Mennyei fehércsokis piskótarolád
Könnyű és finom. Ez jellemzi a most bemutatásra kerülő piros piskótatekercset, mely fehér csokoládéval van megtöltve. Isteni vendégváró, garantált, hogy egy morzsa sem marad belőle az este végére.
olvass továbbKönnyű és finom. Ez jellemzi a most bemutatásra kerülő piros piskótatekercset, mely fehér csokoládéval van megtöltve. Isteni vendégváró, garantált, hogy egy morzsa sem marad belőle az este végére.
olvass továbbÉn és a piskóta rosszban vagyunk, nagyon rosszban. Eddig még soha nem sikerült olyan igazi egészszájat betöltős piskótát sütnöm. Mindig összeszottyan mikor kiveszem a sütőből. Ez felháborító. De most sikerült kreálnom (több receptből) egy egészen szuper piskóta receptet, ugyan ez is egy kicsit összement, miután kivettem a sütőből de már nem annyira. Puha és habkönnyű, emlékeztet a gyerekkori ízekre.
olvass továbbVagyis nemcsak szép, finom is ez a málnás csokimousse torta. Csupa kiváló alapanyag van benne: vajas piskóta lapok, rengeteg gyümölcs és persze sok-sok csoki. Nem lepek meg senkit vele, ha elárulom: születésnapra készült ez az édesség, méghozzá három komoly férfiember ünneplésére.
olvass továbbOlyanoknak is ajánlom, akik sosem sütnek, és félnek a bonyolult dolgoktól, de már unják a kész piskóta lapra halmozott por pudingot és por zselét. Most hirtelen bevillantak a régi gyerekzsúrok, ahol az utóbbi műanyag édesség volt mindig a sztár. Mióta rendszeresen sütök, - ez alatt az utóbbi tíz évet értem - általában készítettem tortát a saját születésnapomra. Idén spontán voltam, és abból alkottam, ami a hűtőben volt, de azt hiszem egyik tortámat sem szerettem még ennyire. Rusztikus, friss, nem túl édes, ami még fontos: egyáltalán nem bonyolult, mégis megállná a helyét küllemre is akármelyik cukrászdában.
olvass továbbCukrászpályafutásom azon szakaszához értem, amikor már nem csak konkrét receptúrák alapján készítek édességeket, hanem ha elkap az ihlet, szabadon alkotok, variálok. Ez a torta is így készült, ráadásul születésnapra, úgyhogy szépnek és finomnak is kellett lennie egyszerre. A süti alapja egy brownie piskóta, ami már önmagában is kielégítheti egy földi halandó heti édesség szükségletét. Ezt ellensúlyozandó egy tejszínes túró réteg következik, majd sok-sok eper és házi lekvár.
olvass továbbEz lehetne a cupcake kicsit sarkított magyarra fordítása. Nem összetévesztendő a muffinnal, ami egy kevert tészta, csokival, gyümölccsel megszórva. A cupcake teljesen úgy készül, mint egy torta: piskóta felvert, valami töltelék, és a végén burkolás, ettől lesz a tésztája puha és nedves. Ráadásul a szemnek is kedves a látványa. Egy elegáns vacsorán, de gyerekzsúron is megállja a helyét desszertként, attól függ, mennyire visszük túlzásba a díszítést.
olvass továbbElőször is szeretném leszögezni: ez a nagybetűs citromtorta. Ezt készítik az angolok, de még a franciák is, akiknek irigylésre méltó a gasztronómiai kultúrájuk (is). Ennek ellenére nálunk még sok helyen a hagyományos verzió hódít, a piskótatészta közé pakolt margarinos sárga krém, némi citromlével meglocsolva. Személyesek a tapasztalataim, nekem konkrétan a cukrász vizsgán is az utóbbit kellett elkészítenem, úgyhogy biztosan állíthatom, össze sem lehet hasonlítani a kettőt.
olvass tovább