Kulcsszó keresés /


Az arckifejezésünk nem az érzelmeinket tükrözik, hanem a szándékainkat

Te és a barátod elindultok vacsorázni és már alig várod, hogy elfogyaszd a finom pepperónis pizzádat, azonban amikor felveszed a barátodat, nem úgy tűnik, hogy ő is olyan lelkes lenne, mint te és rögtön magadban keresed a hibát. Aztán felveted neki, hogy mi lenne, ha inkább ő választaná ki a helyet és máris mosolyra húzódik a szája, majd elvezet téged a kedvenc hamburgereséhez. Szóval megállapítod, hogy nem neked nem örült és csalódottsága nem az érzelmeit tükrözte, hanem a szándékait. Csupán pizza helyett, egy jó hamburgerre vágyott.

olvass tovább

20 apróság, amivel jobbá teheted a világot

Sajnos gyakran támadhat az az érzésünk, hogy egy szörnyű világban élünk. A csapból is az folyik, hogy naponta hányan halnak meg, mennyi háború zajlik folyamatosan, emberek szenvednek fizikai vagy szóbeli bántalmazás miatt. Persze ilyenkor elkaphat az érzés, hogy mindez távol van tőlünk, körülöttünk nincsen semmi baj, és egyszerűbb folytatni a kedvenc sorozatunk aktuális részét, miközben a pizzánkat várjuk, ezzel is kizárva a sok negatív dolgot, ami nap, mint nap körülölel minket.

olvass tovább

Szeresd meg Nápolyt!

Nem lesz nehéz. Azt is elmondom, miért. Mediterrán hely, márpedig a déli városok mindig nagyon izgalmasak. A dél-olaszok hihetetlenül barátságosak és segítőkészek, ha nincs is közös nyelv, akkor kézzel-lábbal magyaráznak, de a segítséget megkapod. Itt lehet a világ legjobb pizzáját enni, és akármennyi időt is töltsünk el, az biztos kevés lesz, annyi a látnivaló. Ráadásul a Wizz Air is utánad dobálja az olcsó repülőjegyeket.

olvass tovább

10 alapdarab, amit birtokolnod kell

  • 2017. január 09.

Divat ide vagy oda, rohanásból áll az életünk. Korán kelünk, későn fekszünk, dolgozunk, a családunkkal vagyunk, sportolunk, szórakozunk, eszünk, iszunk, barátkozunk, szerelmesek vagyunk. De olyan is van, hogy csak melegítőnaciban ülünk a kanapén, pizzát eszünk, és Jóbarátokat nézünk. Azonban jó lenne mindig, minden körülmények között jól kinézni. Nem?

olvass tovább

A legegészségesebb pizzatészta variációk, őszi estékre

Nem ismerek olyan embert, aki ne imádná az olaszok nemzeti eledelét, a pizzát. Valaki vékony tésztával szereti, mások vastagabbal; a végtelen feltét közül pedig mindenki saját ízlése szerint válogathat. Bár ne lenne tiltólistás a diétázók számára! Megtaláltuk a 4 legegészségesebb szénhidrátcsökkentett és szupergyors pizzatészta variációt végszükség esetére, hogy ősszel is lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthasd kedvencedet. Ha először furcsának is tűnnek, hidd el, a cél érdekében hamar elfogadod majd a különbséget.

olvass tovább

Kapribogyós kerti pizza

  • 2015. július 27.

A pizza mindenki kedvence, tévhit, hogy egészségtelen, csak az alapanyagoktól függ és kijelenthetjük, hogy a pizza igenis lehet egy egészséges fogás. Az alábbi pizza tészta alacsony szénhidrát és glikémiás indexének titkát hamarosan elárulom. Ezen kívül tej,- tojás,- élesztőmentes.

olvass tovább

Cukkinis lasagne tészta nélkül

  • 2015. március 11.

Mindannyian odavagyunk az olasz konyháért a barátnőimmel, azonban én magam is igyekszem leredukálni a szénhidrát fogyasztását a lehető legalacsonyabb szintre, így hetente általában csak egyszer engedélyezek magamnak tésztát vagy pizzát ebédre. Ezért szuper az alábbi cukkinis lasagne recept, ami tészta nélkül készül. Túl szép, hogy ez még finom is legyen? Pedig így van!

olvass tovább

Mindent bele pizza

  • 2014. június 26.

A gyorsétterem otthon harmadik része következik, a hamburger és a tortilla után ideje volt elővenni a legalapabb rendelős ételt: a pizzát. Nincs még egy ennyire népszerű és egyszerű fogás, én az elmúlt két hétben azt hiszem minden második nap elkészítettem. A feltétet mindenki úgy variálhatja, ahogy neki tetszik, lehet húsos vagy zöldséges verzió, és nem csak buliban, de egy kettesben eltöltött vacsorán is megállja a helyét.

olvass tovább

Gyorsétterem otthon - 1. rész

  • 2014. március 24.

Nem végeztem reprezentatív kutatást, de majdnem biztos vagyok benne, hogy a 3 leggyakoribb étel, amit akár egy 4. kategóriás falodában is szívesen majszolunk el: a gyros, a pizza és a hamburger. Nyilván van az a hely és idő, amikor nem fér bele a napi programba a főzőcskézés, mégis minden más alkalomra erősen ajánlom, hogy magatok készítsétek el ezeket a fogásokat, mert sokkal olcsóbbak, és ami még fontosabb, sokkal egészségesebbek, mint a bolti verziói. Arra gondoltam, sorra veszem hétről hétre majd a leggyakrabban házhoz rendelt és/vagy helyben elfogyasztott gyorséttermi ételeket, és meglátjátok mennyivel kiadósabb és ínycsiklandóbb adagok lesznek a tányéron!

olvass tovább