Kulcsszó keresés /


10 alkalom, amikor Diana hercegnő megszegte a királyi protokollt

  • 2021. október 24.

A tragikusan, 36 éves korában elhunyt Dianát egy világ gyászolta. Nem véletlen, hiszen a Nép Hercegnőjének hatása a királyi családra, rövid élete ellenére, még ma is jól érezhető. Hagyatékának legfényesebb gyémántjai természetesen fiai, William és Harry. Alábbi cikkünkben megemlékezünk mindazon alkalmakról, amikor lázadó hercegnő fittyet hányt a királyi hagyományokra.

olvass tovább

Innovációs díj első helyezettje lett Hal Melinda pszichológus

  • 2019. november 16.

Új pszichológiai mérőeszköz és innovatív terápiás protokoll született, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottsága Innovációs díjjal jutalmazott. A 2019-es Innovációs díj első helyezettjei - Hal Melinda és Hoffmann Nikoletta, a Bajai Ifjúsági Fórum ötletgazdája és munkatársa - november 5-én vették át a díjat.

olvass tovább

Dress code: az elvárt öltözék protokollja

  • 2016. október 28.

Rendkívül kínos, amikor egy partin nem a megfelelő ruhát viseled. Ha a többség csinos koktélruhában feszít, te pedig a kiskosztümödet öltötted magadra, akkor könnyedén a figyelem középpontjába kerülhetsz, csak épp nem úgy, ahogy te szeretted volna.

olvass tovább

Herceg születik

  • 2013. július 23.

Mindenki nyugodtan alhat mától, hiszen Katalin életet adott a legifjabb trónörökösnek, aki hites urát követi majd a trónon. Tegnap délután, egészen pontosan 4 óra 24 perckor megszületett Anglia legújabb ura. A nevét a protokoll szerint csak később hozzák nyilvánosságra.

olvass tovább

Öltözködési protokoll

  • 2011. január 21.

Sajnos Magyarországon még mindig kevés a kultúrája a protokollnak, pedig az egyik legfontosabb szempont az üzleti vagy diplomáciai érintkezésnek. Nem mindegy mikor mit veszünk fel, ezért nem árt tisztáznunk a dress code fogalmát.

olvass tovább