább a fájdalmat fogod választani!

olvass tovább

A szivarozás művészete

  • 2014. május 24.

A szivart és a szivarozást bemutató cikksorozatunk második része a szivarozás rituáléját járja körbe. A cigaretta aluljáróba, két BKV viszonylat közötti rohanásra, illetve a középiskolai fiúvécébe való. De a szivarhoz idő, nyugalom, és legfőképp stílus kell. Ez utóbbit tanulni nem, de csiszolni lehet.

olvass tovább